Medalla d’or de la DO Conca de Barberà al Concurs Mundial de Brussel·les

El Viern 2012 del Celler Vega Aixalà s’emporta la “Médaille d’Or” del Concurs.

El Concurs Mundial de Brussel·les (Concours Mondial de Bruxelles), un dels més prestigiosos de el sector a nivell internacional, ha reunit en la seva última edició 10.000 vins batent així un rècord històric, tots ells amb una procedència de més de 45 països. L’esdeveniment es va celebrar a Luxemburg entre els dies 18 i 26 de juny.

El Viern 2012 del Celler Vega Aixalà de Vilanova de Prades és un cupatge de les varietats Garnatxa negra, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon criat 12 mesos en bóta de roure francès. En nas té aromes de fruita negra madura, nabius i cassisos, anís, sàndal, regalèssia, mineral. I en boca es mostra càlid i madur, amb volum i bona densitat, tanins marcats, torrats i notes terroses i minerals.

En total, s’han premiat amb medalles a vins de 45 països diferents. Amb el major nombre de reconeixements es troben els països de França, seguida d’Espanya, Itàlia i Portugal.

El Concurs Mundial de Brussel·les té com a gran objectiu oferir als consumidors ‘la garantia de reconèixer i diferenciar vins de qualitat procedents de tot el món i en totes les gammes de preu’, segons explica l’organització. El jurat format per un panell de 300 experts de tot el món on trobem: periodistes especialitzats, enòlegs, compradors internacionals, investigadors i representants d’institucions professionals d’unes 51 nacionalitats.

A més, com a dada curiosa, es converteix en el primer concurs a nivell mundial en establir un control dels vins premiats en el temps amb l’objectiu de garantir la veracitat i prestigi dels seus resultats.

Per a més informació sobre els premiats i la resta de zones vitivinícoles accedeix al web de l’Concurs Mundial de Brussel·les per comprovar-ho: https://resultats.concoursmondial.com/en/results

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s