La Denominació d’Origen Tarragona

El llegat històric i patrimonial que atresora el territori de la DO Tarragona és excepcional, i està estretament lligat a l’elaboració d’uns vins de qualitat reconeguda, ja des dels seus orígens. Descobrir l’empremta que el cultiu de la vinya ha deixat en aquesta zona és apassionant, i ens remunta a l’època en què Tarragona era una de les ciutats més importants de l’Imperi Romà.

Avui dia, la ciutat de Tarragona, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO pel seu estol de monuments romans, segueix sent un bon punt de partida per iniciar la descoberta de la cultura del vi d’una denominació d’origen que abraça des de la mar Mediterrània a la vall del riu Ebre, passant per l’interior del camp tarragoní.

Vins que són llegenda

Un compromís amb la terra i la vinya que, al llarg dels segles, ha permès superar qualsevol escull, fins i tot la plaga de la fil·loxera, a final del segle XIX. En són bons exemples els vins blancs, negres, i rosats de la DO Tarragona i també els tradicionals vins de licor (moscatells, misteles, rancis i vins de missa) que van contribuir en gran mesura a prestigiar una zona vitivinícola que ho tenia tot: bon clima i bones terres per cultivar-hi vinya.

Avui, a la DO Tarragona, hi podem trobar varietats com ull de llebre, merlot, samsó, sumoll, moscatell, parellada, garnatxa i macabeu, la varietat estrella de la denominació d’origen.

Coneixes els Tarragona clàssics?

Són els vins de licor pels quals es va crear la DO Tarragona l’any 1945. El tipus de sòl i la climatologia fa que el raïm que es produeix en aquestes zones sigui especialment ideal per elaborar aquest tipus de producte.

Empremta del modernisme agrari

Els cellers que configuren la DO Tarragona són el resultat de l’empenta d’una llarga llista de projectes familiars, en la majoria dels casos, o de la suma d’esforços que històricament i fins avui dia ha representat el model cooperatiu, com és el cas de Nulles, una de les Catedrals del Vi de Catalunya o la cooperativa modernista de Vila-rodona.

Sabies que…

Els vins de la regió Tarraconense s’exportaven a tot l’imperi romà sent reconeguda la seva qualitat arreu de la Mediterrània.

Consell Regulador de la DO Tarragona
C/ de la Cort 41. Baixos.
43800 Valls
Tel: 977 217931

Xarxes Socials
 Facebook 
 Twitter 
 Instagram

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s