CAVES BOLET , LA VEREMA DEL CAVA

El diumenge 4 de Septembre,  seguim gaudint de la Festa de la Verema del Cava , al celler CAVES BOLET,  tradició familiar, més de set generacions dedicades al conreu de la vinya, actualment la porten, conjuntament, la sisena i setena generació, Josep Anton i Maria que són els pares i els fills Xavi i Jordi, una família encantadora i molt propera. Bolet ubicada al municipi de Castellví de la Marca, és una casa modernista, del 1890 i que al llarg dels anys han anat transformant i que, la vinculació de tot fa un majestuós lloc, forme un entorn meravellós, amb encant, entre l’ahir i l’avui, l’excel·lència d’un Celler distingida, que manté la tradició i que, que a més des de l 2020 es va dur a terme una reforma completa de la casa, amb la finalitat de convertir-la en un  hotel rural, amb encant.

Comencem la visita entre vinyes, amb el  Xavier Bolet, de guía,  primer a la de varietat Forcada, que és una varietat blanca, ancestral, recuperada i que han plantat aquest any i després a la que anomenen “El Pou” que és de xarel.lo ia la que, Xavier, ens va  comentar les varietats que tenen plantades i el sistema d’elaboració, així com els nous canvis de normatives que hi ha hagut dins la D.O. Cava, canvis de zones i subzones,  així com el tema de cava de guarda i guarda superior que, ara, també n’ha canviat la normativa d’etiquetatge.

De les vinyes i després de conèixer de primera mà la cultura del vi, ens dirigim a l’esmorzar que havia disposat en una part de la finca, adientment preparat amb l’entorn, que consistia és pa amb tomàquet, embotits de proximitat ( fuet, botifarra blanca, botifarra negra) tres tipus de formatges i coca, i que amb què comencem, per a sorpresa nostra, amb most, un most d’elaboració propia, que estava boníssim

per continuar amb els excel·lents caves Cava Ecològic Brut Nature Reserva
Denominació d’Origen: Cava
Varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada

Cava Ecològic Cartoixà Gran Reserva
Denominació d’Origen: Cava
Varietats: 100% Xarel.lo 

Cava Rosat Pinot Noir Denominació d’Origen: Cava
Varietats: Pinot Noir 100 %

Seguim la visita a la Casa Modernista,  el Xavi, ens va il·lustrar amb l’explicació de la història de la mateixa fins a dia d’avui,  una masia catalana de l’any 1619 i que a principi de segle XX vivia la família BOLET i avui dia convertida en museu i en la qual es conserva tot igual, com ara la planta baixa que  s’exposen les eines i màquines d’època i és simplement sorprenent i fascinant, amb el bon gust i encant amb el qual han mantingut i adequat la mateixa., de cada un dels racons que anàvem recorrent, delectant-nos cada vegada més amb tot el que vèiem. Un edifici històric amb gran exquisidesa en la seva decoració, cura a l’detall, conservant l’encant, que ens transporta a una altra època i en ell encara viu la Família Bolet, ocupant la planta superior i que un dia van decidir convertir-la, també, en hotel rural, una gran idea la de compartir aquesta bellesa.

Acabem la visita veient on es fa tot el procés i l’elaboració dels seus espectaculars vins i caves BOLET

Vam gaudir d’un agradable matí iamb  l’hospitalitat de CAVES BOLET i el seu encant i ens va embruixar la seva exquisidesa i bellesa.

No podeu deixar d’anar, és un lloc per estar i admirar. Us s’enamorarà …

Finca Mas Lluet s/n 

Carretera St.Marçal Km 15 BV2117  

08732 Barcelona – Catalunya – España

Tel: (+34) 93 891 81 53

cavasbolet@cavasbolet.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s