Les noves anyades de la col·lecció Antologia de Família Torres

Miquel Torres, juntament amb el director tècnic Josep Sabarich, ha dirigit un tast de les noves anyades a sommeliers i periodistes, que ha començat amb el Milmanda 2019. Un chardonnay plantat als anys 80 que, comparat amb anyades antigues, ha canviat el perfil – com tots els vins de la col·lecció – cap a un vi més fresc i elegant. Préssec madur, notes de brioixeria i molt cremós en boca. 

La col·lecció més exclusiva inclou els vins; Milmanda 2019, Mas La Plana 2018, Reserva Real 2018, Grans Muralles 2018 i Mas de la Rosa 2019

El Mas La Plana 2018 és el resultat de cinquanta anys treballant cada parcel·la de les 29 hectàrees que té la finca, conreada avui sota els principis de la viticultura regenerativa per crear un ecosistema natural que permeti recuperar la fertilitat dels sòls, frenar l’erosió, incrementar-ne la biodiversitat i lluitar contra el canvi climàtic. Un vi expressiu i molt fresc, producte d’una anyada plujosa en general. “És un vi que encara es mostra jove i que tindrà una molt bona evolució en ampolla per les característiques de l’anyada”, comenta Josep Sabarich.

La particularitat de Reserva Real 2018, el segon Penedès de la col·lecció, radica en els sòls de llicorella, únics a la zona, de la petita finca Les Arnes de només 4 hectàrees. La frescor de l’anyada també es percep en el vi – encara que no tant com en Mas La Plana -, ja que els sòls aquí tenen menys capacitat de retenció de l’aigua. Les tres varietats que conformen aquest vi (cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc), es treballen per separat i buscant un perfil més clàssic, amb maceracions més llargues, que li confereixen una bona estructura en boca i tanins més marcats. Destaca per les aromes marcades de fruita negra.

El Grans Muralles 2018 és primer exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals que duu a terme Família Torres des dels anys vuitanta. Grans Muralles va néixer el 1996 com un cupatge de varietats autòctones, entre elles l’ancestral garró. Avui manté cinc varietats, amb una presència majoritària de carinyena, que li aporta estructura, i garnatxa, que li aporta fruita, si bé cadascuna de les altres varietats –querol, monestrell i garró– deixa la seva empremta en el vi. Destaca per les aromes d’herba seca i per la longitud i tensió en boca. 

El DOQ Priorat Mas de la Rosa 2019 prové de ceps de més de 80 anys situats a Porrera. És la quarta anyada d’aquest vi impulsat per Miquel Torres Maczassek, que va quedar “captivat per la incomparable bellesa d’aquesta vinya”. La seva manera d’entendre aquest petit racó del Priorat s’ha materialitzat en un vi delicat de carinyena i garnatxa, de les quals s’extreu l’essència fugint de la sobremaduració i de les grans extraccions. “Busquem que el vi transmeti delicadesa i elegància, ja que per a nosaltres aquesta és la manera d’entendre aquest paisatge”, afirma Miquel Torres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s