MOLÍ PARELLADA. Un Celler en un Molí de Paper

Diumenge a la tarda vam tenir el plaer de visitar el celler MOLÍ PARELLADA, un celler familiar situat a Torrelavit (Barcelona), un antic molí de paper transformat a Celler i des de fa un any, a més, un espai per als caps de setmana, “ MOLÍ EXPERIENCE”. Amb sala de degustació de productes, visita al celler i terrassa exterior per a una experiència completa, i venda directa dels seus esplèndids caves i vins, en un entorn privilegiat.

Ens va atendre el Francesc propietari, elaborador i enòleg) , la segona generació i actualment, juntament amb la seva dona la Julia, són els que dirigeixen el celler i l’espai “MOLÍ EXPERIENCE”. El Francesc un encant de persona, emprenedor, amable i molt agradable, que ens va fer sentir molt a gust des del primer moment que vam arribar a aquell magnífic lloc. Aquest celler està, com hem dit, en lloc privilegiat, un antic molí de paper, dels tants que hi havia hagut abans. Durant el segle XVIII, el recorregut de l’aigua del riu Bitlles a Torrelavit, va desencadenar la posada en marxa de fins a dotze molins paperers, avui dia, un d’ells, s’ha convertit en aquest magnífic celler, que atorga el nom actual del celler, conservant i fent honor al que havia estat antigament.

La història dels començaments van ser el 1987, quan, els pares del Francesc van començar en un petit celler a Sant Sadurní de Noia, El Xamfrà , que encara conserven , però l’ímpetu de l’enòleg del celler, fill del matrimoni, el Francesc,  el va fer perseguir un somni propi, el de compartir els seus productes i passió a totes les parts del món i aquesta perseverança es va transformar en un creixement, tant personal com professional, que l’any 1996, va obligar la família a traslladar les instal·lacions fins a Torrelavit, comprant un antic molí de paper que atorga l’actual nom al celler, fent honor al que havia estat antigament.

Tot això ens ho va descrivint, a la sala de tasts, mentre assaborim un fresquet i exquisit cava

El Xamfrà Reserva Brut Rosé ECO Cava reserva amb un mínim de 20 mesos de criança i elaborat amb les varietats de raïm Pinot Noir i Garnatxa Negra.

per posteriorment baixar a visitar el gran celler que hi ha a sota i que ningú diria que allò havia estat un molí de paper, allà s’observa una feina impressionant, feta dia a dia, mà a mà, pel pare del Francesc.

L’espai “MOLÍ EXPERIENCE”, modern però integrat en el que era en antic molí, és un lloc amb encant i amb un toc familiar, bonic, amb moltíssim gust a la decoració, on no falten pinzellades de records al molí i valorar el que va ser en la seva època de màxima esplendor, com a papers penjats, com els que s’hi havien elaborat allà mateix. i en què estan exposades totes les seves elaboracions de cava i vi i que pots tastar ia més comprar.

Les seves gammes estan distingides per marques: Clos la Soleya amb els caves joves i frescos, El Xamfrà com els caves de reserva ecològics, elaborats fins i tot a l’antic celler de Sant Sadurní d’Anoia, i Mercat, on trobem els caves més Premium i amb criances més marcades. I els vins N’Joy són l’ànima del Penedès convertits en vi, plens de fruita i aromes florals que els converteix en els companys perfectes. El Gran Molí Parellada Esquinçadores a més de ser exquisit, el pots adquirir en una magnífica caixa de fusta què a més porta, com a obsequi, una visita al celler, un esplèndid regal per als amants del vi, ja saps, si tens dubtes per fer un regal a un amic, amiga o familiar aquest serà idoni i diferent.

Tots ells els pots tastar a la seva sala de tasts, compaginat amb una visita al celler o només tastar-los, oa l’exterior, excel·lent i bonic espai per anar-hi, un espai amb molt d’encant, Increïble, vistes meravelloses, tranquil·litat i boníssims caves i vins, per prendre un aperitiu, dinar, berenar o sopar, ja que tanquen a les 11 de la nit i sobretot una atenció de luxe, pels mateixos propietaris que desborden amabilitat i encant, no tens excuses, pots escollir l’hora del dia que et vingui de gust per passar un bon i agradable moment de relax i amb cita prèvia, pots celebrar qualsevol esdeveniment, festa d’aniversari, comiat o  el que estiguis planejant, només t’has de posar en contacte amb ells.

Es tracta d’un celler que es nota una direcció honesta i humil a més de molt professional i que busquen, i goso dir que gairebé han trobat, l’excel·lència, amb esforç i amor al que han emprès. Fruit d’un gran projecte i somni realitzat

Un celler en un lloc diferent i emotiu, pel que va ser en el seu temps,  val la pena. Ideal!!!! Un Tresor a Torrelavit.

Molí Parellada

Molí Parellada s/n
08775 Torrelavit
+34 93.743.17.18
info@moliparellada.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s