LA SEGONA EDICIÓ DE LA PRIMAVERA DO TERRA ALTA SUPERA LES EXPECTATIVES, AMB MÉS DE 7.500 VISITANTS

La segona edició de la Primavera DO Terra Alta ha superat totes les expectatives de l’organització. Més de 7.500 persones han passat al llarg dels darrers 5 dies per alguna de les diferents activitats culturals i enogastronòmiques al voltant dels vins de la DO Terra Alta.

El dia fort, com en la primera edició, ha estat dissabte, que arrencava a les 12h amb una nova edició de la Mostra de Vins DO Terra Alta a la Plaça Major de Batea, i on més de 1.200 persones van poder gaudir del centenar de referències presentades pels 23 cellers de la DO Terra Alta que han participat en aquesta edició de la mostra.

Al vespre arribava el moment més esperat d’aquesta segona edició de la Primavera, el festival Cruïlla DO Terra Alta. Tot un esdeveniment per a la comarca, que ha aconseguit vendre més de 5.500 entrades, amb sold out la nit de dissabte a més d’una setmana del festival.

El camp de futbol de Batea es va tornar a omplir per gaudir del primer concert en directe d’Oques Grasses presentant el seu nou treball, així com del primer concert de la gira de comiat de Gertrudis. I diumenge, els protagonistes van ser els més petits, que van gaudir de l’actuació del Pony Menut, per donar pas a un públic entregat amb el duet Figa Flawas

Entre concert i concert, els assistents van gaudir de la música de Dj Trapella a la zona Village, tot tastant les diferents propostes vinícoles de la DO Terra Alta mentre recuperaven forces, tant la nit de dissabte com el migdia de diumenge.

Concurs de Vins amb DO Terra Alta

El sopar de gala, amb prop de 200 convidats, va ser l’escenari també d’una nova edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, tot després de gaudir del concert de Judit Neddermann, l’avantsala del que seria el festival Cruïlla DO Terra Alta 2024, que va congregar prop de 300 assistents.

Els guardonats d’aquesta edició del concurs es van donar a conèixer durant la gala, que va ser conduïda i amenitzada per la còmica Raquel Hervás:

Millor Vi Blanc de Collita: Prohom Conceptia 2023, de Celler Coma d’en Bonet
Millor Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca” de Collita: Herència Altés Benufet 2023, d’Herència Altés
Millor Vi Blanc Brisat: Lo Cerç 2022, de Celler Arrelats
Millor Vi Rosat: Dos Germans 2023, de Rosendo Esteve Vins i Olis
Millor Vi Negre de Collita: Mas d’en Pol 2023, de Celler Xavier Clua
Millor Vi Negre amb Pas per Fusta: Torremadrina 2022, de Cellers Tarroné
Millor Vi Negre Bota/Roure/Criança: Mudèfer 2018, de Celler La Botera
Millor Vi de Licor: Poble Vell GAB 2021, d’Agrícola Corbera d’Ebre
Gran Vi Blanc “Terra Alta”: Vine Estones de Mishima 2021, d’Estones Vins
Gran Vi Negre “Terra Alta”: Mon Pare 2020, de Les Vinyes del Convent
Gran Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Músic de Carrer 2022, de Bielsa Ruano

Jornada professional

El punt final a l’agenda de la Primavera DO Terra Alta el va posar ahir la jornada professional celebrada al Celler Cooperatiu de Gandesa, on van participar prop de 200 professionals del món de la restauració, l’hoteleria i la distribució, a més de premsa especialitzada i prescripció.

Els assistents van poder tastar fins a un centenar de referències dels 23 cellers que hi van participar, i van poder maridar els vins de la DO Terra Alta amb les propostes gastronòmiques de Vicent Guimerà. 

Els responsables del Consell Regulador donen així per finalitzats els actes d’aquesta segona edició de la Primavera DO Terra Alta molt satisfets per haver complert els objectius principals: reivindicar la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, així com la comarca com a destí enoturístic de primera alçada.

La Primavera DO Terra Alta ha estat, a més, un projecte inclusiu de comarca, que s’ha desenvolupat a diferents indrets de la Terra Alta, amb l’objectiu d’implicar un percentatge important dels seus habitants i les seves empreses, des dels cellers, fins a la restauració i l’hoteleria, passant per altres empreses de serveis de la comarca. 

Deixa un comentari