LA PRIMAVERA DEL CAVA EN SUMARROCA

El dissabte 21, convidats per la nostra amiga la Mercè, vam estar, en una nova experiència dels cellers SUMARROCA, a  “LA PRIMAVERA DEL CAVA”. Aquesta consistia a fer una passejada per tres parcel·les de les seves vinyes, tastant el vi o cava que elaboren de cadascuna. Magnifica experiència!!!

Aquesta vegada, no vam anar als cellers, la Mercè ens va concentrar a tots a la finca SUMARROCA, a Monistrol d’Anoia, des d’on partim amb els cotxes fins a la primera parcel·la, on els vam deixar aparcats i des d’allà, ja seguim caminant entre vinyes on vam poder veure la seva brotació i en cadascuna provaríem els vins o caves que s’elaboren de la varietat plantada, fins arribar a l’última,  a l’Església de Santa Creu de Creixà.

La primera parcel·la era una vinya antiga de més de 40 anys, de varietat Xarel.lo i en què, suggerits per la Mercè, vam poder veure la floració, una petita floreta blanca dels raïms, de raïm que comencen a brotar, curiós, ja que desconeixíem que tinguessin flor. Aquesta vinya està situada a la zona central de la finca Sumarroca, ha estat seleccionada pel seu equilibri i per la personalitat que li aporten el terreny i els més de 40 anys d’existència, per elaborar el vi Il•lògic, que és el que tastem marinat amb una tapa d’ou de guatlla i foie, espectacular marinatge

Sumarroca Il·lògic Xarel·lo

Quan el que és lògic és il·lògic Vi procedent de la vinya Queto Carretera, seleccionada pel seu equilibri i per la personalitat que li aporten el terreny i més de 40 anys d’existència. Vinyes de la varietat xarel·lo plantades fa més de 40 anys que han sabut arreplegar l’essència del terreny. La parcel·la de què procedeix aquest vi es diu Queto Carretera i està situada a la zona central de la finca Sumarroca. És aquest lloc que es barregen les argiles típiques del Penedès amb alguns materials de grans dimensions que faciliten l’estructuració i l’aireig del sòl.

Seguim passejant entre vinyes, un privilegi estar en aquell paratge tan bell de vinyes verdes i plenes de raïms brotant.  Així vam arribar a la segona parcel·la també plantada de varietat Xarel.lo i de la que elaboren el “Núria Claverol Homenatge” que vam tenir el gran plaer de tastar, ia la mateixa vinya, tot un luxe. A part de la informació de les característiques del mateix, ja que la Mercèés sommelir,i de les bones, ens comenta que, aquest cava és molt especial, porta el nom, de la seva tieta Núria, que és la dona del fundador de la celler, Carles Sumarroca, i és la dedicatòria dels tres fills a la seva mare i l’amor per la terra que és una constant a la seva vida.

Aquesta vinya seleccionada entre totes les que tenen aquesta varietat, s’ha fet segons criteris de qualitat elevada i de personalitat. El disseny de l’ampolla, inspirat en les antigues àmfores gregues, va obtenir un premi atorgat per Sumarroca i Adi-Fad el 2004

Núria Claverol Homenatge

Finca Peretes Brut Gran Reserva – Un disseny únic per a un xarel·lo extrem Aquest cava és molt especial. Porta el nom de la dona del fundador del celler, Carles Sumarroca, i la dedicatòria dels tres fills a sa mare: “És un homenatge a la nostra mare; l’amor per la terra és una constant a la seva vida”. El cava prové d’una parcel·la de xarel·lo seleccionada entre totes les que tenim aquesta varietat. La selecció s’ha fet segons criteris de qualitat elevada i de personalitat. El disseny de l’ampolla, inspirat en les antigues àmfores gregues, va obtenir un premi atorgat per Sumarroca i Adi-Fad el 2004.

Continuem fins arribar a la tercera i última parcel·la, on hi ha l’Església de Santa Creu de Creixà, que té la raresa que el cementiri és davant de la mateixa, quan el que era habitual, antany, era que els cementiris estiguessin darrere de les esglésies. Aquestes vinyes pertanyien al Marquès de Monistrol i l’any 2000, les 406 hectàrees ,van ser comprades per SUMARROCA

però, l’església encara que és a les seves terres no pertanys a Sumarroca, ja que sembla que el Marquès de Monistrol, havia arribat a un pacte de cessió de la mateixa a l’Església, i quan Sumarroca compra les vinyes, rep una trucada del Bisbat i els demanen la cessió de l’església i com que la família Sumarroca és una família de paraula i el Marquès l’havia cedit a l’Església, la familia Sumarroca  accedeix i consenteix a cedir-la com el Marquès havia previst inicialment. Aquesta vinya és de varietat Cabernet Sauvignon, per la qual cosa vam tastar un vi del 2017

Terral

Cupada de vinyes pròpies procedents de la partida de Santa Creu buscant la complexitat, l’estructura i l’elegància que aporten principalment el syrah i el cabernet sauvignon, combinats amb una petita part de cabernet franc i merlot Les vinyes procedeixen de la partida Santa Creu, a la finca Sumarroca. Aquesta partida destaca per un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un important percentatge de calcària i una gran presència de graves en profunditat

que marinem amb una tapa de pernil d’ànec amb una confitura de fruits vermells i poma, bon marinatge, i el vi esplèndid, Color cirera amb rivets porpra. Buquè intens de fruita madura, com móres i nabius, juntament amb cedre i espècies. A la boca és estructurat i equilibrat, amb sabors concentrats de fruita madura i notes d’espècies

Aquí, al costat de l´Església de Santa Creu de Creixà, en una zona plena d´oliveres, havien col·locades unes taules i cadires de fusta, sota les oliveres i música de fons, vam acabar amb un gran aperitiu i amb els esplèndids vins o caves Sumarroca

Reserva Brut Rosé

Llaminadura, fruits vermells procedents d’una selecció de parcel·les de pinot noir de la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia). La finca Sumarroca destaca per ser un terreny pobre, calcari i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. Aquestes condicions permeten obtenir uns vins base molt elegants, amb una fruitositat equilibrada i molt frescos.

en un  bell entorn i ambient festiu, per celebrar la primavera!!!

Gaudim d’un paisatge únic, amb un tast únic, Gràcies Sumarroca, Gràcies Mercè

Què esperes, gaudeix tu també, amb els teus amics, amb la teva parella o en familia, d’una de les variades i meravelloses experiències SUMARROCA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s