La Conreria d’Scala  Dei Enoturisme en el Priorat

Aquest dissabte passat, vam canviar d’entorn i per un dia, deixem el Penedès iens traslladem fins al Priorat, convidats per “La Conreria d ́Scala Dei”, als quals agraïm la seva invitació, ha realitzat la visita tast Prèmium.

“La Conreria d ́Scala Dei”, és un petit celler situat a l’emblemàtic Escaladei, bressol del Priorat, fundat el 1997 per tres amics: un enòleg, un mestre i un sacerdot, en una propietat d’aquest darrer, els seus vins, reconeguts internacionalment, estan elaborats de les seves pròpies vinyes, és un celler jove i modern

Vam començar la visita amb la introducció, per part de la guia, de la història del celler i la seva fundació, així com de les vinyes que posseeixen a diferents zones del Priorat, i de les varietats de raïm, posteriorment baixem al celler, on a part de l’explicació del procés d’elaboració, provem una varietat de raïm directament del dipòsit d’hacer i d’un altre vi fent la criança en bóta, per experimentar l’evolució dels vins en les diferents fases de vinificació.

Per finalitzar realitzem un tast de 4 dels seus vins, en una espaiosa i diàfana sala, que és al primer pis i des de les grans vidrieres d’aquesta, s’albira l’esplèndid paisatge del Priorat i les seves vinyes. Aquí degustem els suculents vins les Brugueres Blanc, Les Brugeres Negre (tinto criança), Nona (tinto) Iugiter (tinto criança).

Ja que érem allà, vam aprofitar el dia per recórrer el bell poblet d’Escaladei i visitar la Cartoixa d’Escaladei, impressionant, sorprenent, digna de veure i rememorar el que hi van viure els monjos de l’Orde de la Cartoixa, fundada al segle XII

es considera que va ser la primera cartoixa de la península Ibèrica. La Cartoixa d’Escaladei és doncs una visita obligada per a tots aquells que vulguin fer un viatge als orígens de la comarca del Priorat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s