LA VINOTECA DE CAN CALOPA Més que una Vinoteca.

Aquesta vegada la nostra visita, el dijous 22, va anar a un celler de filosofia completament diferent del que estem acostumats d’un celler, visitem “LA VINOTECA DE CAN CALOPA”, situada en un increïble paratge a Can Calopa de Dalt, a la Parc Natural de Collserola.. Can Calopa és una masia del segle XVI, que pertany a l’Ajuntament de Barcelona i des del 2010, una cooperativa se’n fa responsable, reformant-la i convertint-la en el que és avui dia un grat lloc, a prop de Barcelona , on desconnectar i tastar bons vins i escumosos, així com productes de l’horta i l’oli.

Ens va rebre el  Francesc  Castro, de l’equip de comunicació de l’Olivera, que, amb molt d’entusiasme i passió ens explica com neix aquest projecte d’un celler cooperatiu. Tot va començar a Vallbona de les Monges (Costers de Segre) el 1974, amb gent de Barcelona a qui li venia de gust fer vida en un entorn rural, van decidir recuperar una zona força degradada amb un projecte que inclogués la possibilitat de donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals, que en aquell moment estaven excloses de la societat”.

Mentre ens va explicant el projecte i l’elaboració de vins, escumosos i olis que produeixen ells mateixos, de les vinyes i camps que tenen, anem recorrent i veient el lloc. Anem a l’interior de la masia amb la seva història i que encara guarda el seu encant d’antany, on realitzen diversos esdeveniments, després entrada al celler per explicació del procés del vi, Un passeig per les vinyes per comentar in situ les varietats i les pretensions de l’activitat agrícola., així com ens arribeu-vos fins a l’hort on hi ha plantades infinitat de verdures i ens crida l’atenció un tipus de tomàquet que el Francesc ens diu que és el «Mandó de Collserola», una varietat tradicional local que es caracteritza principalment per el seu fruit gran, ple, saborós i que el pots tastar aquí a la Vinoteca de Can Calopa, marinat amb un exclusiu i exquisit vi de l’Olivera.

La visita molt amena i molt interessant, que va acabar amb un petit tast al jardí amb les esplèndides vistes que des d’allà es perceben, un recés de pau i tranquil·litat que es respira, en què vam tastar el seu escumós

L’Olivera Reserva Superior
Els escumosos de L’Olivera són el resultat de la intuïció inicial que el nostre era un paisatge capaç de donar-nos vins escumosos singulars, amb les varietats històriques com a base. És així com a principis dels 90 L’Olivera comença a elaborar vins escumosos, seguint el mètode tradicional i amb la mirada posada en el respecte al caràcter de cada varietat per fer uns escumosos de bombolla fina, frescos i de criances mitges i llargues.

vam tenir l’honor de poder tastar aquest gran vi negre

Vinyes de Barcelona
El Vinyes de Barcelona és l’únic vi que es produeix a la ciutat de Barcelona. Neix a la masia Can Calopa de Dalt, a la cara nord de la Serra de Collserola. Allà, cultivem la vinya i elaborem el vi en un petit celler rehabilitat, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2001 i gestionat per L’Olivera des del 2010 amb una proposta d’agricultura social que combina qualitat dels productes amb inclusió social i respecte al medi ambient.

Una visita que ens deixo satisfets i sorpresos, per ser un celler de referència i alhora un espai per a la promoció de la cultura gastronòmica, l’oci de qualitat, la sensibilització del patrimoni rural i esdeveniments únics a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per la seva elaboració i singularitat, on mantenen viu el patrimoni vitivinícola de la ciutat donant ales a un projecte d’inclusió social que promou l’agroecologia periurbana.

Un racó privilegiat dins aquest parc tan conegut i proper a la zona metropolitana Bastant econòmic malgrat no renunciar a la varietat i qualitat dels seus productes.

Masia Can Calopa de Dalt
Crta. BV-1468 Km 4,8
08017 Parc de Collserola
Barcelona

llar – residència: +34 681 062 615 enoturisme i Vinoteca: +34 646 619 188 oficina: +34 681 389 661

visitescancalopa@olivera.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s