LLOPART , una llarga tradició en un entorn impressionant

En aquesta ocasió us parlarem de LLOPART uns vins i escumosos espectaculars que coneixíem i havíem delectat, però que no havíem visitat mai els seus cellers, del que ara ens penedim ja que són insígnia històrica i una meravella d’espai, entre vinyes i bosc, per això agraïm a LLopar la seva invitació i poder haver gaudit de la visita per totes les seves instal·lacions i paratge exterior que és un privilegi.

Ens va rebre Dalma, que hem de dir que és una magnífica i excepcional guia i encant de dona, que va fer que totes les etapes de la visita, des de la recepció fins al comiat fossin genials, va saber des del primer moment fer-nos sentir com a amics, amb unes explicacions molt interessants però alhora assequibles, una visita interactiva, lúdica i molt amena, el temps ens va passar volant, es notava que li apassiona allò que fa, ho viu i et transmet aquesta il·lusió. Va començar explicant-nos la interessant història d’aquest celler ancestral, que ho demostren una sèrie de documents, que no fa gaire, uns 15 anys, aproximadament, es van trobar a la masia Llopart, que és del segle 14, oprimits entre unes parets i que daten del segle 15, 16 i 17 i entre aquests, un pergamí, de l’any 1385, escrit en llatí, òbviament a causa de l’època del mateix, en el qual s’indica que “Bernardo Leopardi” al que li cedeixen la masia i les terres a la que segueixen la família, des de 1385,  són la vint-i-sisena generació de viticultors i sisena generació elaboradors d’escumosos, que és la generació actual, ja que, 500 anys més tard és quan la família Llopart decideix elaborar escumosos, al segle 19, a l’any 1887, ja que anteriorment només feien vi, oli, o cereals, com les famílies d’abans, i com a curiositat ens va ensenyar la primera etiqueta que es va fer per als seus escumosos, sorprenent. Un celler amb molta història.

Caminant per sobre del nou celler, que van construir posteriorment, pel que disposen de dos cellers, el vell i el nou, i per un camí entre vinyes, en què fem una parada en una parcel·la amb un sol cep i per això es coneix com “la vinya més petita del món”, i hi ha una reproducció d’una de les 16 autèntiques i antigues barraques que estan repartides per les vinyes i des de la qual s’albira una torre de vigilància de l’època de la masia i així amb totes aquestes curiositats, arribem fins a la masia, que, actualment, no hi viu ningú de la família i on s’efectua la visita anomenada “LEOPARDI”

que es compon, a més de la visita, de un esmorzar amb vins i escumosos, i té una durada de 3 hores , i es realitza al porxo de la masia, que vam poder delectar-nos del genial i meravellós paisatge que s’aprecia des d’aquests i en què presideix una gran taula i dos bancs d’antiga fusta i on, exquisida i excel·lentment, havia preparat un magnífic lunch per una visita LEOPARDI, que havia concertada aquell dia, marevellats, entrem a la masia. Ja a l’interior ens recreem observant tots els racons i detalls que encara perduren i es conserven, si per fora té el seu encant, per dins un encanteri del passat que et transporta i et sedueix, un gran saló menjador que és un recés de pau i relax, amb una gran finestra amb unes meravelloses vistes, que més que una finestra, sembla un quadre, amb antelació pots reservar aquest saló menjador, un espai personalitzat i on tu decideixes l’experiència que vols viure, dinar, sopar, etc .,

elaborada per un xef sol a la vostra disposició, extraordinari no?. Per a sorpresa nostra, sortim de la masia, per una trapa que hi ha al terra del saló i baixem unes escales que ens porten al vell celler on descansen, en àmfores o bótes els bons vins LLOPART, fins que puguin ser portats a les nostres cases.

Després visitem el nou celler, on reposen els exquisits escumosos durant molt de temps fins que arribi l’hora que puguem assaborir-los i gaudir-los, si el celler vell té el seu encant el nou és espectacular, comencem en una sala amb un bonic i emotiu vídeo de les terres i de la família LLopart, asseguts en uns curiosos tamborets que són de suro i recreant el tap que se’ls posa a els escumosos.

Després de recórrer  el celler arribem a un petit museu de antics records, hi descobreixes coses molt curioses com el primer procediment del octau de gir que es dóna als escumosos, que va ser clavades en sorra i que com que no funcionava es va passar a un llistó de fusta amb orificis, fins arribar als pupitres que fan servir a l’actualitat, al costat d’aquest curiós racó, hi ha una increïble enoteca pensada i executada amb una excel·lent exquisidesa, que irradia una bellesa increïble i on hi ha exposada la primera ampolla que es va elaborar fa 500 anys amb la seva etiqueta original juntament amb el nou gran escumós de Llopart LLEGAT FAMILIAR” de 13 anys de criança, i que fa només tres setmanes que ha sortit al mercat.

Acabem la visita a una de les vinyes, que tenen preparada per a una altra de les seves diverses experiències, anomenada “CAMINATA” aquesta és entre vinyes i és d’un recorregut de 3 Km. d’anada i 3 Km de tornada i també d’unes 3 hores, aproximadament,  de durada, pensada per als que els agrada caminar o passejar

ia més acabar en una vinya on trobes una pèrgola amb una taula i bancs de fusta, un pícnic i assaborint un saborós escumós o vi LLOPART, un luxe poder fer-ho en aquest bell paratge, poder contemplar una privilegiada panoràmica del Penedès, veure el color de les vinyes en aquesta època de l’any, davant de la muntanya de Montserrat, simplement fantàstic i nosaltres vam poder viure-ho assaborint l’excel·lent ,Llopart MICROCOSMOS Brut Nature Rosé,Pletòric i sofisticat rosat fruit del singular emplaçament geològic i microclimàtic de l’Heretat can Llopart.

Absolutament una esplèndida experiència, un lloc amb encanteri, una combinació de natura i d’història, deixeu-vos seduir pel “Món LLOPART” us encantarà, hi ha diverses experiència esperant-vos

Arriba el Nadal, No ho dubtis, ja saps que regalar……

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s