Celler Vega de Ribes Cellers i vins, Penedès

Vega de Ribes recull una tradició de setze generacionsdocumentades des de 1540 de la família Bartra i Roigcom a agricultors de la vinya i elaboradors de vi. La casa pairal, la masia La Serra, data del segle XII i destaca per la torre de guaita adossada, en ús defensiu entre els segles XIV i XVI i integrada posteriorment a la vivenda, que compta amb nombroses ampliacions i remodelacions al llarg dels anys, entre les quals destaca la construcció de l’anomenat celler nou, l’any 1766.

Vega de Ribes recull una tradició de setze generacionsdocumentades des de 1540 de la família Bartra i Roigcom a agricultors de la vinya i elaboradors de vi. La casa pairal, la masia La Serra, data del segle XII i destaca per la torre de guaita adossada, en ús defensiu entre els segles XIV i XVI i integrada posteriorment a la vivenda, que compta amb nombroses ampliacions i remodelacions al llarg dels anys, entre les quals destaca la construcció de l’anomenat celler nou, l’any 1766.

El 1991 van començar a embotellar vi i a comercialitzar-lo amb marca pròpia, i el 2002 van inaugurar una nova construcció adossada al celler, amb les oficines i una gran sala que es lloga per a celebracions.

La filosofia dels joves responsables de l’empresa segueix els criteris de la viticultura ecològica, certificada pel CCPAE, en tot el procés des de la vinya fins a l’ampolla, igual que en els boscos, garrofers i la resta de conreus que tenen en una finca on la pressió urbanística és ferotge, ja que es troba envoltada de poblacions turístiques com Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú i per l’autopista C-32, que els passa a tocar de la vinya.

Els ceps ocupen un total de 30 hectàrees, amb més d’una dotzena de varietats tant internacionals com autòctones (cabernet sauvignon, merlot, ull de llebre, carinyena, garnatxa negra i sumoll en negres, i xarel·lo, sauvignon blanc, macabeu, moscatell de Frotignan, moscatell d’Alexandria, garnatxa blanca i malvasia de Sitges). Comercialitzen actualment unes 25.000 ampolles anuals d’una gamma formada íntegrament per vins monovarietals amb una criança en ampolla. En destaca el Sasserra, el primer vi sec elaborat amb l’escassa varietat malvasia de Sitges.

De fet, aquest és el producte que poden tastar les visites enoturístiques, que inclouen celler i recorregut per les vinyes, a més d’altres activitats per a grups.

  • Tipus de vins: Blanc, Negre
  • Degustació: S
  • Venda de productes: S
  • Idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès, Italià
  • Accepta visites?: S
  • Horari visites: Tots els dies de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores
  • Visites guiades: S
  • Telèfon per demanar hora de visita: 938 960 024

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s