CASTELO DE PEDRAGOSA Celler modern, innovador i familiar

Fa uns dies, el diumenge 29 de Maig, a la tarda, vam estar a CASTELO DE PEDDRAGOSA, situat a l’Alt Panedès, concretament a Sant Sadurní d’Anoia. un modern i innovador celler, pel que fa al celler, però, no en el món del vi i el cava ja que, en aquest  hi porten gairebé 30 anys. Ens va atendre el Ruben i més tard, es va unir a nosaltres, el seu germà el Jordi, que son  la segona generació, que, juntament amb els seus pares, els fundadors, Bartolomé i Mª Carmen, porten el celler,  família molt amable, propera i encantadora.

Només arribar ens va impactar el paisatge obert, sense portes ni tanques, i al fons, al capdamunt, el celler, impressionant, actual i modern, però , integrat a l’entorn, amb parets de pedres tretes del mateix terreny que envolten les vinyes, una meravella,. L’entrada és imponent, gran i diàfana, majestuosa, que serveix de botiga i extensió del wine bar que hi ha en una enorme i magnífica terrassa, amb unes imponents vistes on predominen i són les protagonistes les vinyes i petites motes de boscos, i aquí en aquest meravellós lloc comencem la visita, lloc on  a més de poder prendre una explendida copa de vi o cava dels exquisits i qualitat que tenen, també pots menjar unes espectaculars tapes casolanes de temporada i proximitat

CASTELL DE PEDRAGOSA, disposa de Restaurant amb cuina pròpia, que per cert, vam tenir el plaer de conèixer el xef, el Jan, un jove simpàtic i cordial i molt, molt bon cuiner i emprenedor, en podem donar fe ja que ens va preparar una tapes riquisíssimes, en què es notava l’entusiasme i amor que té per la seva prosefió, i que marinats amb el

Mi Pet Nat Ancestral 2020

Vi escumós de mínima intervenció 85% Xarel·lo 15%Malvasia de Sitges
Color net, límpid i brillant. Color groc pàl·lid amb bombolla fina i persistent. Molt agradable a la vista. Al nas es presenten aromes florals i de fruita blanca madura. En boca és afruitat, fresc, sec i amb una elegància única.

que ens va servir el Ruben, i en aquella terrassa, va ser tot un luxe. Aquest espai, és “La Carmeta”, el nom és en honor a la Mª Carmen la propietaria .

Aquí, asseguts i relaxats, entre tanta pau i bellesa,  el Ruben ens va explicar que són una casa de cava familiar i singular amb caràcter propi, i que la seva raó de ser és elaborar caves amb personalitat i aposten per la sostenibilitat, creant una sinergia entre els processos clàssics d’elaboració del cava, per mantenir la tradició i la cultura del Penedès, i entre la innovació i l’adaptació de l’entorn amb les noves tendències, escoltant les necessitats dels seus clients i ajustant-se a les noves idees per oferir el millor servei. Elaboran vins i caves d´alta qualitat mitjançant una producció agrícola ecològica, basada en el respecte a la terra. A més, a la finca on cultiva la vinya conviuen animals amb la vinya i les plantes; així aposten per formar un ecosistema sostenible.

Mentre ens anava explicant la seva proposta actual i de futur anàvem fent un tast d’esplèndids vins com el…

Cenisia

Al cupatge del Cenísia predomina una Garnatxa d’elaboració en fred que, juntament amb el Macabeu, ens aporta una gran elegància a la boca. És un vi rosat ideal per a la nostra dieta mediterrània, ja que actua com el millor aliat per acompanyar plats de peix o plats poc condimentats i lleugers. D’aroma subtil i atractiva, presenta un color pàl·lid i al paladar és lleugerament afruitat, amb una intensitat mitjana i un bon record a matisos de fruita vermella

I a més curiosament, també vam  tastar el vi Rosé “Cenisia” en llauna, si , si , en llauna, ja que han apostat per enllaunar vi de primera qualitat amb estabilitat i longevitat, inalterant el sabor del vi. D’aquesta manera, quatre dels seus excel·lents vins ecològics també els pots trobar en  llauna com Rosé CENISIA, White ALISIUM,White LINEO i Red DULBAN

Un cop realitzada el fantàstic tast, ens dirigim als fons del celler, on s’elaboren i reposen els vins i caves, que estan a 21 metres sota terra, en un total de 4 plantes, que a poc a poc han anat acabant i segueixen treballant per realitzar nous projectes que tenen en ment.  Primer vam anar a  veure la sala on fan tota l’elaboració amb màquines d’última tecnologia i una pulcritud que es veu i palpa a tota la planta i on vam poder veure la màquina que envasa els vins en llauna, interessant i peculiar. I així vam anar veient les diverses fases de l’elaboració, repòs i magatzem dels vins i caves.

En una altra planta hi ha una petita sala, com a exposició de com es treballava antany, abans d’haver-hi les màquines actuals de treball i que faciliten i molt el mateix, una vegada veus la que usaven antigament com la de fer el desgorxament, l’envasadora, tot manual i artesanal, així com els puprites on es col·locaven les ampolles per el octau  de volta i els llums que feien servir per veure’ls, que amb un pal fan córrer fins al lloc que necessiten  la mateixa. En aquesta , al fons , hi ha com una cova i és que han deixat un buit, de com era quan van començar a  excavar i que van deixar sense cobrir i on s’observa la pedra i roca, tal com era inicialment

En aquesta mena de  cova la Mª Carmen ha posat, en un petit pedestal fet a la mateixa roca, la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta , ia la qual si vols, hi pots posar una espelma, com a l’Abadia de Montserrat, entre nosaltres jo en vaig posar dos, és un lloc diferent i sorprenent, però que val la pena visitar

En una altra de les plantes, que ja està dissenyada, però no acabada, el concepte és tenir una biblioteca de caves i vins i que un cop finalitzada serà, serà un altre magnífic lloc per visitar, ja que la idea que tenen i ens expliquen,el Ruben i el Jordi,  serà digne de veure i recrear-s’hi


Us podríem explicar molt més d’aquest magnífic celler i els seus explendits,  vins i caves però, de veritat, és millor que el descobriu per vosaltres mateixos i sorpreneu-vos del lloc, el celler i els seus deliciosos i exquisits vins i caves. Heu d’anar per gaudir-ne. No podeu deixar escapar l’oportunitat de descobrir un lloc tan bonic i meràvellos.

Només dir-vos que CASTELO DE PEDRAGOSA, es un somni entre vinyes

Contacté

C/ Holanda, 16. 08770 – Sant Sadurní d’Anoia
T. (+34) 93 818 41 16
info@castelodepedregosa.com
www.castelodepedregosa.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s