UNA PETITA CAVA AMB UN GRAN CAVA!!! CONDE DE VALICOURT

Aquest plujós dissabte, dia 18, vam estar a la cava més petita de Sant Sadurní d’Anoia, situada al mateix centre, al carrer Sant Antoni, 33-35, la DO CAVA CONDE DE Valicourt i que volem agrair la invitació Al  Martín i a l’Alicia, els seus propietaris, ja que, gràcies a ells ia la tasca que desenvolupen dia a dia, nosaltres vam descobrir, amb gran entusiasme, unes caves en essència pura i que ens satisfà  recomanar  des de ja, que visiteu

Aquesta petita, però, encantadora cava, de la qual hem de dir, ens va captivar, la va emprendre Pere Montserrat i Font que va començar a elaborar cava a 1922, per a consum propi, amics i familiars, i l’any 1940, va ser el seu fill Pere Montserrat i Sardà, que, amb el nom Montserrat Hermanos primer, i després Permont s (abreviatura de Pere Montserrat) comença a comercialitzar i donar a conèixer el seu cava, que, posteriorment, s’associa amb una família francesa, els comtes de Valicourt i creen el que actualment és CAVA CONDEDE VALICOURT

que anys més tard la societat es dissol, quedant-se les caves Pere Montserrat, adquirint els drets d’ús comercial del nom i continuant amb ell i de què pot preciarse, perquè aquest títol, realment existeix, i des de llavors, els seus saborosos i exquisits caves i vins es comercialitzen sota aquesta marca, a més de conservar la marca Permont’s,  que, per cert, és deliciós.

⁷Des de 1994, el Martí  Pere Montserrat, nét i fill respectivament, pren el relleu generacional i que amb la seva dona l’Alicia Segura, segueixen amb el negoci familiar i que. Impressionantment,  porten ells dos sols, el Martí  com a propietari, enòleg i elaborador, i l’Alicia com a relacions públiques, comercial , etc., dedicant-se en cos i ànima i amb entusiasme i passió en tota activitat que realitzen, una passió que ens van transmetre tant l’Alícia mentre ens explicava la història del celler i els seus caves, com el Martí quan ens l’ensenyava, formen un tàndem genial i són una parella encantadora , molt agradable i  molt propers.

Després de la grata i amena introducció i explicació que ens va oferir  l’Alícia, que és un encant, vam anar amb  el Martí com a guia a visitar el petit celler on ens confirma que tot el procediment s’efectua manual i ho fa ell, així com el “degüelle” de cada una de les ampolles elaborades, ens va fer una demostració i vam quedar impressionats, ja que era la primera vegada que ho contemplàvem en viu

emocionant, a més vam provar el cava d’aquella ampolla que era excel·lent, una essència i sabor indescriptible, tot és purament elaboració tradicional i artesanal, així mantenen les seves elegants i saboroses característiques, ah !!!!! I ressaltar que no afegeixen sucre en la seva elaboració, el que els fa aptes per a les persones diabètiques, dada important a tenir en compte, per als que no beuen cava per ser diabètics, ja no és excusa.

A continuació, amb  l’Alicia i el  Martí, vam realitzar un tast de caves, a quin més exquisit i suculent, entre altres, el MARTIN VINTAGE, deliciós, agradable a paladar

mentre, l’Alicia ens va explicar l’anècdota d’unaa petita ampolleta  vintage, que advertim que tenen, entre altres molts records d’antany, era una petita ampolla de cava anomenada “Pitelo”, que van elaborar la societat “la Unió Xampanyera”, formada per les caves Rigol, Castellblanc, Calixtus i Permont’s , que es feien dir els 4 asos blancs, aquest ” Pitello “, es va vendre com l’escuma per tota  la Espanya de l’època, desaparexeint  quan es va dissoldre la societat.

Aquesta visita, que és la estàndard, la realitzen els caps de setmana i consta d’una visita guiada de 2 hores, amb 4 caves a degustar un PAS DE SUCRE en la demostració de l’degollament, calenta, i un PAS DE SUCRE fred, per notar la diferència entre el de l’degollament i el fred, 1 MARTIN VINTAGE i per últim un a escollir, que normalment és un rosat ROSÉ VALICOURT, un reserva varietat 100% garnatxa negra, l’únic celler de Catalunya que l’elabora, aquests tres últims es serveixen en una preciosa sala amb una majestuosa taula, en la qual se serveixen juntament amb productes de proximitat com botifarra i llonganissa, d’un mestre xarcuter d’Organyà i un formatge Idiazábal navarrès o basc o un manxec curat.

A més de la visita estàndard, també ofereixen visites personalitzades a porta tancada i experiències monogràfiques, molt didàctiques i interessants.

No és una visita més a una cava, és una visita a una petita cava amb solera, ànima, caràcter i personalitat, un passeig per la història de l’cava, on perceps i respires passió i tradició, coneixes de tu a tu a la persona que elabora el cava que portes a la taula de casa teva i que des d’aquest moment, assaboriràs i delectes d’una altra manera, entranyable …

Imprescindible visita¡ !!! Descobriràs el que buscaves

Sant Antoni, 33-35
08770 Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)
T. 938 910 036
cavas@condedevalicourt.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s