MOLÍ PARELLADA  MARIDATGE LITERARI

El diumenge 21 d’abril i com a avançament de Sant Jordi, vivim l’ experièncie de visitar el celler MOLÍ PARELADA, i fer un tast peculiar, tast de caves amb un maridatge literari, amb la presència de l’escriptora la Fàtima Llambrich i el seu llibre i el Xavier Álvarez i el seu llibre, un maridatge diferent, però, magnífic i fascinant.

Es va presentar al bonic jardí del Molí Perellada, on ens esperaven, a tots els presents, el Francesc i la seva dona la Julia, que en són els propietaris i ens van donar la benvinguda i abans de començar amb el marinatge literari, ens van explicar la història de el seu inici pel pare del Francesc a Sant Sadurní d’Anoia i com el 2016 es traslladen al Molí, que és un antic molí de paper situat a Torrelavit i després ens van fer la visita pel celler.

Nosaltres ja havíem anat abans a conèixer aquest excel·lent celler, per la qual cosa, si us interès a anar i voleu saber-ne més, buscar a la nostra web que hi ha la història. Però no us quedeu amb això, aneu a conèixer-lo i conèixer la seva història, que és meravellosa, on has vist un celler en un Molí de paper?

Després de la visita, ja passem al maridatge literari, presentat per la Mònica Socias, comunicadora cultural, juntament amb la Julia com a sommelier, i els dos autors Fàtima Llambrich i el seu llibre “BROTS DE NARCO-SOCIETAT i el Xavier Álvarez i el seu llibre “ EL CONFIDENT”.

La Mònica ens va fer la introducció dels autors i els seus llibres, tots dos  de gènere negre , però que pel que la Mònica ens explicava i anava consultant als autors, tots dos han de ser molt interessants de llegir, EL CONFIDENT per la complexitat dels seus personatges que posa el Xavier amb la seva experiència com a perfilació criminal i psicologia de recerca. I “BROTS DE NARC-SOCIETAT, de la Fàtima, ens presenta testimonis reals en un llibre escrit amb rigor i des d’una mirada humana distesa, per la qual cosa vam poder percebre  que són llibres que atrapen el lector i en gaudeixen.

Mentrestant, anàvem fent el tast, el primer cava que vam provar va ser el “CLOS LA SOLEYA” Brut Rosat, Amb 12 mesos de criança, cava jove rosat elaborat 100% amb Trepat, una varietat de raïm fresc i dolç. En boca, molt agradable i amb el carbònic ben integrat. És un cava fresc i persistent, que convida a prendre més d’una copa.

El segon va ser BOQUERIA, una reserva Organic Wine, Subirat Parent, mètode tradicional.

I com a tercer i darrer tastem el vi ESQUINÇADORES, Vi blanc ecològic monovarietal, 100% Sauvignon Blanc de la D.O. Penedès, amb criança oxidativa de 6 mesos en barrica nova de castanyer en les seves lies utilitzant la tècnica del battonage i 6 mesos més de criança reductiva en ampolla. Vi d’autor, embotellat sense filtrar i amb una producció limitada a 320 ampolles. A més aquest vi és un homenatge a les dones que esquinçaven els draps de cotó, lli o sisal, en els molins paperers. Per això el nom  de ESQUINÇADORES,

Molí Parellada és el resultat del projecte personal de Francesc Dominguez, que ha tingut èxit en dotar els seus diferents caves d’un delicat equilibri entre tradició, innovació i calidesa, juntament amb la seva dona la Julia, un gran i bonic projecte.

Molí Parellada: Una bodega con historia, tradición y un toque de magia.

Et perdràs una bonica visita a un antic molí de paper ia sobre tastar uns excel·lents caves, no per favor,  Si vols viure una experiència única i diferent, et convidem que vagis a Molí Parellada, t’estan esperant.

Molí Parellada
Molí Parellada s/n
08775 Torrelavit
+34 93.743.17.18
admin@moliparellada.com

 📸 Jan Ferriz
✍🏼 Susana  Abadia

Deixa un comentari