CELLER CARLES ANDREU TALLER DE TAST : TOFONA D’ESTIU

Aquest diumenge, 14 de maig, ens desplacem fins a la Conca de Barberà, concretament al municipi de Pira (Tarragona), al CELLER CARLES ANDREU. Un petit poble, amb el seu encant, situat a la riba del riu Anguera. Al centre antic de la ciutat es poden veure alguns habitatges construïts al segle XVIII. Com a curiositat, amb 400 habitants que té  el el poble ,està dividit en barris, Pira, Pireta i Piroya.

El CELLER CARLES ANDREU, és un celler familiar, que des del 1991, elabora vins i cava. Ens va atendre el Bernat, que és el fill del Carles Andreu,propietari  del celler, que més tard s’uniria al grup que érem i ens ensenyaria el celler. Agraïm a tots dos l’amabilitat i el bon tracte rebut en tota l’experiència, tant al Bernat com al Carles, unes agradables, senzilles i properes persones.

Comencem en un edifici de més de 200 anys, ara El modern Celler Carles Andreu, situat en un antic corral de bens i cabres dels afores de Pira, reconvertit i adaptat, el 2002 convertint-lo a la finca que és avui dia, a la que que davant es divisen unes de les vinyes de què disposen i on, sota les mateixes està situat el celler, que, on vam començar la visita sota teníem el túnel que connectava l’edifici amb la cava.

D’aquí vam anar a l’antiga finca, on realitzaríem la tast, en aquesta finca, encara hi viu el masover, una encantadora i acollidora masia, que conserva els mobles i estris d’antany, de gran bellesa tot i on et trobes com si estiguessis aun altre època. La sala preparada amb unes taules de tres persones, on, a més d’un potet de vidre que contenia una tòfona d’estiu, havia preparat una sèrie de vols. de diferents mides i tancats, que era el que posteriorment aniríem provant i marinant amb els fabulosos caves del celler.

Les tòfones eren de la Conca, de de l’empresa de “Didac Espasa Sanahuja” les que vam provar eren acabades d’agafar aquella mateixa setmana, per la qual cosa eren gairebé acabades d’agafar. Comencem ratllant una mica de tòfona en un plat, amb una mica de sal i oli del Celler Carles Andreu, ja que també elaboren oli,  que és molt bo i gustós, després ho vam posar tot damunt d’un trosset de pa, espectacular, com el cava amb què el marinem el GRAN RESERVA 2019.

Després d’aquest tast vam passar a la segona “OU POCHË” que constava d’un ou escalfat al qual li vam ratllar la tòfona per sobre i remenar-ho tot per aromatitzar l’ou, esplèndid, una degustació exquisida i el cava amb què el vam tastar de nou amb magnific GRAN RESERVA 2019, li donava un gust més delicat i sofisticat.

La tercera consistia en un “ROAST BEEF” amb una salsa de tòfona, que combinava a la perfecció, una unió i sabor esplèndid, i més degustat amb el superb cava BLANC BARRICA 2019, un contrast fabulós, un bon equilibri.

La quarta una “AMANIDA” amanida de rucula i canonges que ja estava amanida amb una vinagreta ia la qual vam ratllar tòfona i com tots els altres tasts fantàstic, tan simple com una amanida i com pot ser d’exquisit. Amb la amanida prenem un altre magnífic cava com el ROSAT BARRICA 2020, que en realçava el sabor.

El cinquè i darrer tast “CARPACCIO DE POPS” unes làmines fines de pop cru, amb oli i sal i al qual li vam ratllar tòfona per sobre, sensacional i sorprenent, no va deixar ningú indiferent, encara que tots els plats ens van sorprendre, aquest va ser com he dit sorprenent , com el cava amb què  vam tastar l’ERA DEL CELDONI 2014, que intensificava el sabor. DELICIÓS

Un èxit total on els assistents al Taller de Tast : Tofona d’estiu i Cava gaudim d’aquest maridatge espectacular

Un cop finalitzat el tast vam anar amb el Carlos Andreu a visitar el celler, que és a 10 metres sota terra, ens va fer una gran i didàctica explicació, des de la recollida del raïm, que la fan tota a mà, als dipòsits d’acer , les botes de roure francès i el celler on reposen els caves fins que arriben a les nostres taules. Cal dir que va ser Interessant de la manera tan senzilla d’entendre com ens ho anava explicant.

Carles Andreu, continuant la tradició familiar, va engegar la cava que porta el seu nom. Es tractava d’una petita cava ubicada al poble de Pira i situada a l’antiga casa pairal de cal Celdoni, aprofitant els cups on antigament es feia la fermentació dels vins, respectant les voltes i les formes arquitectòniques de la casa, construïda l’any 1796 i que segueix avui dia.

Descobriu nous llocs i apreneu com s’elabora el vi i el cava al CELLER CARLES ANDREU, a Pira, Tarragona. I Tornareu a casa sabent una mica més sobre vins i caves i amb unes quantes ampolles de vi per degustar, si aneu , que esperem que si,  perquè comprareu….

C/Sant Sebastià, 19
43423 Pira – Conca de Barberà
Tarragona Tf 977887404 Email info@cavandreu.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s