Celler J Miquel Jané Unió de Vi i família

Com gairebé cada cap de setmana, aquest dissabte vam anar a visitar un nou celler, aquesta vegada, convidats pel Celler Miquel Jané, un celler familiar que avui dia arriba a la quarta generació, encarnat en els germans Bernadette i Josep Miquel, que són els que regenten actualment el celler. Situada al mas Cal Costas, al terme municipal de Guardiola de Font-rubí (Alt Penedès), Miquel jané, és una bonica masia que conserva tot l’encant d’una altra època amb un pati interior on hi ha una casa solariega, que , de tant en tant habita la família i la casa dels masovers, aparenta un petit i bell poble, envoltat de vinyes i història.

@femmaridatge

A banda de diferents visites i experiències d’enoturisme, al mateix mas, disposen d’un restaurant, la sala Baco, de la qual d’una paret pengen tres quadres de tres de les quatre generacions, que juntament amb unes botes, li donen encant. Accedir pel pati interior o per un gran jardí amb vistes panoràmiques a les vinyes. Tots els caps de setmana podeu degustar el menú de temporada.

@femmaridatge

En aquesta ocasió fem una visita enològica amb visita a les vinyes, el celler i una degustació amb curs de tast. La nostra guia Filo, un encant de dona a la qual notes l’amor que té per la feina que exerceix, des de l’arribada ja ens va rebre amb entusiasme i va compartir, amb tot el grup, que vam fer la visita, un gran interès, il·lustrant-nos amb tots els seus coneixements al món del vi.

@femmaridatge

Que ens anava explicant de
una manera participativa i amena. Ens va portar a veure diferents vinyes, amb diferent mode de plantació i diversitat de varietats de raïm plantat, com
macabeu, cabernet souvigñon o xarel-lo, entre moltes altres que tenen, amb Filo va ser un passeig per les vinyes, per descobrir i conèixer les seves vinyes cicles de vida, una part enològica, de què gaudim i vam aprendre.
De les vinyes vam anar al celler, on hi ha els grans dipòsits d’acer inox en els quals es realitzen els processos de producció i transformació dels vins exclusius, d’alta qualitat que elaboren. Fa uns anys van emprendre una bonica i generosa proposta, que consisteix a deixar el seu espai per ajudar diferents projectes, permetent que altres viticultors puguin elaborar el seu vi. Una iniciativa que adapten a les necessitats de cada petit productor, fent que sigui una experiència enriquidora per a totes dues parts.

Acabem amb un curs bàsic de tast de vins, on vam aprendre conceptes bàsics, com veure, olorar i degustar. (ulls, nas i boca) els diferents vins, que Filo ens anava posant a les copes, ens va transmetre la cultura i l’art de tastar vins d’una manera deleitable, mai millor dit, i molt entretinguda, fins i tot ens va indicar alguns truquets i marinatges per dur a terme i descobrir a casa, a banda del que vam fer allà amb productes del lloc.

@femmaridatge

Ens va demostrar tenir molt coneixement, una crac, i que, amb la seva entesa i passió, va intentar que sortíssim d’allà amb més coneixement de com tastar un vi i la veritat és que, vam tenir i tenim la sensació que vam aprendre més que mai, de saber tastar un bon vi, com els que ens va anar servint i ens anava descobrint el mateix, amb tota mena de detalls,

el tast va ser de quatre excel·lents vins J Miquel Jané

Miquel Jané Baltana Blanc 2020.

El nom d’aquest vi procedeix de la finca on es produeix. Es tracta d’un cupatge en què participen les varietats autòctones Parellada i Macabeu juntament amb el toc de la forana Sauvignon blanc. Al nas destaquen les notes aromàtiques fruiteres i també trobem records a flor d’ametller o presseguers. A la boca resulta complex, amb una bona acidesa i un pas lleuger.

a continuacio catem el vi

Miquel Jané Sauvignon Blanc

La seva exclusivitat i la bona adaptació de la varietat forana Sauvignon blanc a les seves finques el converteixen en l’estrella del celler. Destaquen les aromes tropicals de pinya i meló, amb un rerefons cítric. A la boca manté l’essència que trobem al nas, ia més ens sorprenem amb un vi gras i amb bona acidesa

Baltana Rosat Garnatxa Negra

Vi produït íntegrament amb aquesta varietat, de la nostra finca de Cal Costas, a 500m del celler.Ceps d’uns 10 anys d’edat, i en un sòl més aviat pobre, cosa que afavoreix un estrés al cep i fa que el raïm tingui una concentració de color-sucres-polifenols molt interessant. Collit a màquina de matinada i portat al celler de seguida. Derrapat i encubat en dipòsit. Cada any és diferent, però més o menys, el deixem amb les pells entre 6 i 10h, i fem un sagnat directe del dipòsit, desfangat estàtic amb fred i fermentació a temperatura controlada, sempre mantenint els aromes varietals.
Poc temps en dipòsit i embotellat el més ràpid possible, per evitar oxidacions.

MIQUEL JANÉ BALTANA SELECCIÓ – MASIA CAL COSTAS

És el vi negre amb més complexitat del celler i també el més elegant, procedent de les nostres vinyes de Cabernet Sauvignon i Syrah de la nostra finca de Cal Costas, al costat del celler, d’una edat d’uns 10 i 25 anys respectivament.
Ceps que intenten treballar de manera que produeixin el mínim possible. Situats en una plana tocada pel vent, i amb un sòl més aviat pobre, fa que el raïm negre sigui petit i amb molta concentració de polifenols. Això, lligat amb l’alçada de la finca, fan que obtinguem un vi negre contundent, poc comú al Penedès.

@femmaridatge

Excel·lent jornada d’aprenentatge, Va ser una bonica experiència molt gratificant i enriquidora.

@femmaridatge

Si t’agrada aquest món o el vols conèixer, Miquel Jané és la resposta als teus desitjos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s