Juvé & Camps acull la primera edició de la Wine Innovation Week organitzada per l’INNOVI

El celler líder en l’elaboració de Caves Gran Reserva ha acollit la inauguració de la trobada organitzada per INNOVI al llarg del matí on s’han presentat productes i serveis innovadors que ajudaran a afrontar alguns dels reptes que viu avui dia el sector vitivinícola.

La Wine Innovation Week, impulsada pel clúster INNOVI, s’ha presentat avui, 9 de març, a les instal·lacions del celler centenari Juvé & Camps juntament amb un centenar de professionals del sector tècnic i la viticultura, entre els quals s’han reunit diferents tècnics del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’INCAVI.

Durant el matí, a la jornada inaugural del congrés, Juan Jódar, president de l’INNOVI i director d’operacions de Juvé & Camps, ha recalcat la necessitat de continuar treballant en la innovació i investigació al sector vitivinícola amb la finalitat de protegir les vinyes ara i al futur per tal de garantir i preservar el terroir i el paisatge de la zona.

A continuació, s’han dut a terme una sèrie de ponències i demostracions com la del Vórtex sensoritzat amb dosificació variable de Saher; el projecte Scorpion-Teyme, una plataforma robòtica per treballar a vinyes en costers; el robot per a la captació de dades de la vinya d’Eurecat; i també els sensors de comparació de sòls del projecte Dismex d’Estel.

A la tarda, la temàtica s’ha centrat a la tecnologia aplicada a la millora de la gestió de la vinya, softwares específics i productes que ajuden a preveure, entre altres factores, com serà la collita, possibles malaties de la vinya (RawData), millorar la rendibilitat (Agroptima) i com fer una millor gestió del camp per satèl·lit (Novatec) o de la vinya (Terra View).

Les jornades que tindràn lloc del 9 a l’11 de març, tenen una vocació demostrativa que inclou diferents àrees d’innovació dins la viticultura com és l’enologia, el màrqueeting i la comercialització. Amb el focus posat a la robòtica, la sensòrica i la digitalització dels processos, empreses del sector s’han unit a aquesta primera edició amb la finalitat de continuar recolzant la labor que des d’INNOVI es realitza.

INNOVI

INNOVI, clúster vitivinícola català, és una associació sense ànim de lucre acreditada com a AEI (Associació d’Empreses Innovadores) del Ministeri d’Indústria i forma part del programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya. La missió d’INNOVI és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor vitivinícola, per afrontar favorablement els reptes globals mitjançant la innovació, consolidant de la regió vinícola de Catalunya com a referent en matèria d’innovació i qualitat global. El clúster INNOVI està obert a tota la cadena de valor vitivinícola i els seus agents i institucions de suport. Des de viticultors, elaboradors de vi i escumosos, proveïdors (maquinària, ampolles, taps, càpsules, etc.), empreses de serveis auxiliars, distribució i venda, així com universitats i centres tecnològics, associacions i administracions que actuen en el sector. Actualment, són més de 80 socis de tota la cadena de valor vitivinícola.

Juvé & Camps, líder en cava Gran Reserva ecològic

Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors de qualitat, líder en l’elaboració de Cava Gran Reserva ecològic. Presidit per Joan Juvé i dirigit per la seva filla i quarta generació, Meritxell Juvé, la família fa dos segles que es dedica a la viticultura on els pilars fonamentals es basen en la qualitat i cura de la vinya, l’elaboració d’un gran vi base i les llargues criances.

A les seves caves subterrànies de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques reconegudes com La Capella, La Siberia, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Milesimé Rosé, Blanc de Noirs, Reserva de la Família, Essential, Cinta Púrpura, Nèctar Blanc i Brut Rosé.

L’excel·lència, el valor de l’origen, la tradició unida a l’evolució i l’equip de professionals que ho conformen són alguns dels valors que defineixen a Juvé & Camps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s