“PUIG  BATET” FINCA CORRAL D’EN MASSÓ Un Passeig per les vinyes

Puig Batet és un petit celler familiar, de vinyes i vins del Massís de Garraf, i allà vam estar dissabte, fent el que ens agrada i  gaudim, visitar cellers i vinyes, per poder transmetre-us i fer arribar fins a vosaltres l’experiència i pugueu realitzar-la.

Convidats per la  Natalia, vam tenir el plaer de realitzar la “visita a les vinyes.” La vam fer amb ella i la seva cosina Xènia, que ens van fer de guia i que són encantadores, unes joves molt agradables, amables i molt, molt atentes, que des de la primera presa de contacte fan que et sentis com si estiguessis a casa teva. Són la quarta generació d’aquesta família de viticultors.

Érem un grup de 9 persones i vam començar la visita a les vinyes de la finca Corral d’en Massó,  les més antigues de varietat carinyena, allà la Natalia ens comença explicant la història i tradició vinícola de la seva família i de la fina del Corral Massó , que comença el 1920, quan el seu besavi, família Puig-Coll, compra la finca i les seves terres, i que la finca se segueix anomenant Massó, nom de l’antic propietari ja que ell besavi mai no va voler canviar-li el nom i que majoritàriament, es va dedicar a vendre els primers vins a granel. Fins a l’any 1982 on decideix aturar la comercialització i continua apostant pel cultiu de les vinyes amb la venda de raïm als cellers i la cooperativa de la zona.

És l’avi el que va apostar per continuar treballant i conservant les vinyes actuals i d’altres que va adquirir a Vilanova, on es va centrar en la venda del raïm als pagesos de la zona i és la tercera generació, que creu en el potencial de les vinyes i entri al registre embotellador i comença l’elaboració d’un primer vi rosat experimental amb la il·lusió de tornar a la venda i distribució dels vins. I així va ser quan el 2011,  va treure al mercat els 3 primers vins el Fons, el Forn i el Corral. Però El Celler segueix creixent i decideixen el 2014 fer un pas més i treuen al mercat una nova línia de vins dins de la DO Penedès.

Des de les vinyes s’albira la finca que ara no és habitable i està inactiva, però abans era habitatge dels treballadors, i corral d’animals i que, des de fa anys, els actuals propietaris tenen pensat i està en marxa una renovació actualitzant-ho sense perdre la essència i crear un lloc fantàstic, on anar a gaudir de l’entorn amb un bon vi Puig Batet, al Wine Bar, o un tast en una sala de tasts que construiran i petit hotel rural amb només dues habitacions on passar una nit entre vinyes.

La finca està envoltada de les vinyes, en terrers, que vam anar recorrent, un passeig fantàstic ja que anàvem passant per les diferents vinyes de diferents varietats, com una de varietat Sumoll, que, amb aquesta varietat, amb un rosat. l’any passat van guanyar la medalla de plata del Vinari. Un plaer anar recorrent les vinyes, que ara estan en un punt d’esplendor, on ja s’observen els gotims de raïm que van naixent, petits punts verds que després seran els espectaculars raïms, dels quals sortiran els sabrosos vins de Puig Batet. Un luxe poder gaudir daquesta meravella de la natura.

A més de les majestuoses vinyes, ara, totes de fulles verdes, vam poder observar diversos i grans cireres de pastor, garrofers i plantes de margalló que no es poden extreure, ja que són autòctones del Garraf i estan protegides, També, sorpresos,  vam veure un antic forn de calç que encara es conserva, que no està actiu , ja que en una tempesta va caure un arbre i el mig va destrossar, però que si ho havia fet servir el besavi calcinant les pedres calcàries dels terrers, obtenint calç i la venia. Molt curiós, no n’havíem vist cap, i com a anècdota dir-vos que tenen un vi anomenat “EL FORN” en monovarietal de sumoll, en homenatge al mateix ja que es troba a la vinya del Sumoll.

D’aquí ja vam  anar directament al lloc on vam realitzar el tast, passant, abans pel costat d’un petit pont pel qual, a l’inici de la finca passava un torrent d’aigua, però que ara només és un lloc més bonic del paisatge ia el que tot ens vam fer fotos.

El tast el realitzem en un entorn immillorable, en un racó  del bosc, sota  dos grans cireres de pastor, on hi havia una taula disposada i acomodada per a l’ocasió, amb productes com llonganissa, i un humus d’oliva, i una vegada asseguts, comencem el tast on la Natalia ens anava explicant tècniques i elaboració dels vins que anàvem tastantde així com el motiu dels noms dels seus suculents i saborosos vins que anàvem tastant

comencem el tast amb un gran vi blanc
Xic – Puig Batet

Vi de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos.
Fruita de polpa blanca, poma, pera, pruna i prèssec d’aigua. Notes de flor blanca, flor d’ametller i subtil nota vegetal (herba fresca).
Molt equilibrat, molta fruita i una greixositat mitja que
li dóna complexitat i volum. Amb lleugera acidesa que
li dóna frescor i vivesa. Té una lleugera salinitat que
el fa més llarg en boca.
Macabeu 50% i Xarel·lo 50%.

seguim amb un gran vi rosat
El Forn

Color rubí pàl·lid
Fruita vermella, magrana i mora.
Una lleugera tenacitat i bona acidesa li dònen volum i frescor harmonitzant el pas en boca.
Sumoll 100%

per finalitzar un vi negre espectacular 100% Merlot

Roc
(Criança 2018)

Color intens grana/morat i reflexos violacis, de capa intensa.
Intens en fruita, equilibri entre vermella i negra, fruites del bosc (gerds, móres) i nota de maduixa àcida. El torrat de la fusta li dóna notes d’espècie com el clau i el pebre negre Lleuger contrapunt balsàmic (eucaliptus) que li dóna frescor i profunditat.
Vi intens i potent. Molta fruita, notes a cassís i a raïm. El taní encara és mostra un xic nerviós/secant, però això li donarà una vida llarga i bona capacitat d’evolució en botella.
Merlot 100%, Criança. 
Dotze mesos en bóta de roure francès i dotze mesos en ampolla.

i com a colofó ​​vam probar una mistela que elaboren,  però que no comercialitzen, només pots comprar al  seu celler i aquesta la vam marinar  amb unes rodes de xocolata.

Experiència increïble! la Natalia t’explicarà com la seva família amb poc ha pogut arribar fins avui, història increïble i entranyable! Els vins boníssims! I sobretot la història darrere de cadascun.

Una experiència única i inigualable, les explicacions i el circuit per les vinyes molt entranyables i educatives. La presentació dels vins excel·lents amb molt bona pedagogia dels vins.  sens dubte! Recomanable.

Aquesta visita està pensada per conèixer, tastar i desconnectar amb un paisatge idíl·lic i la veritat, és que ho aconsegueixen. Gràcies per compartir-la amb nosaltres i per la vostra generositat.

Visitas:
Visitas concertadas.

Información y reservas:
+34 679 565 967
+34 648 130 196
celler@puigbatet.com

Cómo llegar:
Corral d’en Massó
Ctra BV2111 (direcció Olivella)
08810 Sant Pere de Ribes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s