S’obre al públic el Cava Centre i l’exposició ‘Can Guineu, la casa dels Mir’

 El Centre d’Interpretació del Cava es transforma en Cava Centre i es podrà visitar gratuïtament a partir del 27 de novembre i fins al 3 de desembre.

   • ‘Can Guineu, la casa dels Mir´ ofereix una mirada íntima de la casa i la família i es podrà veure lliurement en horari habitual d’obertura de la Fassina.

La Fassina de can Guineu obre al públic simultàniament la nova museïtzació del Cava Centre i l’exposició ‘Can Guineu, la casa dels Mir’ coincidint amb la Festa Major de Sant Sadurní.

Els treballs de renovació museogràfica del Centre d’Interpretació del Cava que es van iniciar fa uns mesos a l’edifici històric de la Fassina de can Guineu han culminat la transformació de l’equipament municipal que tornarà a obrir al públic a partir del 27 de novembre amb el nom de Cava Centre, dins dels actes de celebració de la Festa Major de Sant Sadurní.  

El projecte de renovació, redactat per Grop Exposicions i Museografia S.L., arran de la convocatòria d’un concurs públic l’any 2019, ha estat produït i executat per l’empresa STOA, Propostes Culturals i Turístiques S.L., aprofitant que Sant Sadurní d’Anoia és un dels 14 municipis que va ser seleccionat per dur-hi a terme actuacions del projecte Penedès 360º, liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i subvencionat pel fons FEDER, amb el cofinançament de l’Ajuntament.

El Cava Centre oferirà al visitant una experiència immersiva entorn als escumosos i la Festa de la Fil·loxera, que començarà ja a l’entrada en accedir a l’espai ‘La màgia de les bombolles’, i continuarà amb diverses curiositats entorn al producte més representatiu de la vila.  
L’objectiu és despertar l’interès per conèixer el territori, Sant Sadurní i les seves caves, i complementar l’elevada oferta turística privada i els altres recursos museogràfics que ja es troben al Penedès.

Simultàniament, el mateix 27 de novembre s’obrirà al públic l’exposició temporal ‘Can Guineula casa dels Mir’ a l’espai de la cava de la Fassina de can Guineu. Can Guineu ha estat centre i testimoni dels orígens i l’evolució de Sant Sadurní i avui és un important espai patrimonial del municipi.
Encarregada pel Servei de Patrimoni i l’Arxiu Municipal, i produïda per l’empresa Pluginmedia, l’exposició dóna a conèixer la part més privada de la família Mir i s’hi presentaran, al mateix temps, els primers exemplars d’una nova col·lecció de publicacions sobre el patrimoni sadurninenc que promouran i divulguran la història del municipi.

La primera de les publicacions porta el mateix títol de l’exposició: ‘Can Guineula casa dels Mir’. I la segona, que es presentarà el mateix dia, es titula ‘L’AteneuArtcultura i esport’.

L’exposició es podrà visitar lliurement en horari habitual d’obertura de la Fassina de can Guineu (exceptuant aquelles dates en què coincideixi amb altres actes que es duguin a terme al mateix espai del Celler de la Fassina).

HORARIS

  • De dimarts a divendres, de 9.15h a 14.45h i de 16h a 18.30h.
  • Dissabtes, de 10h a 14h i de 17h a 19h.
  • Diumenges i festius, de 10h a 14h.

RESERVES

C. de l’Hospital, 23, La Fassina de can Guineu, 08770 Sant Sadurní d’Anoia. Tel. 93 891 31 88. A/e. turisme@santsadurni.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s