La Cimera del Xarel·lo. torna el 27 de juny

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, torna un dels esdeveniments vinícoles professionals més singulars del Penedès | Més de 30 cellers oferiran les seves interpretacions sobre la varietat xarel·lo en un showroom al Santuari de Foix

El proper 27 de juny d 2022, de 17h a 22h, el Santuari de Foix tornarà a acollir La Cimera de Xarel·lo, un dels esdeveniments vinícoles més rellevants del panorama penedesenc, amb els vins de la varietat Xarel·lo com a protagonistes. La 6à edició se celebra després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia de la covid-19. Enguany, s’ha optat per dedicar molt més l’acte al públic professional –sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restauració– amb un aforament restringit i controlat a través d’un formulari de inscripció, per garantir la seguretat dels assistents i participants a la Cimera. La Cimera del Xarel·lo celebrarà la sisena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, l’Associació del Santuari de Foix i la col·laboració de Emms – Same Deutz-Fahr, EnoxPro i CCV, Central de Compres Vitivinícoles.  

Descobrir el potencial del Xarel·lo amb vistes 360º del Penedès
Des dels seus inicis, La Cimera del Xarel·lo és una trobada entre elaboradors del Penedès que comparteixen les seves interpretacions de vins 100% xarel·lo, i un públic eminentment professional que es desplaça fins a una atalaia idíl·lica del Penedès, per gaudir i descobrir els vins en un entorn totalment diferent d’on habitualment se celebren els showrooms. Com en la darrera edició del 2019, més de 30 cellers donaran a tastar gairebé un centenar de referències. Una varietat de vins –joves, envellits en barrica, caves, Clàssic Penedès, Corpinnats, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços…– que demostra la versatilitat del Xarel·lo i el seu dinamisme i rellevància dins del panorama vínic català.

Els cellers que participaran en l’edició 2022 de la Cimera del Xarel·lo seran: 1+1=3, Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Blanca Oscariz, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Rafols dels Caus, Castellroig/Sabaté i Coca, Celler Credo, Celler Via, Els Vinyerons, Eudald Massana Noya, Família Torres, Foresta, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pinord, Raventos Blanc/Can Sumoi, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Viladellops i Vinyes Singulars.

L’escenari escollit per aquesta mostra, el Santuari de Foix, al municipi de Torrelles de Foix, està a 660 metres d’alçada i permet acompanyar el tast amb unes espectaculars vistes panoràmiques de tot el Penedès. Una forma de descobrir la gran varietat de vins que s’elaboren a partir de la varietat Xarel·lo, envoltats del paisatge on neixen.

Una edició molt més professional
Enguany l’aforament de La Cimera del Xarel·lo s’acotarà encara més al públic especialitzat. L’accés continuarà essent gratuït, però caldrà inscriure’s a través d’un formulari que enviaran els cellers participants i que també es pot trobar a la web de la Cimera. Durant l’acte també s’hi celebraran tastos centrats en el xarel·lo, que s’anunciaran a mesura que s’acosti l’esdeveniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s