RECAREDO Exquisidesa i elegància !!

@Recaredo

Agraïm a RECAREDO, la seva invitació divendres passat, a la tarda, a visitar les seves instal·lacions i vinyes, ens va rebre el  Josep Mata, un dels propietaris i tercera generació de RECAREDO. que va ser, a més, el nostre guia.  El Josep una persona molt amable, cordial i simpàtica, ens va transmetre el seu entusiasme i coneixement pels vins i escumosos que elaboren i que encomana amb molta facilitat.

@Jan Ferriz

 El primer que va fer va ser portar-nos a una de les seves finques la “Finca de Cal Mota” de 30 hectàrees, en la qual es troba, entre altres, a la vinya més emblemàtica que és de la qual s’elaboren els seus escumosos de més criança “El Turo de l’Mota “, i en la” Vinya Serral de l’Vell, vam degustar i vam gaudir d’un exquisit Brut Nature de llarga criança, SERRAL dEL VELL 2015, anteriorment, conegut com l’històric “Recaredo Brut de Brut “ però, a partir de l’anyada 2008, passa a denominar-se “Recaredo Serral de l’Vell ‘, elegància. força, plenitud, seductor, sense paraules.

@Jan Ferriz

RECAREDO, una família de viticultors que elabora exclusivament vins escumosos de qualitat Brut Nature, marcats per l’empremta de la llarga criança, en un rigorós compromís per la qualitat i el territori, treballa únicament amb vinyes pròpies cultivades seguint les pautes de la “biodinàmica”, un pas més enllà de l’ecologia (pioners en viticultura biodinàmica certificada al Penedès).

@Jan Ferriz

La família Mata eren una família de ceramistes artesans i el 1924  el Josep Mata Capellades, l’avi, va ser el pioner en introduir-se al món de el vi escumós com esgorjador i elaborador professional i inicia la construcció de les caves tot just sota de casa, en el centre històric de Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), seguint amb la tradició el seu fill i en l’actualitat els seus néts, sent actualment el mateix celle,  amb 95 anys d’història i que, amb el pas el temps, s’ha anat ampliant a mesura d’anar necessitant espai per guardar les ampolles elaborades, per la seva llarga criança,

Abans de dirigir-nos al celler, a l’entrada, observem fascinats, un majestuós mural d’una magnífica i bella fusta, que recobreix una gran paret en la què s’exposen diverses ampolles de vi escumós de RECAREDO, en diferent espais i totes amb un significat emotiu

en un primer lloc Tres ampolles emblemàtiques simbolitzen la primera generació a l’avi, l’àvia i la besàvia, seguidament en un altre lloc les que personifiquen a el pare, a l’oncle i la tia i després 9 ampolles juntes que són els 9 néts, totes elles en el primera prestatgeria, en la segona i tercera, 100 ampolles de vi escumós RECAREDO, buides, però 97 tapades amb el seu corresponent tap de suro i 3 destapades, aquestes 100 ampolles signifiquen els 100 anys d’història de RECAREDO, 97 tapades per que ja han passat 97 anys des de l’inici del celler i les tres que restants les aniran tapant cada any que passi fins a arribar als 100 anys d’existència de RECAREDO. Així com ens crida l’atenció que, per anar al celler es baixa per una majestuosa escala que sembla feta de fa pocs anys, però, per a sorpresa nostra, ens explica el  Josep que ja va ser ordenada construir per l’avi fa 95 any,s quan a pic i pala, va construir el celler.

@Jan Ferriz
@Jan Ferriz

Vam poder degustar diversos escumosos increïbles com el INTENS ROSAT 2018 Brut Nature Llarga Criança, espectacular, esplèndid, com tots els escumosos que elaboren,també vam tenir l’oportunitat de tastar el gran Corpinnat Recaredo Reserva Particular 2011
Espumoso Corpinnat de Macabeo y Xarel·lo parcialment fermentat en bóta, amb una criança mínima de 8 anys en ampolla fantàstics, esplèndids, a l’igual que els vins que també, produeixen.

@Jan Ferriz

Com a anècdota curiosa, és que el nom de “RECAREDO”, prové de l’besavi de la família que es deia Recaredo Mata Figueres, i com era habitual en aquella època, totes les cases tenien i eren conegudes amb un mot i el dels Mata era “Can Recaredo” i encara avui dia se’ls coneix amb aquest sobrenom i en honor a l’besavi ia la casa que representen, van decidir el nom de RECAREDO, per als seu celler.  

@Recaredo

No ho dubtis més, deixa’t portar a el món de el vi escumós de la mà de RECAREDO, visita i viu les seves experiències, Gaudirás….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s