Cérvoles Estrats millor vi de la DO Costers del Segre

Ha estat triat el millor vi de la seva denominació d’origen, Costers del Segre. La D.O. va organitzar la gala del seu primer concurs de millors vins al Cafè del Teatre de Lleida amb el suport de la diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Cérvoles Celler, que aquest 2022 ha celebrat els 25 anys d’història elaborant vins de finca d’alta qualitat, tanca l’any amb un gran reconeixement a un dels seus vins més especials. Tomàs Cusiné, propietari del celler, va emprendre el repte en un territori vinícola ancestral, el de La Pobla de Cérvoles, recuperant una pràctica que llavors no propiciava gaire interès en el món del vi: la viticultura de muntanya, sent el primer projecte d’aquest tipus a Catalunya. A més a més, per la seva excepcionalitat i vocació d’elaborar vins de finca, Cérvoles Celler pertany des dels seus inicis a la reconeguda associació Grandes Pagos de España.

Nota de tast

Cérvoles Estrats és un vi d’aromes intenses i agradables de la criança en fusta (cedre, clau, pebre i fruita seca). En airejar-lo es descobreix tota la complexitat aromàtica amb notes balsàmiques, especiades, de confitura, de fruits negres, pruna, records de la fulla de tabac, regalèssia negra i tocs minerals característics de Cérvoles.

Entrada a la boca molt agradable, voluptuosa. Tot seguit apareixen els tanins, excepcionalment madurs, que s’integren durant el pas per boca. També aflora l’acidesa, que li aporta frescor i vivesa.

Persistència molt llarga que s’evidencia per via retronasal amb records fumats i especiats, notes de pell d’ametlla torrada i praliné.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s