Excel·lent Verema del Cava a “VINS El CEP”

La  unió de les famílies Carreras, Masana, Parera i Esteve , ha adreçat els seus esforços conjunts cap a l’elaboració de vins i caves de la màxima qualitat

Seguint amb les variades activitats de “LA VEREMA DEL CAVA” que se celebren aquest mes de setembre,  a diferents cellers, dissabte vivim la realitzada a “VINS EL CEP”-, celler  ubicat a Espiells, l’experiència “Dinar i cata de verema en un Paratge Qualificat,”.  Un celler que neix, arran de la iniciativa de la unió de 4 famílies amigues, amb una arrelada tradició agrícola. Eren veïns, amics i el 1980 van decidir convertir-se en socis. Les famílies, Carreras, Masana, Parera i Esteve, i des d’aleshores, l’empresa ha dirigit els seus esforços conjunts cap a l’elaboració de vins i caves de màxima qualitat, que segueixen elaborant juntes

El celler de Vins El Cep es troba a la finca de Can Llopart de les Alzines, als afores de Sant Sadurní d’Anoia. A més, l’empresa disposa de quatre finques més a Sant Llorenç d’Hortons (Can Prats i Can Simón) i Gelida (Can Castany i Can Miquel de les Planes). En total, sumen 200 hectàrees de vinya plantades amb les varietats blanques autòctones macabeu, xarel·lo i parellada i l’apreciat chardonnay, i les negres ull de llebre, merlot, cabernet sauvignon i pinot noir.

Actualment ja la dirigeix ​​la segona generació i gairebé, la tercera,  uns joves que ja hi són  ajudant, com aquest dissabte que estaven l’Ona de fa família Carreras i l’Ignasi de la família Esteve. Curiosament, la segona generació són tot dones, ja que ha passat de pares a filles. Ens va donar la benvinguda a tots els presents, que en total érem 37 persones, la Mayte Esteve, que és una de les 4 famílies, i que, juntament amb el Roger, que és el director de màrqueting, comunicació i enoturisme, ens van fer de guia

El  Roger va començar fent-nos una petita explicació del que faríem i visitaríem i  ja ens en vam anar camí a la vinya més jove que tenen plantada,  que és d’Ull de Llebre, una vinya on al fons es veuen les Muntanyes de Monserrat, totes les vinyes estan en una serralada amb biodiversitat i un meravellós indret.

D’aquesta vinya ens dirigim a una altra de més vella, al paratge de Can Prats, viticultura ecològica i biodinàmica, plantada en vas, una vinya de més de 80 anys, de varietat Macabeu, ia més una vinya de paratge qualificat, amb la qual elaboren un cava de paratge, ja que per fer aquest cava ha de complir una sèrie de normatives, sinó, no es pot elaborar. El cava de paratge és el resultat d’un lloc especial i concret, d’una vinya i una finca que, per les característiques, la localització i el terreny, es diferencia de les altres, i això ho tenen a Vins el Cep.

Aquí als orígens, a la mateixa vinya, per a satisfacció nostra, vam poder tastar, un espectacular cava de paratge qualificat el “Claror”, però amb la peculiaritat de tastar-lo des dels seus inicis, primer vam tastar el raïm, després el most, i el most fermentat i al final el cava que surt daquest procediment i després dels seus anys de repòs al celler,  fins que arriba a les nostres taules ,espectacular, experiència.

CLAROR PARATGE QUALIFICAT CAN PRATS.                                       Cava de Paratge Qualificat, Can Prats
Brut Nature
Xarel·lo, Macabeu i Parellada

Fi i persistent. Aromes fins. Molt franc i fresc, amb aromes fruiters de poma, ametlla torrada i subtils matisos minerals. Molt fi, elegant i complex en boca. El pas per boca acaba amb un final persistent senzillament excel·lent

En aquesta primera parada, per degustar els tres passos, per aconseguir un gran cava, marinat amb un excel·lent pernil amb pa i tomàquet, el públic va mostrar que això era el principi d’una gran experiència que sempre recordessin La Verema del Cava a Vins el Cep

D’aquí ja en dirigim a un agradable espai que hi ha davant del celler, un preciós racó, on sota uns bonics arbres havien unes taules parades per a l’ocasió, gaudim d’un lunch elaborat per Cal Soler de Vilafranca, que estava deliciós i adient

Per al moment i el tast amb elvi i caves que vam anar tastant.

Comencem amb un vi blanc exquisit GR5 Senders Blanc, Xarel·lo 100%

després assaborim uns magnífics caves, com el Clos Gelida Exclusive Reserva del 2014

Per finalitzar el tast un magnífic
MIM NATURA BRUT NATURE RESERVA
Un cava brut nature expressiu i d’alta intensitat aromàtica, un nas molt fresc i cítric. Bona textura en boca, fi i equilibrat. Carbònic molt ben integrat, un vi que mostra una bona evolució en boca. Elegant, delicat i amb un final llarg i persistent.

Un cop realitzat aquest magnífic descans amb tast, marxem amb el Roger, per cert,  un encant de persona, proper i molt amable, vam anar al celler, on ens indica el procés del vi i el cava des de l’entrada del raïm fins a l’embotellat.Aquest recorregut ens porta a la sala de criança i bótes, i així arribem al celler antic que està sota la casa que és del 1499, i part del celler és d’aquell mateix any

Vam passar un agradable i dàctic matí en què vam aprendre i gaudir

No et quedis amb el que t’hem explicat, viu-ho, hi ha molt més que has de descobrir tu, sol, amb amics o familiars tu decideixes, t’ho perdràs?

Pioners en biodinàmica
Viticultors des de 1448
Elaboradors des de 1980
Quatre famílies
Quatre heretats
Costers de l’Anoia

Can Llopart de les Alzines, s/n
Sant Sadurní d’Anoia, 08770 Barcelona

comercial@vinselcep.com

(+34) 938 91 23 53

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s