Aquest és el vi millor negre del Priorat segons ‘La Guia’

Escollit avui per la Guia de Vins de Catalunya entre els 4 millors vins negres del país i també reconegut com a Millor vi de Garnatxa NegraLa Guia de Vins de Catalunya 2022 ha reconegut Masdeu 2016, del celler Scala Dei, com un dels 4 millors vins negres de tot Catalunya, juntament amb el Teixar 2016 de Vinyes DomènechLes Tallades de cal Nicolau 2016 d’Orto Vins i Venus de la Figuera 2017 de Venus la Universal. És l’únic Priorat que aconsegueix aquesta distinció, ja que els altres tres son de la D.O. Montsant. A més, la Guia, també reconeix Masdeu com el Millor vi de Garnatxa Negra de tot el país. 

Masdeu és un vi negre procedent d’una sola vinya, una de les més antigues d’Scala Dei i la que té major altura (800m). En la seva elaboració s’han recuperat tècniques ancestrals de vinificació que havien desaparegut al Priorat, com la fermentació i l’afinat en almàsseres i dipòsits de ciment. Amb aquest reserva, el celler mostra les diferents cares de la garnatxa a Scala Dei, depenent de la seva altura, sòl i elaboració. El seu preu és de 85 euros

Aquest és el vi millor negre del Priorat segons ‘La Guia’

 Escollit avui per la Guia de Vins de Catalunya entre els 4 millors vins negres del país i també reconegut com a Millor vi de Garnatxa Negra

Imatge il·lustrativa

La Guia de Vins de Catalunya 2022 ha reconegut Masdeu 2016, del celler Scala Dei, com un dels 4 millors vins negres de tot Catalunya, juntament amb el Teixar 2016 de Vinyes DomènechLes Tallades de cal Nicolau 2016 d’Orto Vins i Venus de la Figuera 2017 de Venus la Universal. És l’únic Priorat que aconsegueix aquesta distinció, ja que els altres tres son de la D.O. Montsant. A més, la Guia, també reconeix Masdeu com el Millor vi de Garnatxa Negra de tot el país. 

Masdeu és un vi negre procedent d’una sola vinya, una de les més antigues d’Scala Dei i la que té major altura (800m). En la seva elaboració s’han recuperat tècniques ancestrals de vinificació que havien desaparegut al Priorat, com la fermentació i l’afinat en almàsseres i dipòsits de ciment. Amb aquest reserva, el celler mostra les diferents cares de la garnatxa a Scala Dei, depenent de la seva altura, sòl i elaboració. El seu preu és de 85 euros i el podeu adquirir aquí.

Scala Dei és el celler més antic del Priorat, l’origen del qual resideix en les terres que envoltaven el monestir d’Scala Dei, on els monjos cartoixans elaboraven vi des de l’any 1163. Els seus vins expressen el terrer i estan elaborats a partir d’unes privilegiades vinyes velles situades entre els 400 i 800 metres d’altura.

A més de Masdeu, la Guia de Vins de Catalunya també ha reconegut un altre vi de Raventós Codorníu, La Font Voltada 2017 (Abadia de Poblet), com el Millor Trepat Negre de tot Catalunya. La Font Voltada és una de les vinyes més antigues de trepat situada a la Conca de Barberà, entre Sarral i Montbrió de la Marca. 

Ambdós projectes vinícoles, tan el d’Abadia de Poblet com el d’Scala Dei, estan liderats per Ricard Rofes, enòleg i referent del sector vinícola català. La Guia de Vins de Catalunya, que s’elabora a través d’un tast a cegues, analitza cada any la collita i l’evolució dels vins catalans i en tria els millors. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s