Entre els millors d’Europa, aixi és el nou celler de Perelada

El nou celler, que abans d’obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d’Europa en aconseguir la certificació ‘Leed Gold’ de sostenibilitat i ecoeficiència

Després de cinc anys de construcció i de 40 milions d’euros (la inversió més gran que s’ha fet mai a Catalunya en un celler), els vins de Perelada tenen una nova bodega que, des de Sant Joan, ja és pot visitar. El somni de Javier Suqué, president del Grup, de construir un celler ubicat a l’antiga granja de la família (dissenyada el 1941 per l’arquitecte Adolf Florensa), ja és una realitat.

Al costat del Castell, l’estudi d’arquitectura olotí RCRpremi Pritzker 2017, capitanejat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, hi ha construit un celler per competir amb els millors d’Europa i que situarà al mapa els vins de Perelada (la marca farà un segle el 2023), i la denominació d’origen Empordà. Un celler diferent, amb un perfecte equilibri entre l’estètica i la funcionalitat i integrat totalment al paisatge. Un celler avançat a l’època, però atemporal, sostenible i, sobretot, laberíntic. “Encara recordo la reunió de sis hores per gestionar els jocs de claus que obren les 72 portes del celler”, comenta amb ironia l’enòleg del celler, Delfí Sanahuja

Els 18.000 metres quadrats de les noves instal·lacions permetrien passar dels dos milions d’ampolles actuals cada any, als dos milions i mig, però l’objectiu, remarca Delfí Sanahuja, “no és fer més vi, sinó augmentar encara més la qualitat, passar de fer vins excel·lents a fer vins excepcionals“.

Els cinc eixos principals del projecte de Perelada

Tal com explica el director de la bodega, Eugeni Llos, “el projecte es fonamenta en cinc grans eixos. L’enologia, per elaborar els millors vins que transmetin el paisatge empordanès, el territori, per convertir-nos en referents, la sostenibilitat (Perelada és el primer celler europeu en aconseguir la certificació Leed Gold que acredita els més alts estàndards de sostenibilitat i ecoeficiència), l’arquitectura l’enoturisme“.

El nou celler de Perelada forma part d’un destí turístic complet, “Perelada Resort“, que agrupa també el Castell, la Biblioteca, el Casino, l’Hotel Peralada 5, el Wine Spa, el Golf, el Festival de Perelada i els 4 restaurants; Castell Peralada -1 estrella Michelin-, L’Olivera, el Shiro by Paco Pérez i el Celler 1923, integrat dins el nou celler.

La visita enoturística

Amb el propòsit d’oferir una experiència sensorial molt personalitzada, el celler rep visites en grups reduïts de màxim 15 persones -abans d’obrir el celler tenia més de 1200 peticions de visita-. Cinc vídeos guien al visitant per cinc espais diferents que recreen les finques que Perelada té a la zona. L’itinerari segueix entre passarel·les, parets de fusta i un formigó que simula diferents materials naturals, fins que s’arriba a la sala de bótes i al “Temple“, un espai “místic” on Delfí Sanahuja elabora vins com la col·lecció Gran Claustro i on experimenta amb les millors parcel·les i millors cupatges. Al final, la sala de tast, el Wine Bar Celler 1923 de Paco Pérez i la botiga. 

VISITA NOU CELLER

Visita guiada al Nou Celler Perelada acompanyat d’un tast de vins Perelada.

Obrim les portes del nostre celler i us convidem a descobrir tot el que hi ha darrera dels nostres vins: arquitectura, sostenibilitat, excel·lència.

Inclou

Visita guiada al Nou Celler Perelada.
Tast de 3 vins Perelada.

Tarifes

Adults: 20€
Menors (de 12 a 17 anys): 10 €
Nens (fins a 11 anys): gratuït

Durada

1h 30min

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

Observacions

La visita es farà en grups de 15 persones màxim.

RESERVA

Cavas Castillo Perelada S.A.

Tel: +34 972 53 80 01

Fax: +34 972 53 82 77

Plaça del Carme, 1

17491 Peralada (Girona)

info@pereladachivite.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s