Tres vins originals de tres cellers de visita obligadaUs recomanem un cava, un vi negre de la DO Costers del Segre i un blanc de la DO Penedès

Fusta de Boix Chardonnay 2014

Celler: Can Marlès
DO Penedès
Varietats: Chardonnay
Criança de 4 mesos en bóta de roure
Preu aproximat: 20 €
Lloc web

Tal com explicàvem fa pocs dies, aquest és un dels cellers més singulars de Catalunya per les alpaques que ajuden al conreu de la vinya. El celler disposa de dues masies, una per a 6 persones – s’hi pot pernoctar sol -, i una per a 10.

El Fusta de Boix prové d’una vinya ecològica privilegiada de la Serra del Montmell (Baix Penedès) situada a 500 metres d’altitud. Un vi blanc del 2014, per als amants dels vins blancs potents, amb molta criança en ampolla. Fruita madura amb compota. Destaca el préssec amb almívar i les notes fumades. Per als amants d’aquests tocs d’oxidació buscats expressament pel celler. Un vi blanc que combinarà bé amb pastes, peixos i mariscs, però també amb carns guisades amb coccions llargues.

Rossinyol Orgànic

Celler: Caves Bolet
DO Cava
Varietats: 100% Macabeu
24 mesos de criança
Preu aproximat: 14 €
Lloc web

 Un altre celler de visita obligada. No només per la seva proposta d’activitats entorn del vi i la vinya sinó perquè disposa d’una espectacular masia modernista  per quedar-nos a dormir i gaudir dels seus vins i dels cent deu anys d’història de la finca.

Us recomanem una novetat del celler, el cava Rossinyol Orgànic – rossinyol que fa referència a un bolet i també a unes de les habitacions de la masia -, un Brut Nature Reserva elaborat 100% amb macabeu, fermentat amb els llevats salvatges de la seva vinya i sense sulfits afegits. Destaca per la fruita blanca – poma i pera – i per les notes florals. Els vint-i-quatre mesos de criança el converteixen en un escumós de bombolla molt fina, amb lleugers sabors de torrats de brioixeria i de crosta de pa. Molt versàtil gastronòmicament parlant, tant per aperitius com per acompanyar àpats sencers.

Celler: Mas Blanch i Jové
DO Costers del Segre
Varietats: Garnatxa
Criança de 6 mesos en àmfora, bótes de roure i dipòsits d’inoxidable
Preu aproximat: 12,30 €
Lloc web

Vi ecològic del celler Mas Blanch i Jové, situat a la Pobla de Cérvoles – Lleida -. Una finca coneguda per la seva “Vinya dels Artistes“, un petit museu d’obres escultòriques entre vinyes i oliveres d’obligada visita per tots els que us agradi l’art i el bon vi

Recomanem aquest vi negre, Troballa Garnatxa Àmfora, per la seva frescor i explosivitat. La vinya, ecològica, està situada a 800 metres d’altitud. El vi es cria sis mesos en bótes, àmfora i dipòsit d’inoxidable. Trobareu notes de fruita vermella i negra com cireres, maduixes, gerds o cassís. Algun toc cítric de pell de taronja i notes mentolades i torrades molt suaus. Ideal per plats lleugerament picants o especiats, i també amb arrossos, pasta i carn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s