CAVAS NAVERAN TRADICIÓ I BELLESA

Agraïm a CAVES NAVERAN la invitació al seu seller, aquest passat diumenge dia 26, on vam descobrir un Celler de caràcter familiar i artesanal, establert per Don Pablo Parellada de Naveran a mitjan el segle XIX i situada al cor de l’Alt Penedès, al terme de Torrelavit, emplaçada en un bonic lloc, amb un entorn sublim envoltat de boscos, vinyes, i magnífiques vistes a Montserrat , una bonica masia amb uns espais singulars i en la que es van rodar molts dels exteriors de la mítica sèrie de TV3 “Nissaga de poder”.

Ens van rebre el Ignasi i la Grisela, unes persones encantadores, simpàtiques i molt pròximes, que ens van atendre fantàsticament i amb les que i ens vam sentir molt a gust, va ser una grata, fascinanti enriquidora  visita, ens van explicar la interessant història del celler que , a mitjan el segle XIX, Don Pablo Parellada de Naveran

va construir la base per a la producció vitivinícola de la finca, després de la Guerra Civil, es va abandonar l’activitat coincidint amb l’exili de la família Parellada a Suïssa i que, posteriorment en 1984 la tradició arrenca de nou de la mà del fill, de nacionalitat suïssa, Michel Gillieron Parellada que, va començar a fer cava per als amics al celler vell de 1901 i com a empresari, enòleg i gran coneixedor de les terres de l’alt Penedès, decideix impulsar un projecte arrelat a la terra dels seus avantpassats conservant el caràcter artesanal i familiar que sempre van tenir els seus caves

i va anar creixent fins a constituir l’empresa que és actualment NAVERAN, i que disposa de 110 hectàrees de vinyes de les varietats Pinot noir, chardonnay, Macabeu, Xarel·lo, Vioginer, Syrah i Parellada,  amb les que elaboren els seus magnífics i reconeguts vins i caves NAVERAN Al celler treballen de manera moderna i mecanitzada , a excepció de les ampolles Magnum que se segueixen degollant i elaborant manualment.

Tot això ens ho comentaven mentre assaborim un agradable NAVERAN PERLES ROSES, en una bella estada de la masia, en què no falta detall per fer-la  bonica i acollidora, es nota l’elegància amb la qual ha estat ambientada, preciosos rams elaborats per l’esposa de Michel, la Maria Àngels

emblemàtiques fotos penjades de les  parets i reconeixements com el de la casa Real, ja que el seu vi MANUELA dE NAVERAN va ser servit en la comunió d’una de les infantes, així com la fotografia de “Josep” un venedor de NAVERAN , molt conegut i estimat per tots els que visitaven la popular i famosa fira de l’cava a Sant Sadurní D`Anoia CAVATAST.

A més vam gaudir veient una altra majestuós saló convertit en menjador, amb una gran i magnífica taula i on se celebren grans esdeveniments,  i en les seves parets es poden observar fotografies amb reconeguts personatges com cantants, esportistes, una sala que et captiva.

Posteriorment vam fer una esplèndida visita a les vinyes en què el Ignasi, que, hem de dir que és un excel·lent guia, que et transmet el seu entusiasme per les vinyes i un gran emprenedor amb moltes il·lusions i expectatives per realitzar nous i exclusius projectes

ens anava indicant que varietat era cada una d’elles i fins i tot en dos d’elles vam tastar els caves que s’elaboren amb els seus raïms com la vinya de pinot noir que, és la primera que es recull el PERLES ROSES i després en la de chardoner un fabulós NAVERAN el ODISSEA, agradable i elegant en boca.

Seguint visitant les vinyes arribem a la vinya de Cabernet Sauvignon, on en un bell racó de la mateixa, sota una olivera i en una situació immillorable, vam degustar i assaborí  un vi espectacular DON PABLO, color vermell cirera fosc amb tons granats i marrons, elegant i amb molt de cos, impressionant.

Com anècdotes curioses, assenyalar que les xapes dels caves PERLES, com Perles Blancques, Perles d’or i Perles Roses, són totes amb les cares de membres de la família, portant només xapes de Naveran els caves  vintage. Així com l’ampolla de Pelers Roses  que van elaborar amb etiqueta especial, personalitzada, a VICKY LOSADA, jugadora del futbol capitana del club femení de l’Barça.

La finca també disposa de la seva ermita pròpia, l’ermita romànica de Sant Martí Sadevesa, que data del segle XI i en la qual se situa el seu origen. Aquesta ermita és un lloc emblemàtic, Tant si ets apassionat de l’món vinícola com no,

Falten moltes coses que no hem comentat  del que ens van explicar, tastar  o vam veure, com una  curiosa i atractiva lampara feta d’ampolles de cava i que hem deixat  a l’aire perquè les descobreixis per tu mateix …

Has de visitar aquesta reconegut celler català, professionals de l’món vinícola per  Gaudir a l’màxim d’aquesta cultura i preciós entorn.

Deixa’t fascinar i seduir per NAVERAN

C/. C-15 (Vilafranca a Igualada Km. 25.1)
St. Martí Sadevesa, Torrelavit,
Barcelona, España
Cómo llegar con Google Maps

Coordenadas GPS
41°25’55.9″N 1°41’29.1″E

Teléfono de contacto
+34 93 898 84 00

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s