CAVES MIQUEL PONS

Cava familiar de caves i vins de gran qualitat

@femmaridatge

CAVES MIQUEL PONS ens van convidar a conèixer els seus cellers i vinyes aquest diumenge passat i la veritat, que la visita va ser fantàstica. Miquel Pons és un més d’aquells petits cellers del Penedès, amb més de dos-cents cinquanta anys d’experiència al sector vitivinícola, amb uns grans caves i vins, cava familiar, situada al mil·lenari poble de la Granada del Penedès (Alt Penedès). Ens va rebre i ens va fer de guia Miquel Pons, el fill de Joan Pons, a qui també vam tenir el plaer de coincidir família encantadora i molt hospitalària, un tracte excel·lent. I que són una part de la família que treballen i dirigeixen aquest celler

@femmaridatge

En Miquel, que des del primer moment, va ser molt agradable i proper amb nosaltres, és un jove molt expert i especialitzat en aquest sorprenent món del vi i cava, al qual se’l notava que li agrada i viu amb passió el que fa i que ens va transmetre el seu entusiasme amb les seves explicacions tan entretingudes, didàctiques i d’amenes, per començar ens va portar a conèixer algunes de les seves vinyes, escampades en diverses parcel·les i en vam incloure en les que en. Un terreny amb un vell celler, per al qual ja tenen un pla de futur i nous projectes, restaurant-la i rehabilitant-la, sense que perdi la seva essència i encant de l’arrel de la mateixa i poder fer noves visites, experiència esdeveniments, així com obrir un wine bar, que veient l’entorn on està situada, és una brillant i excepcional idea, ja que el lloc i l’espai és a dent i quan tinguin el projecte acabat haurà de ser espectacular i plac sencer d’assistir-hi.

@femmaridatge

Des d’aquestes ens traslladem fins a els Pujols, que és la zona més alta de la Granada, on també tenen vinyes de varietat Parellada i Xarel·lo i des d’on s’observa una magnífica panoràmica de tot el Penedès, la vista és preciosa. Per acabar la visita a les vinyes vam anar a altres parcel·les que tenen al poble de Santa Fe, que està adherit a la Granada. A part de les que visitem, en tenen d’altres amb diferents varietats de raïm, de les quals la majoria són autòctones, produeixen a banda de Parellada, Macabeu i Xarel·lo, Malvasia de Sitges, xarel·lo vermell, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay , Moscat d’Alexandria, Merlot, Ull de Llebre, Sumoll Negre, Sumoll Blanc, Trepat i Moneu.

@femmaridatge

La passió per crear nous vins i caves de personalitat pròpia i la il·lusió per mantenir la tradició familiar i el futur en l’evolució del celler, mentre ens dirigíem a veure el celler, Miquel ens desvetlla, que aquest any, d’ací a poc temps, trauran al mercat un nou vi de malvasia, una nova proposta, que Miquel ens explica amb passió, ja que han posat molt entusiasme i amor en l’elaboració d’aquest, com en tots els seus esplèndids caves i vins, mentrestant nosaltres desitjant que sigui imminent l’arribada del mateix al consumidor, ha de ser un vi increïble, com els de tota la seva gamma, amb desitjos ja de tastar-lo.

@femmaridatge

En anar a fer la visita al celler Miquel ens va presentar al seu pare Joan i que, vam tenir el plaer que s’unís a nosaltres al principi del recorregut pel celler, és una persona molt agradable i propera com el seu fill Miquel, i ens va instruir amb els seus coneixements i saviesa i sobretot, ens va sorprendre quan ens va comentar que el desgorjament de les ampolles, el realitzen sense congelar el coll com es fa habitualment, i per a sorpresa nostra, va tenir el detall de fer-nos una demostració recreant prèviament el coll de l’ampolla, sensacional, tot un expert, un mestre.

@femmaridatge

Com a anècdota i perquè us adoneu de l’excel·lència de la gamma de vins i caves que tenen a MIQUEL PONS, al casament de Xavi Hernández, l’actual entrenador del Barça, es van servir tres dels seus caves, Miquel Pons Gran reserva vintage, Eulàlia Rose, que avui dia és la Núria i l’Eulàlia Pons. 

