CELLER ERAVI. Pasat i futur

L´11 d´abril, ens desplacem fins a Mas d´En Palau, està situat a la comarca de l´Alt Camp, a l´Alba dins la delimitació del Gran Penedès, a descobrir i visitar el CELLER ERAVI, un Celler a les muntanyes de la Serralada Prelitoral i vora el riu Gaià, la finca forma part del nucli de l’Albà, al municipi d’Aiguamúrcia. Un espai natural a prop del Monestir de Santes Creus que ha aconseguit conservar l´essència de la vida rural.

Ens va atendre i ens va fer la visita, una extensa i grata visita el Quicu, que juntament amb els seus pares i germà porten el Celler, el Quicu un jove encantador i senzill, és la catorzena generació de la família Figueres, imagineu-vos la bonica i àmplia història que té aquest celler.

Comencem la visita al jardí de la casa pairal, on el Quicu ens explica la  història, des dels seus orígens, que és una torre d’origen medieval que feis la funció de pavelló de caça del castell dels Srs. Feudals , del Castell de l’Alba i que al llarg del temps va creixent i es transforma a Mas d’En Palau i van engrandint el Mas a mesura que ho van necessitant. Una història impressionant d´una masia i terres circumdants amb més de vuit segles d´història.

Sortim de la masia per veure l’era que té la mateixa i que és l’era enrajolada més antiga que existeix a Catalunya, on antigament es molien els cereals i que ara és una gran esplanada, des d’on es contempla un magnífic paisatge. D’aquí ens desplacem, per un camí fins on es percebien les vinyes de què disposen i podem gaudir del paisatge de vinyes i bosc, bellíssim i amb un silenci que s’agraeix mentre estàs gaudint d’aquell entorn.

Vam tornar a l’era, on vam entrar a un magatzem on hi ha la trituradora del raïm i més maquinària, així com dues grans botes centenàries de 7.000 L i altres de l’any 1982 que conserven com a record i que donen un aire d’antiguitat al lloc,  Després ja passem a l’actualitat i veiem els dipòsits d’acer i des d’on passem al magatzem on reposen les ampolles, fins que arribi el moment de posar-les a la venda, no sense veure el vell celler que sembla una cova el sòl es de terra i d’estretes paretsi de pedra, un encant per als que els agradi allò autèntic i genuí.

Acabem a la sala de tast, una sala diàfana, lluminosa i elegant. Ens comenta el Quicu que  tota està feta amb fustes aprofitades dels arbres de la finca, com la fabulosa taula que està situada al mig de la sala, o els bancs, una estada bella i harmoniosa, amb fotos penjades a les parets, des dels besavis quan eren petits, la finca com era al principi,  fins avui, són curioses de veure ja que et remuntes a la història de la masia a través de les mateixes.

Aquí, en aquesta atractiva i estilosa sala comencem el tast amb tres vins, tots els vins que elaboren són monovarietals i provem tres vins, tots eren de la gamma inherent. Aquesta és la línia que millor defineix ERAVI i la finca de Mas d’en Palau. Per ordre tastem:

       INHERENTE MACABEU 

  D’una color llimona intensa, aquest és un Macabeu brisat amb molta presència. Un monovarietal d´una de les varietats més essencials del Penedès que us sorprendrà.

INHERENTE SUMOLL NEGRO

Un monovarietal de Sumoi fresc i persistent, que és excel·lent tant en copes com amb un bon maridatge.

INHERENTE  GARNATXA.            TINTORERA

De les poques varietats negres que tenen la polpa tenyida, el color del vi és d’una intensitat i una bellesa inigualable. Tradicionalment usada en cupatges per donar color al vi, amb aquest monovarietal descobriràs una varietat amb molta personalitat, ideal per maridar grans menjars.

Aquí acabem la nostra extraordinària visita en un indret entre muntanyes i aïllats de les zones urbanes. Una finca de 190 hectàrees amb boscos, pastures, camps i la vinya com a protagonista. I, al cor, l’històric Mas d’en Palau, el centre d’aquest engranatge. I amb un guia, el Quicu, que va fer de la visita un passeig per la història fins a l’actualitat, deixant-te endur per la passió per la terra, amb la voluntat d’afavorir-ne la riquesa i recollir-ne els fruits, tal com ell ho sent i ho viu, t’ho transmet.

Només dir-vos que no us  perdeu la visita, de debò, val la pena anar un matí a un celler centenari i veure aquell entorn i sentir la seva pau, i veure i aprendre més coses d’ERAVI, que no us hem explicat perquè les descobriu vosaltres personalment, tastar els seus excel·lents vins ia més aprofitar per veure el Monestir de Santes Creus, que és a cinc minuts del Celler ERAVI, i és una meravella, nosaltres ho vam fer, vam passar un dia del que del que vam desconnectar totalment del dia dia del tot i vam arribar a casa súper satisfets i amb una calma que s’agraeix.

Un plaer de la vida, simple, però que satisfà. No us ho podeu perdre.

CELLER  ERAVI

Mas Palau, 43815 L’Albà, Tarragona
696 60 81 04
info@eravi.cat

✍🏼 Susana  Abadia 📸 Jan Ferriz

Deixa un comentari