FERRÉ Y CATASÚS Tradició i Modernitat

Després de la calçotada del dissabte, el diumenge de nou a fer  allò que ens agrada i no ens cansem mai , que, com sabeu, és visitar boniques i diverses bodegues, per després explicar-vos l’experiència i pugueu realitzar-la, si us agrada el que us expliquem, aquesta vegada FERRÉ I CATASÚS, a la Granada, a la comarca de l’Alt Penedès, és clar, en un bell lloc. Una masia familiar i modernista, preciosa, no és un elogi, és una realitat

Ens va rebre l’Oriac, que, a més, va ser el que ens va fer de guia a l’excel·lent visita i tast que vam efectuar. És un encant de persona, un jove molt dinàmic i atent, vam rebre un tracte excel·lent en tot moment, per la seva banda, s’advertia molta passió a cada cosa que ens explicava o ens ensenyava, molt entusiasme per aquest món del vi i cava i per allò que fa i que ens contagiava, se li nota que ho ha viscut des de petit i que li agrada i ho gaudeix. L’Oriac, és la quarta generació de la família i sommelier. que, juntament amb el seu pare, regenten la masia, actualment.

Ens va explicar que tot va començar quan Lluís Ferré Pascual, fill d’una família de viticultors del Penedès, es va casar en secret amb Maria Catasús Domènech. Aquest casament no va ser ben rebut per cap de les dues famílies, especialment la de Lluis Ferré Pascual, el qual va ser desheretat i d’aquesta valenta relació va néixer Josep Mª Ferré qui, a la Barcelona dels 90,  va aconseguir ser un gran empresari al món alimentari amb la seva dona Sonia Serrano. Amants de la Barcelona més modernista, cultural i de la seva història, van adquirir “Els 4 Gats” de Barcelona i algunes finques del Penedès on els seus avantpassats havien treballat les vinyes temps enrere. La societat més cosmopolita i intel·lectual de Barcelona els va captivar deixant una profunda empremta que nodreix la filosofia de Ferré I Catasús.A dia d’avui ,segueixen tenint “Els 4 Gats”, que el regenta el germà de l’Oriac.

Tenen diferents vinyes i varietats, però la que envolta la masia i la que vam estar veient com neixen els primers brots de la vinya, és de varietat Chenin, una varietat que vam descobrir i ens va sorprendre, doncs no coneixíem, fins ara,  ja que no la havíem vist plantada en cap de las altres moltes vinyes que hem visitat, aquesta varietat, és blanca, cultivada a la regió del Loira de França.

“La Masia Gustems” que així es diu la finca, és una típica masia catalana, però que, paradoxalment, antany ja era de tipus modernista i avui dia és un reflex de tradició i modernitat, tant l’edifici com el contingut, és una meravella, han mantingut i recuperat l’estil modernista que desprenia originalment amb un resultat fresc i atractiu on es troba el celler Ferré I Catasús.Antigament feien vida, i la distribució de la mateixa era completament diferent, el que ara és una fantàstica entrada havia estat el celler on feien el seu propi vi, l’ala dreta era el paller i l’ala esquerra l’estable, ara no hi té res a veure, l’interior és espectacular, en entrar ja veus al fons una majestuosa escala de marbre amb una sorprenent barana, una estança meravellosa, on hi ha un carro de passeig de l’època, sorprenent, així com una taula original de l’època, és que, tant l’exterior com l’interior, i miris on miris, et quedes atònit i meravellat de veure tanta excel·lència, tot plegat és molt bonic. La paraula és impressionant.

En una de les parts del jardí hi ha tres tractors curiosos, ja que l’avi de l’Oriac col·leccionava els mateixos, així com una vella premsa, que tot plegat dóna un encant curiós i original. A l’altra part del mateix, hi ha preparat un wine bar que, a la temporada d’estiu, preparen amb carpes tipus chill out, on pots anar a relaxar-te amb la teva parella, amics o amb qui vulguis i prendre una copa de bon vi o un magnífic cava, fer el vermut o el que et vingui de gust, nosaltres ja estem esperant que sigui la temporada i ho obrin, per poder anar a gaudir-ne, ha de ser ideal,  un ple goig.

Actualment només és celler i restaurant. A la part de dalt de la masia hi ha habilitat un restaurant, el restaurant “Sumoll”, cuidat al detall, amb un ampli menjador, decorat convenientment, acollidor i càlid, amb 3 zones, una amb totes les taules rodones, una altra més petita reservada per si vols fer una celebració més íntima amb familiars, amics o qualsevol altre esdeveniment i una tercera en una extraordinària terrassa tancada, on al centre hi ha una illa amb plantes, que donen una màgia i atractiu especial al menjador i les vistes són espectaculars, divises les vinyes i una vistosa i esplèndida font de tres nivells, que estan restaurant, però que ben aviat ja estarà en tota la seva esplendor.

