BUIL & GINÉ PROGRAMA DOS TASTOS INÈDITS EN EL MARC DE L’ONZENA EDICIÓ DEL MERCAT DE NADAL

BUIL & GINÉ organitza dos tastos inèdits els dies 9 i 10 de desembre en el marc del seu tradicional Mercat de Nadal, que enguany arriba a l’onzena edició. Així, el celler de Gratallops organitza per primera vegada dos tastos dirigits dels vins més exclusius de la marca, Pleret i els de la Col·lecció de la Família

Per una banda, una vertical de Pleret, el vi de producció limitada de Garnatxa i Samsó de dues vinyes centenàries en coster, una a la finca del celler a Gratallops, i l’altra a Bellmunt del Priorat. Així, sota l’encapçalat “La saviesa i singularitat expressiva de les vinyes velles en cada anyada” l’enòleg i director tècnic de BUIL & GINÉ César Torrijos, presentarà cinc anyades de Pleret: 2013, 2011, 2009, 2007 i una anyada sorpresa, amb la voluntat de donar a conèixer la identitat d’aquest vi tot destriant-ne els atributs i l’expressió de cada anyada. Es parlarà sobre varietats autòctones, vinyes velles, tipicitat, terroir i territori. Aquest tast està programat el divendres dia 9 de desembre a les 17 h i el dissabte dia 10 a les 11 h.

Per altra banda, el propietari i fundador Xavi Buil dirigirà el tast de vins de la Col·lecció de la FamíliaGranatxa 2017, Samsó 74, Samsó 108. Són vins de parcel·la de producció molt limitada i elaborats només en anyades excepcionals. Són vins varietals, de varietats autòctones, representatius del territori i de la marca. Aquesta col·lecció és alhora resultat de l’estudi i treball empès des de fa anys des de l’àrea tècnica i de viticultura de BUIL & GINÉ per embotellar l’expressió més pura de les varietats i del terrer del Priorat. En aquest sentit, es tastarà també un vi final sorpresa de varietat experimentalAquest tast està programat el divendres dia 9 a les 11 h i el dissabte dia 10 a les 17 h.

Alhora, el dissabte a les 10.30 h s’organitza un taller que combina art floral i tast de vins. Pensat per la presentació de la taula a les festes, tant decorativa com de parament, la florista Marta Serradell de La Floristeria de Falset oferirà un taller on els participants crearan el seu propi centre de taula amb flor natural. A més es presentaran i tastaran dos vins que no poden faltar en els nostres menús festius de la mà de la Sigrid Guillem de BUIL & GINÉ, qui també oferirà consells pràctics de servei del vi i maridatge.

Els tres tasts tenen un preu de 30 euros i es poden comprar a l’avançada al web de BUIL & GINÉ. Es recomana la compra anticipada o reserva.

El Mercat de Nadal de BUIL & GINÉ és un esdeveniment consolidat que aplega una mitjana de cinc-centes persones, principalment clients, i que torna aquest desembre amb un programa ambiciós després del parèntesi provocat per la pandèmia, amb més productors i activitats, com són els tastos dirigits i també per primera vegada música en viu. Així, a més del tradicional mercat d’elaboradors artesans on degustar i comprar productes gastronòmics i de regal per les festes, el dia 10 hi haurà una jam session amb Xavi Francin, Philip Mahon i Ignasi Vernet on tothom hi és convidat a participar. La jam session s’emplaçarà a l’exterior del centre d’enoturisme, on els visitants podran gaudir també del servei de wine bar de BUIL & GINÉ, amb servei de barbacoa, vins de la marca i escumós Gramona a copes, la marca Corpinnat que enguany participa al Mercat. Durant tot el dia, i mentre els pares participen en els tasts i visiten el Mercat, els més petits tindran els seu espai propi d’esbarjo i creació amb tallers de dibuix, lectura i manualitats dirigits per una monitora, amb qui també aprendran i cantaran nadales en anglès. També a mencionar, l’exposició i venda d’aquarel·les al vi De Color VI de Maria Boladeres.

L’esdeveniment se celebra al celler i al Centre d’enoturisme de BUIL & GINÉ de 10 a 19 h, en horari ininterromput ambdós dies, i està dirigit a clients, amics i públic tant local com d’altres comarques. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s