Nova edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Del 23 de maig al 15 de juny se celebra la IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú. En aquesta edició hi participen 23 cellers de la DO Penedès que es maridaran amb les propostes gastronòmiques de 8 restaurants d’alta gamma de la capital del Garraf. La ruta té l’objectiu de promoure els productes de proximitat i a la vegada donar suport als elaboradors i els restauradors, reivindicant que els vins dels cellers de la DO Penedès també s’elaboren al Garraf.

23 cellers DO Penedès i 8 restaurants vilanovins

En la IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú hi participen diversos vins Penedès de 23 cellers: Estel d’Argent, Giró Ribot, Bodegues Pinord, Finca Viladellops, Ramon Canals, Can Lleó de Vilanoveta, Molí Parellada, Propietat d’Espiells (J&C), Cellers Avgvstvs Forvm, Celler Mas del Vidre, Vins de Foresta, Aymar, Celler Puig Batet, Joan Segura Pujadas, Loxarel, Cellers Domenys, Albet i Noya, Jean Leon, Llopart, Família Torres, Parés Baltà, Can Feixes i Alsina & Sardà. Durant els sopars, els elaboradors seran presents per presentar cadascun dels vins que es tastin i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.

La ruta començarà el 23 de maig al restaurant Genito, situat al cor de Vilanova i la Geltrú, on s’hi respira la passió per la tapa en petites joies de gran valorgastronòmic. Després d’aquest tret de sortida, aquesta experiència es repetirà a altres restaurants vilanovins d’alt nivell com el Marabanda el 24 de maig, un dels dos espais de La Daurada que combina la seva espectacular ubicació amb una aposta clara per la cuina mediterrània. El 31 de maig serà el torn de L’Hac, un dels restaurants de referència que ofereix cuina d’autor amb productes de proximitat. Seguidament l’1 de juny, l’Infinit demostrarà perquè és un testimoni de l’excel·lència i la dedicació professional durant més d’una dècada. Els sabors autèntics de Catalunya reinterpretats amb un estil modern i sorprenent, seran presents a La Cova del Foc el 6 de juny. El 7 de juny La Gambarrada posarà la seva originalitat en una proposta gastronòmica amb la gamba de Vilanova com a element destacat. La ruta la finalitzaran el 14 de junyel restaurant Ceferino que fusionarà la cuina catalana i marinera amb productes de temporada i de proximitat, i el 15 de juny el Dinou, que oferirà una aposta per la cuina de tota la vida amb una picada d’ullet a l’alta cuina.



Potenciar els productes deproximitat

La DO Penedès continua treballant amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives encaradesa reivindicar i a fer conèixer la qualitat i el prestigi dels vins que s’elaborenal Penedès, sobretot al públic final.



En aquest cas, l’objectiu de la denominació d’origen és triple. Per una banda vol donar suport als elaboradors i als restauradors del territori, potenciant els productes deproximitat, tant a nivell vitivinícola com gastronòmic. A més a més, aposta perla difusió dels vins Penedès, així com en la potenciació de la seva presència en les cartes dels restaurants locals. I per últim també reivindica el fet quela DO Penedès també forma part del Garraf, ja que són molts els cellers i lesvinyes de la Denominació d’Origen que se situen en aquesta part del territori.

Cada experiència té un preu d’entre 50 i 60€ i per reservar taula cal trucar al restaurant on se celebrarà el sopar. L’aforament serà limitat. La IV Ruta Gastronòmica DO Penedès compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Gremi de Restauració de Vilanova i la Geltrú, la revista Tot ho Sap i l’empresa de copes NetGlass. Més informació a dopenedes.cat.

Deixa un comentari