@femmaridatge

Finalment, realitzem un tast d’uns excel·lents caves, de gran qualitat i un nivell suprem, obrim el tast amb un Cava Núria Rosé ,cava elaborat per el métode tradicional de segona fermentació en ampolla. Núria rosé és un cava pensat per degustar-lo en qualsevol moment, elaborat amb Trepat, varietat autòctona del cava. Es caracteritza per una corona harmònica i una bombolla petita, on destaquen els d’aromes varietals de fruites vermelles (grosella, maduixot) combinades amb les de criança (brioix). En boca és elegant i la seva bombolla forma una mousse cremosa, on apareixen la simfonia d’aromes de fruites vermelles i la brioxeria per tal d’arrodonir aquest cava, amb un final de sensacions llarg i agradable. Un cava modern ideal per seduir-te en qualsevol moment.

@femmaridatge

Continuem tastant el Cava Núria Brut Reserva elaborat per el métode tradicional de segona fermentació en ampolla Núria es un cava pensat per degustar-lo en qualsevol moment, elaborat amb Xarel.lo i Macabeu. Es caracteritza per una corona harmònica i una bombolla petita, on destaquen els aromes florals i de fruita. En boca és elegant i la seva bombolla forma una mousse cremosa, on apareixen la fruita blanca i groga, amb un final de sensacions llarg i agradable arrodonit amb el seu bouquet original elaborat amb vi aromàtic, que arrodoneix aquest cava suau i elegant. Un cava modern ideal per seduir-te en qualsevol moment

@femmaridatge

El següent a provar serà el Miquel Pons Brut Nature Reserva un cava Brut Nature 100% natural sense licor d’expedició afegit. Color groc pàlid amb matissos daurats. D’aroma franc de fruita blanca madura, brioxeria i mel. En boca destaca la seva suavitat i cremositat de la bombolla, la seva  frescor i el seu llarg recorregut en boca

@femmaridatge

L’ultim i excel·lència de les Caves Miquel Pons que provem va ser el Montalgull Gran Reserva ,cava gran reserva d’edició limitada de 1000 ampolles i de  producció manual per el Mètode tradicional. Envellit amb tap de suro natural que aporta complexitat i un lleuger toc de tanins. Produït amb raïm propi seleccionat, el cava Montargull criança amb suro amb més de 48 mesos en el celler, és la màxima expressió de la bodega Miquel Pons. El fet de Rimar, aclarir i degollar a mà sense congelar el coll confereixen a cada ampolla de Montargull una personalitat única i irrepetible

@femmaridatge

i per finalitzar el vi estrella de Miquel Pons que és el “77 Veremes Xarel·lo barrica” elaborat i dedicat a l’avi fundats del celler.  Aquest Xarel•lo 100% és un vi groc brillant amb tons daurats. Potent i elegant, al nas s’aprecien les aromes de vainilla i fumats, conjuntament amb la fruita blanca i un toc especiat. En boca és equilibrat, persistent i untuós on destaquen el seu toc especiat, amb notes de gessamí, menta amb aromes de fruita blanca (pomes, peres o fruita groga i tropical, com l’albercoc i el plàtan) amb un post gust llarg i elegant amb records de vainilla i fumats a causa de la criança en bóta.

@femmaridatge

Vam tenir la sort de tenir una visita extraordinària a aquest celler, van ser meravellosos, vam rebre una visita informativa meravellosa, vam tastar grans i fabulosos caves i vi increïble, ho vam gaudir molt tot, d’entrada i sense caure en elogis gratuïts dir-vos que és altament recomanable, si esteu buscant un tast de vins i caves t’aconsellem que l’afegiu al vostre itinerari. el que és evident és que val la pena.

Si podeu reservar una visita a les vostres instal·lacions no us defraudarà! Visites amb reserva prèvia de dilluns a dissabte el Telèfon per demanar hora de visita Telf. ​​938 974 541

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s