SABATÉ I COCA Excel·lència, Senzillesa i Passió

Convidats per el Marcel Sabaté, diumenge vam anar a fer la visita enoturística al celler “SABATÉ I COCA”, aquest es troba a Subirats, a la zona de l’Alt Penedès. Ofereix una situació geogràfica privilegiada amb petjades marines, d’alt valor vitícola i riquesa paisatgística i és un dels cellers d’escumosos de la denominació Corpinnat i D.O Penedès als vins. El Marcel és la quarta generació de la família, a qui agraïm la seva invitació i tracte agradable, i proper, que juntament amb el Ramón i l’Emma, ens van brindar, durant tota la jornada, unes persones encantadoresque fan que et sentis molt a gust a tot moment.

@femmaridatge

SABATÉ I COCA, és el compromís de quatre generacions amb la terra i amb la vinya, que treballa i homenatja una finca de 40Ha situada a la vall del riu Bitlles. I donen com a resultat uns vins i escumosos de gran personalitat. Treballen amb vinyes pròpies i vinifiquen a la mateixa propietat de forma sostenible i respectuosa amb el medi.

Ens va rebre el Marcel, propietari i enòleg, que, juntament amb dues parelles més, que també efectuaven la visita, ens va fer una petita introducció de la història de la finca, que va comentar que els seus inicis són de fa 135 anys, quan el seu besavi va plantar Terroja,  una vinya de Xarel•lo en un paratge únic que ha donat fruit als seus vins més especials i que, les generacions posteriors, han continuat mantenint la seva passió per la terra i el vi, imprimint personalitat pròpia a uns vins únics i escumosos espectaculars. nascuts, elaborats i criats en aquesta històrica zona vitivinícola, sent actualment 45 hectàrees, 18 terres i 72 parcel·les, que juntament amb el seu germà el Josep comparteixen el llegat i l’amor a la terra que els va transmetre el seu besavi, i un mosaic de vinyes sobre terrasses a la Vall del Riu Bitlles, al cor del Penedès, territori històric de grans escumosos.

@femmaridatge


A continuació, amb el Ramon, que va ser el nostre guia en el recorregut de la visita, persona entregada i entusiasta, vam començar per un curiós museu amb una col·lecció d’utensilis relacionats amb la vinya i el vi, utilitzats en els darrers segles. La col·lecció on hi ha eines de cultiu,  permeten fer un recorregut per la història del darrer segle en la producció del vi, una infinitat de materials referents amb aquest món, un museu que ha creat poc a posc i ha estat el fundador el pare del Marcel, recollint materials i utensilis de la seva pròpia finca, així com d’altres, un lloc ple de solera i història amb detalls que expliquen per què i el sentit de la finca i la seva dedicació i tradició per aquest món, com unes bombes vellíssimes i remotes. Un lloc per perdre’s, amb autèntiques relíquies agrícoles per entendre molt millor el present i acollir una filosofia vitivinícola molt més respectuosa.

A continuació ens vam dirigir al celler on s’allotgen els grans dipòsits d’acer i s’elaboren els vins i escumós i que el Ramon ens va explicar l’elaboració dels mateixos detalladament, per posteriorment passar a la cava on reposen i dormen, fent-ne la criança, el temps que necessiti cadascun dels espectaculars vins i escumosos que, per últim ens portarem a casa nostra, després d’haver passat per la línia d’embotellament i el procés que això comporta.

Per finalitzar realitzem el tast, marinat amb diferents productes, començant  amb  uns grans espumosos i vins de Terre


ESPUMOSO CASTELL ROIG XAREL·LO VERMELL BRUT

Corpinnat elaborat de Xarel·lo de pell fosca i subtils notes de Garnatxa negra. Després d’un anivellament maceració pel·licular en què extraiem un polsim de color, fermenta a baixa temperatura per conservar les aromes. Després de la segona fermentació i 12 mesos de repòs en ampolla configuren el caràcter fresc i rústic.


ESPUMOSO CASTELL ROIG BRUT NATURE RESERVA

Després de vinificar per separat les varietats tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada, es realitza un cupatge amb què s’elabora aquest vi escumós de qualitat seguint el mètode tradicional. La frescor i una criança mínima de 18 mesos caracteritzen aquest escumós.


SABATE I COCA MOSSET BRUT NATURE

Després de vinificar per separat les varietats tradicionals Xarel·lo, Macabeu i Parellada, es realitza un cupatge amb què s’elabora aquest vi escumós de qualitat seguint el mètode tradicional. El Xarel·lo i una criança mínima de 40 mesos caracteritzen aquest escumós.


SABATE I COCA JOSEP COCA BRUT NATURE

Després de vinificar per separat les varietats tradicionals Xarel·lo i Macabeu de vinyes velles, es realitza un cupatge amb què s’elabora aquest vi escumós de qualitat seguint el mètode tradicional. El Xarel·lo i una criança mínima de 62 mesos caracteritzen aquest vi escumós de qualitat.

A continuació una selecció del Vins de Terre


VI SO BLANC 2021

Els raïms sencers, madurs i equilibrats se sotmeten a una lleugera maceració i un suau premsat, una lenta fermentació a baixa temperatura i posterior criança del vi obtingut sobre les lies fines durant 4 o 5 mesos en dipòsits d’inoxidable. S’obté així un Xarel·lo de característiques singulars.


VI SO SERÉ 2018 

Monovarietal de Xarel·lo procedents de vinyes velles, fermentat en bótes de roure francès. D’entrada recorda fruites blanques i tropicals, amb tocs cítrics. El pas per bóta li confereix records especiats de pebre blanc, vainilla i notes de pastisseria. Un vi elegant, gras i amb una bona estructura.


VI SO NEGRE 2019

Aquest Ull de Llebre, veremat en el grau màxim de maduració, fermenta amb una llarga maceració en tines d’acer inoxidable, seguint el procés tradicional de criança en bóta de roure americà durant 10 mesos i posterior envelliment en ampolla. Seguirà millorant durant 6 anys després de la verema.

Un esplèndid tast i una gran explicació de la varietat d’elaboració de cada escumós i vins tranquils que vam tenir l’oportunitat d’assaborir
Sabaté i Coca és un celler on combinen excel·lència, senzillesa i passió, alhora. Espectacular tast, explicació molt detallada, molta història i tracte exquisit. Màxima qualitat als seus productes. Gran experiència i molt recomanable, el  tracte durant tota la visita guiada ha estat de “deu”

Visitar les caves, endinsar-se al museu i per descomptat conèixer tot el procés d’elaboració dels seus vins tranquils i dels escumosos de qualitat Corpinnat, és una atractiva visita a un celler de vins escumosos d’alta qualitat i exquisits.

Va ser un luxe el tracte i totes les explicacions de gent súper apassionada que estima el que fa!!!  Vam Sortir encantats GRÀCIES.

T’ho perdràs? Reserva la teva visita ja, que estàs esperant o regala aquesta experiència, et sorprendrà es sorprendran.

Ah!!! si no vols realitzar la visita pots anar a prendre un vi o escumós, a la seva bonica terrassa.

HORARIO DE VISITAS
De miércoles a viernes de 9:30 h a 14 h.
Sábados, domingos y  festivos de 11 a 14 h.

FINCA SABATÉ I COCA
Ctra. de Sant Sadurní d’Anoia
a Vilafranca del Penedès (c-243A), km 1
08739 – Subirats
(Barcelona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s