Llegat Familiar, el nou gran escumós de 13 anys de criança de Llopart

Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.

Llegat Familiar és el nou escumós (Corpinnat) que ha presentat el celler Llopart. Una culminació d’un llegat que, com explica la família, té una vocació “eterna”, i és la “mostra de l’empremta que el pas del temps ha deixat en nosaltres i en el paisatge”.

Un llegat que neix de la vinya del Paulino -l’últim masover que van tenir a la finca-, a tocar del celler, amb raïms de la varietat xarel·lo plantats el 1935. “Quan vam començar a somiar amb un escumós de llarga criança”, explica l’Assumpta Llopart, “cap al 2003, ja vam embotellar unes ampolles només d’aquesta vinya. Però no ha estat fins al 2007 que traiem al mercat aquesta primera anyada”. Se n’han fet 1.208 ampolles, de les quals només surten a la venda 980, ja que les altres queden per l’enoteca familiar a l’espera de comercialitzar-se algun dia.

El Llegat Familiar és un escumós d’alta gamma, sense cap sucre afegit (no té licor d’expedició), amb més de 13 anys de criança, “degorjat” fa 6 mesos, 159 mesos després d’embotellar-se. Per Pere Llopart, “és un escumós molt especial per la vinya de la qual prové, plantada pel nostre avi, amb un gran potencial per fer escumosos de criances llargues“. Una vinya, calcària, amb un rendiment de 1,45 kg/cep, que dóna al vi notes de fruita, mentolats i brioixeria. Destaca pel seu nervi i la seva acidesa tot i tenir 13 anys i per les seves notes salines. El seu preu de venda al públic és al voltant de 125 €.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s