Vilosell, la icona del projecte personal de Tomàs Cusiné, fa 18 anys

El Vilosell va ser la localitat triada per Tomàs Cusiné per posar en marxa en 2003 el seu projecte personal. Cusiné, considerat un dels millors assembladors del país, va decidir honrar el poble que el va acollir amb un cupatge d’ull de llebre, syrah i garnatxa. Vilosell és exemple del treball que realitza el celler cuidant la terra i l’entorn. En els últims anys, a causa de la pandèmia, el celler s’ha adaptat als canvis i ha fet collites ancestrals a més d’experimentar amb microvinificacions.

El projecte torna amb vins insígnia com Vilosell, un vi completament compromès amb el seu entorn. Fa anys, Tomàs Cusiné va establir que el 100% de les seves vinyes anessin ecològics. Actualment, treballa perquè els seus proveïdors també ho siguin abans de 2025. “Sabem que no tothom acceptarà les nostres condicions, però la nostra passió vinícola procedeix de la terra. Són els nostres valors i han de prevaler per a assegurar-nos de fer el millor vi sempre respectant l’entorn”, assenyala Tomàs Cusiné.

L’aposta del celler és clara: innovar i créixer sempre tenint en compte el territori i el propi vi, el raïm del qual procedeixen d’una verema seleccionada. Després d’aquesta selecció, maceren amb les pells i fermenten en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, abans de reposar durant nou mesos en barriques de roure francès de primer i segon any. Posteriorment, el vi negre reposa altres tres mesos en dipòsits de ciment subterranis per a després ser embotellat i etiquetatge amb les seves acolorides ratlles que reflecteixen el cupatge de les diferents varietats.

El projecte de Cusiné compta amb nombrosos reconeixements de prescriptores i guies de reputació nacional i internacional. Robert Parker, Jancis Robinson, La Guia Peñín, La Guia Proensa i La Guia ABC, entre altres avalen la qualitat dels seus vins. Així mateix, l’any 2012 l’Associació Catalana de Sommeliers va nomenar el celler el Millor de Catalunya.

El Vilosell 2018 és un vi negre amb aromes de fruita negra, xocolata negra amb un toc de pebre lleugerament picant. Airejant-ho abans de servir-ho, mostrarà el seu costat més afruitat. Vellutat i atractivament dolç, ofereix en boca el sabor de nabius i mores amb un toc de moka. Gaudeix de gran persistència i amplitud.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s