Se celebra la 2a edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Desprès de l’èxit de la primera edició, l’any 2021, el 26 de maig s’iniciarà la segona edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú. La ruta que s’allargarà fins el 18 de juny, unirà les propostes gastronòmiques de 8 restaurants d’alta gamma de la capital del Garraf amb els vins de 15 cellers de la DO Penedès. Una sèrie de sopars-maridatges, permetran maridar la gran riquesa de la gastronomia que es cuina a Vilanova i la Geltrú, amb l’excel·lència i la diversitat dels vins que s’elaboren a la DO Penedès. L’objectiu de la Ruta és reivindicar la proximitat entre els vins DO Penedès i la gastronomia del Garraf. Iniciatives com aquesta s’inclouen en les línies estratègiques que la denominació d’origen està desenvolupant per potenciar i reivindicar els vins Penedès.

15 cellers DO Penedès i 8 restaurant de Vilanova
En aquesta segona edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú hi participaran 15 cellers de la DO Penedès: Albet i Noya, Alsina & Sardà, AT Roca, Avgvstvs Forum, Aymar, Celler Hospital de Sitges, Finca Viladellops, Giró Ribot, Molí Parellada, Naveran, Parés Baltà, Propietat d’Espiells, Puig Batet, Sumarroca i U Mes U. Un de les coses que més van valorar els assistents als sopars de la primera edició i que es repetirà enguany, és que durant els maridatges, els elaboradors estaran presents en el sopar per presentar cada vi que es tasti i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.
 
El restaurant Cal Pachurri serà l’encarregat d’iniciar la ruta el dijous 26 de maig, maridant els vins Penedès amb una proposta que combina plats d’alta qualitat de peix i marisc com a protagonistes, amb el seu plat estrella de vedella. El seguiran altres restaurants com La Marabanda el 27 de maig, un dels dos espais gastronòmics de La Daurada, amb una carta basada en els productes de la Llotja de Vilanova; el 2 de juny serà el torn del Contrastes by Diego Ferreira, un restaurant de referència per la seva creativitat i múltiples influències culinàries; La Gambarrada el 9 de juny, un local de recent obertura amb una cuina molt atrevida; El Canceller el 10 de juny, un bon local per gaudir d’una cuina elaborada amb carbó d’alzina i productes de proximitat; La Singular el 16 de juny, una de les novetats gastronòmiques de Vilanova; el Gas26 el 17 de juny, un dels restaurants clàssics de la capital del Garraf que aposta per la cuina moderna; i l’Infinit el 18 de juny, un restaurant que s’ha mantingut en el primer nivell des de fa 12 anys.
Els productes de proximitat com a protagonistes
Una de les línies de treball de la DO Penedès que inclou el seu pla estratègic es la de desenvolupar iniciatives que serveixin per reivindicar la qualitat i prestigi dels vins que s’elaboren al territori de la DO Penedès, especialment entre el públic final. Amb la reedició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova, la denominació d’origen vol recolzar al sector vitivinícola i de la restauració després d’una època condicionada per les restriccions de la pandèmia i potenciar el consum de productes de proximitat i el seu alt nivell. Un altre dels aspectes que iniciatives com aquesta busquen, es reivindicar el fet que la DO Penedès també forma part del Garraf, ja que molts dels cellers de la denominació d’origen se situen en aquesta part del territori.
 
Cada experiència gastronòmica tindrà un preu d’entre 45 i 55€. Desprès del gran èxit d ela primera edició, es recomana reservar taula posant-se en contacte directament amb el restaurant on tindrà lloc el sopar-maridatge al que es vulgui assistir. Tota la informació pot consultar-se a la web de la DO Penedès (www.dopenedes.cat).

CAL PACHURRI – 26 de maig
U Més U
Parés Baltà
Finca Viladellops
Sumarroca

CONTRASTES – 2 de juny
AT Roca
Finca Viladellops
Albet i Noya
Hospital de Sitges

EL CANCELLER – 10 de juny
AT Roca
Giró Ribot
Puig Batet
Sumarroca

GAS26 – 17 de juny
Sumarroca
Albet i Noya
Puig Batet
U Més U

LA GAMBARRADA – 9 de juny
Albet i Noya
Avgvstvs Forvm
Finca Viladellops
Alsina & Sardà

LA SINGULAR – 16 de juny
Aymar
Naveran
Molí Parellada
Propietat d’Espiells

INFINIT – 18 de juny
AT Roca
Propietat d’Espiells
Avgvstvs Forvm
Puig Batet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s