Can Feixes – Huguet

PER  WINELOVERS  I AMANTS DEL BON VI TRANQUIL I ESPUMOSOS DE QUALITAT

El dissabte vam estar a   CAN FEIXESHuguet, una finca espectacular situada a un paratge incomparable a Cabrera d’Anoia, (Barcelona). Conforma un entorn ecològic on els diferents cultius i la variada vegetació interaccionen totalment en una simbiosi perfecta entre les superfícies cultivades i les silvestres, reflectint així la millor expressió de l’agricultura en biodiversitat. Va ser una visita diferent, res a veure amb les visites que realitzem habitualment.  Can Feixes, és,  exclusivament, per a “Wine Lovers”, si tu ets un, o els teus amics o familiars, Can Feixes és el vostre lloc, coneix i sent l’ànima del vi des de dins.

La propietat actualment està gestionada, estrictament, en l’àmbit familiar pel Joan, el Josep M. i el Xavier Huguet, que són tres dels sis germans i la tercera generació de la seva família. Ens va rebre i ens va fer la visita el Joan, una persona molt agradable, atenta i súper encantadora i sobretot molt professional, amb ell vam poder gaudir de primera mà de la història d’aquesta bella finca, així com dels procediments empleats  per a la producció d’uns vins i escumosos. Comencem recorrent l’esplèndida finca, i coneixent-ne la història, que es remunta com a mínim a finals del segle XIV, quan la família Feixes cultivava terres cedides pel baró de Cabrera.

L’antiga hisenda, de la qual es conserva la casa familiar i que actualment encara hi viuen, es va anar ampliant al llarg dels segles amb diversos afegits, amb la incorporació de diverses noves dependències, una cotxera i un celler, fins a convertir-se en una petita colònia agrícola, amb l’edificació de fins a set cases per a les famílies dels treballadors. El conjunt, fins i tot inclou una església, l’església de Santa Eulàlia, que és la patrona del poble de Canaletes i com que Canaletes no tenia ni té Església, les cerimònies se celebraven i s’hi han de celebrar, sempre sota l’aprovació del rector,  en ella, és petita però bella.

Visitem l’antic celler, que encara es manté tal com estava l’any 1945, amb les bótes de macabeu de l’avi dels actuals responsables, i que et trasllada al passat, amb tot el que hi adverteixes i perceps, olors i essències a fusta i sobretot a història i feina, molta feina al darrere.

Seguim per veure el recorregut complet del raïm, des de la recepció de la verema, que realitzen totalment a mà, de les diferents varietats que cultiven, per a les blanques el macabeu, xarel•lo, parellada, chardonnay i com a novetat malvasia de Sitges i les negres ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, petit verdot i garnatxa, amb la selecció i el premsat, amb modernes i actuals màquines, així com els dipòsits de fermentació.

Actualment, la finca disposa de dos cellers subterrani,s un de finals del XX i una nova ampliació posterior, que es finalitza l’any 2007 , les bótes del modern celler d’envelliment i l’espectacular túnel de criança, una moderníssima obra subterrània similar a un túnel de metro que fa les funcions de celler, magnific, fascinant, amb la característica i paricularitat,  que no estan sota la finca, si no  sota la vinya i un tram  sota la gespa del jardí, és impressionant saber que hi ets a 15 mts, sota la vinya,  gaudint de aquell entorn. Apassionant!!!

Per finalitzar realitzem un tast de deliciosos, excel·lents i d’alta gamma de vins i escumosos com

Reserva Brut “7 Anys” 2014   Aroma una mica herbaci-vegetal, a llevat, a nou i lleugerament fumat, amb fins aromes grogues afruitades i delicades aromes florals. Net, fi i sucós, fruita no del tot seca, tons herbacis, de nou, de llevat i fumats, un toc de cansalada, mousseux molt fi i adherència delicada, persistent, certa profunditat, relativament complex, un rastre de caramel al fons , final molt bo, ferm, sucós i finament especiat.

Can Feixes Blanc Selecció 2021

Can Feixes Selecció Blanc és un vi blanc de la D.O. Penedès elaborat per Huguet de Can Feixes. Aquest vi és un cupatge de les varietats Parellada (49%), Macabeu (28%), Chardonnay (17%) i Malvasia de Sitges (6%). Els raïms utilitzats per Can Feixes Selecció Blanc procedeixen d’una finca situada a uns 400 metres d’altitud que el celler té en propietat: Finca Can Feixes, que se situa en vessants muntanyencs. L’agricultura que es duu a terme és de tipus ecològic, tal com ho certifica el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). La verema del raïm de Can Feixes Selecció Blanc es fa manualment. Els grans passen per un doble procés de selecció: primer a la vinya i després al celler. El raïm, encara fresc, passa sencer per premsa pneumàtica. El most flor obtingut s’aclareix posteriorment per decantat estàtic. Finalment i abans de ser embotellat, Can Feixes Selecció Blanc fermenta sobre les mares a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable. Huguet de Can Feixes és un celler familiar que es manté fidel als seus orígens, elaborant amb la màxima cura possible i limitant una producció que, si fos massa nombrosa, no podria assolir la qualitat actual.

Nosaltres vam passar un matí genial, el Joan ens va, ensenyar la finca i explicar tota la historia i el procés amb afecte i amb aquesta passió que caracteritza les persones que estimen el que fan,  aviat ens vam adonar de la personalitat acaparadora del Joan, la seva inquietud i el seu amor per compartir la cultura del vi fan de Can Feixes un lloc diferent, una visita fora del comú, acollidora, pedagògica i molt interessant, recomanable no, OBLIGATÒRIA als amants del vi.

Si us agrada el que és diferent, converses amb l’elaborador i enòleg, i sobretot molts moments interessants, si ets o sou  amants del vi, no deixeu de visitar Can Feixes, on només fan tasts i esdeveniments exclusius per a “Winelovers”, com tu, com vosaltres, accedireu a un lloc i espai exclusiu. Tots els seus vins i escumosos, són especials, perquè descobreixis i viatges a cada copa, prova, assaboreix, pregunta i sobretot gaudeix-los i emporta-te’ls a casa.

El vi t’explica històries, escolta-les i gaudeix-les. Sempre trobaràs un vi que no coneixes una sorpresa per destapar i compartir, per tant, amants del vi, “Wine Lovers” la vostra propera i excel·lent destinació és Can Feixes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s