CAVA ROVELLATS Esmorzar de Verema entre Vinyes

Dins el marc de la Verema del Cava de l’AECAVA, CAVA ROVELLATS, situada a Sant Martí de Sarroca, va organitzar l’experiència “Esmorzar de verema entre vinyes”, aquest passat diumenge dia 23, al qual assistim i dir-vos que va ser magnífic, genial , des de l’arribada i la rebuda, fins al final de la jornada.

Ens van donar la benvinguda la Sandra, l’encarregada d’enoturisme, que és un encant de dona i el Josep Cardona el propietari i tercera generació de caves Rovellats, amb el que vam fer tota la visita i que va fer que aquesta fos instructiva, interessant i molt amena a alhora, ja que, el Josep un home extravertit, simpàtic i molt proper, atent en tot moment, se li nota que ho porta a la sang i la passió que sent per aquest món del cava i que va arribar a transmetre’ns amb les explicacions que ens va fer de tal manera que poguéssim comprendre els qui no som experts ni entesos, en el món del cava.

La visita va consistir en un passeig per les vinyes, visitar el celler i l’antiga masia i un esmorzar esplèndid, entre vinyes, assaborit amb els millors caves ROVELLATS. Comencem davant de la masia, on el Josep ens va explicar la història de Rovellats, des que la va comprar el seu avi, el Josep Vallès Rovira, el fundador, fins avui, un celler que atresora més de 100 anys d’història, vam accedir a la mateixa que està perfectament conservada amb el mateix encant d’antany, que teniu que veure per valorar-ho, ja que, la màgia de la mateixa, no es pot explicar, cal veure-la, igual que la Capella que hi ha construïda al costat.

La Capella, havia estat un antic cup, a l’interior es troba la Mare de Déu de Montserrat, en una reproducció d’idèntica grandària i forma que l’original i les parets decorades amb frescos, una altra meravella afegida a aquest magnífic celler, entorn històric envoltat de jardins modernistes i vinyes pròpies on descobrir tots els secrets del cava, en un dels cellers amb més tradició del Penedès.

Seguidament ens vam dirigir a les vinyes on el Josep ens va anar instruint sobre la vinya, els seus processos i evolucions i les varietats que tenen plantes i així passejant entre vinyes i gaudint del lloc, vam arribar al que havia estat una bassa d’aigua, ara un espai adaptat, per poder realitzar qualsevol esdeveniment, ja que és un bell entorn entre vinyes

I allà havia preparat un esplèndid esmorzar elaborat per la pastisseria Xarel.lo, de Sant Martí Sarroca, que vam tastar i assaborir

amb els millors caves i vins de ROVELLATS, excel·lents, com

Reserva Cuvée Especial Brut Nature
Denominació d’origen: DO Cava
Criança mínima: 24 meses
Cupatge: 70% Macabeo, 30% Xarel·lo
Reserva Imperial Brut
Denominació d’origen: Cava
Criança mínima: 24 mesos
Cupatge: 60% Macabeu, 15% Xarel·lo i 25% Parellada
Blanc Primavera
Denominació d’Origen: Penedès
Collita: 2019
Cupatge: 45% Xarel·lo, 35% Macabeu, 20% Parellada

Un cop feta aquesta parada seguim la visita, per introduir-nos just a sota de la Masia, i els jardins, el celler, per el qual es baixa per una vella i profunda escala, “La Rotonda” on les ampolles esperen el seu punt òptim i el moment de veure la llum per donar plaer als nostres paladars,

l’única cava radial que es coneix, anomenada així per la seva estructura d’estrella de sis puntes, està situada a 12 metres de profunditat i cada carrer té el nom posat en una vella ceràmica i que fa que, sense voler, t’endinses en la història del cava.

Per acabar el Josep ens va obsequiar, amb una ultima copa, un obsequi molt especial ja que era una del  ‘extraordinari i magnific  cava

Gran Reserva Col·lecció Extra Brut
Denominació d’origen: Cava
Criança mínima: 48 mesos
Cupatge: 20% Chardonnay, 40% Parellada i 40% Xarel·lo

Una visita de 10, no, el següent. Rovellats forma part de la ruta “La Carretera del Vi” i ha estat distingit com a lloc d’interès turístic pel Consell Europeu de les Rutes del Vi.”Caves Rovellats” gaudiràs i t’endinsaràs en la història fent una passejada pel passat, coneixent uns caves de gran qualitat, excel·lents!!Lloc màgic amb un encant difícil d’explicar. Imprescindible viure’l en persona.

El tracte de Josep i Sandra exquisit. Que no us ho expliquin, viure-ho. 
Cavas Rovellats
08731 Sant Martí Sarroca,
Barcelona, Catalunya, Espanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s