A més del Wine bar del jardí, a la part alta de la finca, on hi ha el menjador, hi ha també un altra terrassa chill out que, igualment, obren a la temporada d’estiu, on les nits dels dijous realitzen alguna experiència amb un preu tancat i els divendres i dissabtes, sempre, amb música en directe. Ens imaginàvem allà, una nit d’estiu, una no, diverses, amb aquelles vistes, aquell entorn i la pau que es respirava i ens delectàvem fantasiejant del bé, bé no, el següent, que cal estar en aquell lloc cap al vespre/nit , amb música, cava, un relax i desconnexió impressionant, gaudint del moment, sense pensar en res més. Cal veure’l i aleshores, ens entendreu.

Vam visitar el nou celler, on l’Oriac ens anava explicant els diferents processos que van realitzant amb les seves varietats de raïm i els vins que elaboren, així com ens va donar a tastar, des del mateix dipòsit d’acer, un xarel-lo base de cava,tastant així des del principi fins al final el sabor d’un cava.Ens va ensenyar les diferents ampolles i etiquetes dels seus vins, que ens van cridar molt l’atenció, per la diversitat i originalitat de les mateixes, tant per disseny com pel nom que se’ls posen, desprenen modernitat, atreviment, provocació i art, i molta,molta creativitat.Com dues ampolles que van elaborar de dos vins solidaris que van llançar per ajudar Univers Penedès i així posar el  seu granet de sorra.

L’antic celler, no el vam poder visitar per arranjaments que estan efectuant, però que només veient les fabuloses portes d’entrada i la decoració de l’escala que hi baixa cap  el mateix, ja ens imaginem com ha de ser d’ espectacular.

La degustació final va ser perfecta, a la sala “Cap de Trons”, una sala diàfana que està planejada per a qualsevol esdeveniment que puguis necessitar, com a sala de reunions per a empreses, condicionada amb wifi, Projector amb pantalla 2 x 1.80m, aire condicionat/ calefacció, per a grups que vulguin alguna cosa diferent, etc. Tota la sala amb llum natural, i una col·lecció de quadres que pengen de les parets. Tastem els següents vins

SOMIATRUITES

El Somiatruites té una forta personalitat. És un vi molt aromàtic que representa tota la força dels vins blancs del Penedès, que ens porta a un meravellós viatje per la  nostra terra. Del seu cos, surten un ventall d’ aromes florals i de fruites. Després de disfrutar dels seus aromes, ens sorprèn amb una acidesa ideal, capaç de crear una comunió perfecta per a qualsevol tipus de paladar, per a qualsevol exigència. Somiatruites és orgullós i segur. Orgullós dels seus orígens, i segur de la seva evolució.

SONAT DE L’ALA

Fill de Merlot, el Sonat de l’Ala es un vi intens i suau, en nas recorda a fruita vermella madura i aromes de criança, com la vainilla, el pebre i el clau, que li aporten els 6 mesos en barrica de roure francès. En boca, és amable, càlid i alegre, així és Sonat de l’Ala.Fill de Merlot, el Sonat de l’Ala es un vi intens i suau, en nas recorda a fruita vermella madura i aromes de criança, com la vainilla, el pebre i el clau, que li aporten els 6 mesos en barrica de roure francès. En boca, és amable, càlid i alegre, així és Sonat de l’Ala.

MARIA CATASÚS BRUT NATURE RESERVA

El Maria Catasús Brut Nature porta de la mà un ideal coupage de Macabeu, Xarel·lo i Parellada juntament amb una criança de 14 mesos. Unió que dóna com a resultat una bombolla fina i suau amb uns aromes cítrics molt frescos. La seva  acidesa armonitzada permet prendre aquest cava amb una gran varietat de maridatges, como els arrossos, peixos, formatges i pastissos.

que també anàvem marinant amb productes de Km. O com els boníssims formatges de xerigots i un fantàstic codony d’albercoc, que elaboren ells mateixos per al seu restaurant”Sumoll”  i dels seus propis albercoquers.

Una experiència única i meravellosa. Tant pel bonic de la masia i l’entorn impressionant, però sobretot el tracte rebut que ha estat encantador i molt didàctic. Una bona estona, molt agradable, per no oblidar i tornar a repetir. Els vins de gran qualitat i varietat ens van encantar, així com l’impressionant cava MARIA CATASUS, i els aperitius que els van acompanyar. Moltes gràcies Oriac, pel teu tracte i bona professionalitat.

Heu d’anar, de debò, us encantarà, FERRÉ I CATASÚS, mereix una especial atenció, és un lloc obligat de veure, té molt a mostrar i tot, extremadament bell, començant per la finca modernista que només per veure-la val la pena anar-hi.

És una visita que contagia curiositat i entusiasme.

vinspirats@ferreicatasus.com o por teléfono al +34 93 897 45 58.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s