PLA DE MOREI Celler jove amb grans vins

Com ja us anticiparem en la nostra experiència a “Enoturisme a L’Anoia”, avui us explicarem la visita que vam realizar  al celler “PLA DE MOREI”, que va ser el que ens va tocar al sorteig. En primer lloc, agrair a la Mercè, propietària i amfitriona, la seva amabilitat, atenció i generositat, que ens va brindar des del primer moment i per descobrir-nos un bell lloc, que desconeixíem.

Partim des de la Cava Pagés Entrena, cap al celler Pla de Morei, situat al terme municipal de la Torre de Claramunt, juntament amb la Marta, membre del Consell regulador, que també li va tocar el mateix celler i des que ens vam pujar al cotxe , la Mercè, ens va començar a explicar i introduir-nos en l’entorn,  de les seves magnituds i excel·lències, i va tenir el detall de passar per una drecera perquè poguéssim anar veient els voltants i dels que ens anava parlant i ens anava indicant la història de l’Anoia, els seus pagèsos i vinyes, fins a arribar al celler Pla de Morei. Un encant de lloc, només veure aquell paisatge i la pau que es respira,  és tot un luxe.

Durant segles i fins a principis del segle XX, la comarca de l’Anoia va ser una terra dedicada majoritàriament al monocultiu vitícola, equiparable a altres zones com el Bages i el Penedès, en el cas de la Torre de Claramunt, on estàvem, el 84% de la terra cultivada era vinya, però l’aparició de la Fil•loxera l’any 1888, malaltia que va matar les vinyes i posteriorment la Guerra Civil, van ser les principals causes de l’èxode rural cap a la indústria paperera, agreujant així la progressiva desaparició del sector vitícola . I durant més de 40 anys, aquesta indústria va sustentar la comarca i la va posicionar al món, oferint jornals segurs i més alts.

El celler és modern i actual, però dissenyat d’acord amb uns criteris de funcionalitat tècnica així com criteris de respecte amb l’entorn, l’espai és molt agradable, abans d’entrar al celler, ens recreem a la zona que tenen de Wine bar, amb una apreciada localització, ja que des del mateix, pots percebre les vinyes, el bosc, les muntanyes i fins a un castell que s’albira a la llunyania, espectacular, ha de ser impressionant, asseure’t allà i veure la posta de sol, gaudint tan  sols del moment, amb una copa d´exquisit vi de qualitat, 100% ecològic, com els que té Pla de Morei.

Entrem a la sala de tast, que ens quedem meravellats amb les grans vidrieres de la mateixa, des de les quals es dislumbra tot el paisatge, fent de l’estada un bellíssim mirador. En una barra, exposades, percebem les ampolles de vi que elaboren i que ens crida l’atenció les etiquetes i el nom de les mateixes, curioses i la La Mercè ens revela que totes estan relacionades amb el paper fet a mà, en record de la indústria paperera d’antany

cada ampolla porta el nom del procés del paper, com Filigrana, Saial, i Mirador i que a cada una a l’etiqueta del darrere ve l’explicació del nom del vi, una dada curiosa que desconeixem i que, moltes vegades, ens preguntem perquè es diu així el vi que estem prenent, a més d’aquests tenen el Riu de Gost, procedent de la finca de la Solana Al voltant del Riu de Gost, on disposen d’una sèrie de parcel·les.

Després vam baixar  al celler que està situat sota la sala de tasts, on hi ha els dipòsits d’inox on elaboren els seus vins i les botes de fusta francesa on reposen alguns, ia la part posterior dels dipòsits, a l’exterior, tota la paret està folrada de pedra argilosa calcària, que han anat trobant i extraient de les seves vinyes, que a més d’embellir el territori, fa que el celler mantingui la frescor natural.

Tornem a agafar el cotxe i fem un tour per diferents vinyes i bosc, fins arribar a la vinya de Garnatxa Blanca, on, parem i baixem i la Mercè, que no he comentat que és sommelier, treu un cistell amb 4 copes i dues ampolles de vi i realitzem el tast, allà mateix, amb el raïm d’aquesta mateixa vinya, i davant d’una típica barraca, tastem un saborós

Filigrana Blanc

Petjada o senyal transparent que els fils deixen en el full de paper
Després d’una primera selecció a la vinya, el raïm passa per una segona separació, en una taula de selecció manual i posteriorment es procedeix a separar el gra de la rapa. Els grans entren a la premsa pneumàtica on seran premsats a baixa pressió. El most en flor obtingut es diposita per gravetat en dipòsits d’acer inoxidable. En aquest dipòsits es farà la fermentació a una temperatura entre 16º i 18º

Riu de Gost Chardonnay

Procedent de la finca de La Solana, amb un terroir calcari que aporta acidesa i marcada mineralitat.

Després d’una primera selecció a la vinya, el raïm passa per una segona selecció manual a la taula de triatge. Els grans entren a la premsa neumàtica on seran prensats a baixa pressió. Els most de flor és dessfangat en fred en dipòsit d’acer inoxidable durant 24 h. La fermentació alcohòlica es realitza en barriques de roure francès de 500 l, a una temperatura entre14º i 16º. Battonage duran aquest període i criança de 6 mesos sobre les seves mares.

marinats amb uns apetitosos croissants farcits, tot un detall. Una experiència molt especial i fantàstica, un final de visita espectacular. Aquí acabem la visita i ja ens dirigim directament a la Cava Pagès Entrena, per acabar la jornada, una visita inoblidable.

Ens reiterem que Pla de Morei, és una meravella, un racó màgic i a porp i  la Mercè un encant de dona, que com us vam  comentar , t’encomana el seu amor i passió, pel territori, les vinyes i el treball en aquest món vinícola,

La millor manera d’entendre és coneixent, no imagini’s el que t’hem revelat experimenta’l, vés a PLA DE MOREI, pots fer la visita amb tast, pots anar sol a prendre un vi d’alta gamma, recreant-te del lloc, t’espera un Molt bons vins + lloc fantàstic + bona atenció, amb molta proximitat. Vés, descobreix-ho i coneix-ho,

Crta de La Torre de Claramunt, BV-2134, Km 1
08789 La Torre de Claramunt
93 131 34 54
plademorei@plademorei.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s