MAS BERTRAN. Amor a les vinyes,   a un ofici

@femmaridatge

MAS BERTRAN, un petit i jove celler, dels 13 que formen l’anomenada ruta “Carretera del Vi” a Sant Marti Sarroca. Creada i dirigida per dues famílies, que en realitat és una, ja que totes dues la formen, pares, fills, germans oncles i nebots, que, entre tots han forjat el que és avui MAS BERTRAN, un celler familiar, empremta indiscutible del Penedès a vins tranquils i escumosos de qualitat i als que agraïm la seva invitació, aquest diumenge passat. Ho vam passat genial.

@femmaridatge

Ens va rebre i  atendre l’Eva, que, juntament amb la seva cosina Rosé, fa de guia a les visites, però, que, a part, és enòloga i dir que ens va tractar de luxe. Vam iniciar la visita degustant una copa de benvinguda de l’excel·lent escumós “ Ancestral” junt amb un grup de 9 joves, molt agradables i simpàtics, que havien contractat la “visita+degustació Exclusiva”, i amb els que vam compartir  l’extraordinària experiència, primer veient un petit vídeo on s’explica com elaboren els seus escumós, només amb imatges, mentre anàvem assaborint i fent boca amb l’escumós de benvinguda.

MAS BERTRAN ANCESTRAL · SEC El 1531, a Saint Hilarie Limoux Abbey, els monjos benedictins van descobrir accidentalment el primer brut de la història. A causa de l’espontània fermentació dels sucres residuals al vi blanc, causat per la lluna plena. El Mètode Ancestral és totalment una fermentació natural i l’embotellament s’ha de fer durant la lluna plena de març, que suma una nota de misteri a l’espontànies.

Mas Beltran, on realitzem la visita i està ubicada actualment, era un edifici que no tenia res a veure amb un celler, la família el va comprar i el va transformar en el celler que és ara, però, van començar en aquest negoci dels escumosos i vins a el 2005 en una masia del Poble i més tard, el 2011,  un cop reformat l’edifici i convertit en celler es traslladen, per la qual cosa les vinyes no són al voltant, estan repartides en diferents terrenys, tenint en total 8 hectàrees dels Clàssic Penedès : Xarel•lo, Macabeu, Parellada i Sumoll, que són els protagonistes d’un procés que combina les darreres tecnologies amb els mètodes tradicionals. I és aquí, al nou celler on fusionen la innovació amb la tradició. Estan especialitzats sobretot en escumosos, però també fabriquen vins tranquils i quins vins!!! Res d’envejar els seus escumosos.

@femmaridatge

Ens dirigim al celler, on hi ha una premsa de capacitat per  3.000 Kg. de raïm, on efectuen el procés per gel sec, per evitar l’oxidació del raïm, és una premsa del 2011, en aquell moment era la més moderna perquè pot premsar amb l’atmosfera inert,  i que ens va sorprendre perquè era la primera que vèiem. Seguim cap als dipòsits d’ixox, que com ja sabeu, es realitza tot el procés d’elaboració i des d’allà baixem fins a 10 mts, sota terra al celler on reposen els vins i escumosos que més tard arribaran a casa nostra.

@femmaridatge

Un cop efectuada la visita vam anar una altra vegada  a la sala on havíem vist el vídeo i  pres la copa de benvinguda i realitzem el tast de tres meravellosos vins tranquils

9NUTT XAREL·LO

Hereu de vinya vella i amb l’ànim de ser un vi de criança de la casa

A la vista: Color groc pàl·lid brillant.
A l’olfacte: Aroma de fruita blanca madura amb records a herbes de sotabosc.
Al gust: Saborós, equilibrat i amb bona acidesa. Untuós i ampli a la boca.

NUTT ROSÉ

@femmaridatge

El primer vi rosat de Mas Bertran 100% sumoll, una varietat autòctona catalana gairebé extingida i que volem recuperar. És un vi jove. S’obté el rosat pàl·lid gràcies a una maceració breu i del most amb les pells.

NUTT GRENACHE

@femmaridatge

Garnatxa negra DO Montsant nascuda a recer de la muntanya del Montsant. Altitud, escassa pluja i embolicats de boscos mediterranis: ambaixadors perfectes per plocamar-ne la tipicitat.

i tres excel·lents escumosos

BALMA · BRUT NATURE

Homenatge als paisatges de la infància. Recordo una cova poc profunda al turó del Castell de Sant Martí Sarroca. Talaia des d’on contemplar la trobada harmoniosa entre història i natura. Refugi on descobrir tresors imaginaris i somiar amb mons de bombolles.

i per a sorpresa,  en el en el primer escumós, un veiem un dels nois del grup, que s’agenolla i SORPRESA!!! Treu un estoig de la butxaca, l’obre i al mateix temps, que veiem un  anell brillar, li demana matrimoni a la seva nòvia, sí, sí, li va demanar matrimoni, en aquell lloc i aquella ocasió, i com podeu esperar, a qui va agafar per sorpresa, doncs no sospitava res, davant de tots, emocionada i sorpresa, però feliç, molt feliç, li va donar el SI, com una pel·lícula, ens ho arriben a dir i no ens ho creiem, va ser molt, emocionant i sorprendre’t, però sobretot preciós i admirable, que a dia d’avui que sembla que es passa de tot, segueixin havent-hi moments com aquest que van protagonitzar aquesta bonica parella, que des d’aquí els desitgem el millor i molta, molta Felicitat.,

ARGILA ROSÉ · BRUT NATURE

De les poques vinyes de sumoll del Penedès de 60 anys de vida, elaborem aquest retorn a l’estil rosé del país veí amb una de les varietats més antigues de Catalunya. Fresc i sensacions de fruites vermelles, com la grosella. Postgust vertical, que es manté constant i idèntic des del moment en què l’olorem.

ARGILA · BRUT NATURE

Fruit de lexperiència. Vi escumós nou procedent de vinyes velles. Una vinya amb seixanta anys al servei de la família que es transforma per abraçar el cultiu ecològic. Nom que homenatja el terra calcareoFresc de densitat amable, suau, i de bombolla fina ben integrada. Torna la sensació de fruita madura embolicada, amb la fina amargor dels bons xarel·los. Bona acidesa que el fa elegant i vellutat argilós que l’ha vist créixer .

Una visita genial amb un tast fantàstic i un final de pel·lícula.

Molt agradable Recomanada totalment Recomanada,

Mas Bertran Viticultors, S.L. | Carretera BP2121 Km7.7. 08731 Sant Martí Sarroca | Tel./Fax 34 93 899 08 59

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s