JANÉ & SANTACANA Finca Baldús

El passat dissabte dia 7, vam visitar un nou celler, aquest cop a Santa Fe del Penedès, JANÉ & SANTACANA, a la Finca Baldús, està situat al cor del Penedès i té una extensió de 50 hectàrees, és la tradicional masia amb explotació agrària del Penedès que ha viscut sempre dels seus cultius i vinyes, fent-se el seu propi vi. Aquesta masia data del segle XVII i és un bell lloc situat entre un mar de vinyes que canvien segons l’època de l’any.

Actualment la dirigeixen tres germans, el Xavier,el  Manel i la Nati. Només arribar ens va atendre la Nati que va ser l’encarregada de fer-nos de guia a la visita, i dir, que és un encant de dona, propera i senzilla ia la que agraïm l’atenció que ens va prestar en tot moment i en tot el recorregut i que valorem molt aquest tracte que ens va donar. Mentre gaudíem d’aquell jardí amb un bonic porxo

La Nati ens va anar explicant la història de la finca, que com us hem indicat anteriorment,   data del segle XVII, i sempre ha estat familiar, passant d’una generació a una altra, i això es notava a la personalitat de la Nati, els coneixements heretats de pares a fills que fan estimar aquesta terra i ser respectuosos amb la natura i l’entorn. A partir del 1970, la Finca Baldús ja es dedica exclusivament al cultiu de vinyes i elaboració de vi a granel, i és a finals dels 70 quan decideixen treure al mercat les seves primeres ampolles de cava i vi

Mentre ens va transmetent els valors del celler i la seva història, arribem on estan situades les tines, que curiosament, són encara de ceràmica  i posteriorment baixem a les caves que inicialment estaven sota la casa i que, encara que segueixen sent subterrànies, les van haver d’ampliar fent-ne de noves fa uns 30 anys, a les quals vam baixar i vam poder veure la màgia de les mateixes, amb un bell racó on es poden observar unes velles botes i maquinària d’antany

Per finalitzar, a l’atractiu porxo de la masia,  vam fer un tast dels boníssims i magnífics caves que ens va anar donant a tastar la Nati, com el cava

Reserva Brut Nature Etiqueta Blanca Extremadament sec, ideal per als grans amants del Cava. Vinyes: Finca Baldús. Criança: +20 mesos. Raïm: D.O.Cava. Macabeu, Xarel.lo i Parellada.

continuem tastant el Cava

Reserva Brut Nature
Etiqueta Oro
Suave y seco, ideal para todos los paladares  sean amantes o no del Cava.
Viñedos: Finca Baldús.
Crianza: +20 meses.
Uva: D.O.Cava. Macabeo, Xarel.lo y Parellada.

i per finalitzar la cata un gran Cava

Gran Reserva Brut Nature
Etiqueta Negra
Noble, extremadamente seco y con cuerpo. Ideal para los más exigentes.
Viñedos: Finca Baldús.
Crianza: +30 meses.
Uva: D.O.Cava. Xarel·lo, Macabeo y Parellada.

Ens vam sorprendre amb uns caves magnífics, per a diferents paladars, amb uns preus molt, molt assequibles, uns caves excel·lents que podíem definir-los com un cava d’autor allunyat dels caves de les grans marques.

Descobreix i visita un celler familiar situat al cor del Penedès, passeja per les vinyes de la propietat i visita la casa pairal del segle XVII

on t’explicaran tots els secrets d’elaboració dels seus caves i vins ia més gaudiràs d’uns fantàstics caves en un fantàstic lloc, on el tracte, sens dubte és extraordinari, NO ET DEFRAUDARÀ, DESCOBREIX-LO.

Finca Baldús, 9
Santa Fe del Penedès

93 898 8205

601 90 54 58

cava@janesantacana.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s