Trepat, el culte de CARA NORD a la varietat autòctona de Conca de Barberà

CARA NORD presenta una nova anyada de Trepat, un vi monovarietal elaborat amb la varietat homònima. D’aquest manera, reivindica la llarga tradició vinícola de la Conca de Barberà i del seu gran esforç per recuperar aquesta varietat que avui és emblema de la comarca. Trepat 2021 destaca por ser un vi negre amb personalitat gràcies a la singularitat de l’entorn de les seves vinyes

Després de la fil·loxera, trepat, que destaca pel tamany del raïm i del seu creixement en baies gran i arrodonides, va ser empeltat majoritàriament a les poblacions de la Conca de Barberà i va desaparèixer d’altres comarques on abans hi existia. No obstant això, també s’hi pot trobar trepat a la zona del riu Corb-Baixa Segarra i la Conca de Tremp

CARA NORD és un celler reconegut per la seva viticultura de muntanya, en un paisatge abrupte i ondulat, amb màximes de 800 metres, envoltat de boscos de roures i alzines, a les immediacions del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i del Parc Natural del Bosc de Poblet. A més a més, els sòls de la vinya són pobres, argilosos-calcaris de pissarra i còdols, i formen part de la vella zona minera qualificada d’Interès GeològicA causa del seu entorn i la situació geogràfica de les vinyes, en un clima continental-mediterrani, es cultiven de manera ecològica i en secà, amb coberta vegetal i una intervenció mínima que prioritza la biodiversitat. Aquest tipus de clima destaca per les seves nits fredes, que retarden l’acumulació de sucres, conserva l’acidesa i garanteix la concentració de sabors

De la gamma de vins del celler, Trepat és el vi amb producció més limitada i el que procura transmetre més fidelment la tradició històrica de la zona. S’elabora en dipòsit d’acer inoxidable per a mantenir la frescor i el caràcter fructuós de la varietat. Es tracta d’un vi amb un intens aroma a fruites vermelles, com la cirera, i negra, com la mora. L’entrada en boca és fresca, de nou amb una marcada presència de fruita, notes herbàcies i de perfil atlàntic, amb gran persistència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s