CAVA JAUME GIRÓ I GIRÓ Cava i un cava amb història!!!!

Caves JAUME GIRÓ I GIRÓ, situada al mateix Sant Sadurní d’Anoia, un edifici modernista on s’ubica en l’actualitat, és més que un celler de bon vi i bon cava, és un interessant celler centenari amb molta història i ho podem assegurar , ja que gràcies a la seva invitació, aquest dissabte vam poder visitar-la i assaborir els seus excel·lents caves.Ens va rebre i ens va fer de guia la Mery, encantadora i agradable

des del primer contacte el tracte va ser proper i va fer que en el recorregut de la visita ens sentíssim còmodes, ensenyant-nos tots els racons de  les instal·lacions, així com molt amenes i interessants les seves explicacions sobre tot el procés d’elaboració de vi i cava que realitzen, el qual, recalcar és tot manual i artesanal

Jaume Giró i Giró, és un celler familiar que té els seus orígens a mitjan segle XIX, quan el Ramon Giró i Mata va construir un celler al centre de Sant Sadurní i va fundar oficialment l’any 1926 una empresa dedicada a destil·lar licors i elaborar vi

En 1927 va comprar un magatzem de vi amb una cava: CAVA MONTANER, l’origen d’on estan en l’actualitat, anys després Jaume Giró i Giró va elaborar el seu primer cava sota la marca Cava Giró en l’any 1985, ia dia d’avui regentat pel Ramon Giró, la tercera generació.El celler sensacional, ancestral totalment, en la qual encara figura i es manté el nom inicial de “CAVA MONTANER”, a l’ésser un dels cellers de cava més antics de la regió obre una porta a la seva visió única entre tota la història , hi ha molts petits secrets meravellosos que es poden descobrir en les profunditats dels seus sinuosos passatges de la història i el fabulós manteniment del mateix, on pots observar coses molt curioses que us sorprendran, com ens van sorprendre a nosaltres, com ampolles de fa 180 anys

entre altres coses i dins del mateix celler hi ha una altra més petita amb una porta de reixa negra i segons ens explica la Mery, viu un fantasma, a què anomenen “el guardià”, però aquesta història i la visita al celler heu de descriure-vosaltres personalment, no us decebrà

.A més, disposen de dos espais més l’HORT i el “PATI DE CAL REI” un bonic i ampli jardí destinat a realitzar barbacoes, ja que està preparat per a això, amb taules, bancs, diverses graelles, i un bar, un entorn amb encant, perquè les teves celebracions i trobades amb amics o familiars, puguis celebra-los amb les màximes facilitats i comoditat, on no et faltarà res, i en un entorn amb encant, tu només portes el menjar i per 12,00 €, per persona tens taula, llenya i una ampolla d’un excel·lent cava o vi, el que tu escullis, (per persona), pots anar sense fer la visita, només a passar-t’ho bé, però t’aconsellem que la facis, no et deixarà indiferent, un dia complet i immillorable , un lloc de què no voldràs anar-te’n

.Així, a l’aire lliure i en aquest encantador jardí vam realitzar el tast de diversos caves, assaborint cada un d’ells, a quin millor, irresistibles bombolles fines i exquisides que perduraven amb alegria al paladar, i els que anàvem marinan amb formatges que la Mery, amb el seu coneixement i professionalitat ens anava il·lustrant amb el formatge que havíem de marinar cada cava

el formatge amb tòfona amb el cava SELECTE Gran Reserva Brut Nature Un cava brut nature, ideal para los que hacen dieta, de finísimas burbujas y color dorado, de sabor fresco y seco y notas de crianza del Gran Reserva. El termómetro que encontrarás en la contra etiqueta te indica con el cambio a color azul, cuál es la temperatura ideal para que disfrutes plenamente.

formatge d’herbes amb cava ROSADO de CAL REI Trepat .Un cava rosado de finísimas burbujas de color rojo intenso. A la contra etiqueta encontrarás un termómetro que indica con el cambio a color azul, cuál es la temperatura ideal para que disfrutes plenamente

i un formatge més sec amb cava Cava XAREL·LO Reserva Brut Nature Agricultura Ecológica Finísimas burbujas, cremoso y con cuerpo, con cierta acidez que le da vivacidad y frescura.

..Davant al celler l’Hort del Cal Rei”, on, quan és temperada, realitzen les típiques calçotades, una calçotada, cuita amb ceps vells, una calçotada que ha de ser increïblement boníssima. Us tindrem informats perquè no us la perdeu.

Reiterem la recomanació que visiteu JAUME GIRÓ I GIRÓ us sorprendrà, dir-vos que, nosaltres ens hem deixat moltes coses al tinter, no us ho hem explicat tot, perquè volem que ho descobriu vosaltres mateixos i la visita se us faci sorprenent, i gaudiu de la mateixa.Un lloc perfecte per passar un dia perfecte!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s