AVINYÓ CAVA “ART I TERROIR “

Aquesta vegada us informarem sobre una cava que vam anar a visitar el 6 d’abril, no fan visites d’enoturisme, però, pots anar a comprar els seus espectaculars caves i vins, excel·lents productes i tracte. Situada a Avinyonet del Penedès (MASIA CAN FONTANALS), està oberta tota la setmana.

AVINYÓ, és una masia familiar que data del 1597, i que cada generació ha anat ampliant fent una part nova, però sense perdre l’essència, respectant els inicis, actualment la porten  4 germans, que són la catorzena generació. Ens va atendre l’Anna un dels germans, molt atenta i amable amb nosaltres en tot moment, i que volem agrair tota la seva atenció, ens va anar ensenyant la masia i el celler fent unes explicacions molt didàctiques i interessants.

També, com a cosa cridanera i interessant, l’Anna, ens explica que les seves mare va estudiar belles arts a l’escola Massana de Barcelona i fa ceràmica, juntament amb el seu pare que porta la part tècnica i la seva mare l’artística, van decidir unir La viticultura i la ceràmica, dues activitats diferents molt arrelades a la família, són dues expressions del territori que comparteixen una forma de fer les coses i una filosofia basades, totes dues, en el coneixement de la terra i l’exploració de tècniques de manipulació i elaboració com a punt de partida per a la creació.

De la finca baixem al preciós celler on abans d’arribar tenen exposats equips i utensilis molt antics, de com es realitzava primitivament l’elaboració, molt curiosos de veure i el celler una veritable preciositat, tota de pedra, una meravella.

Després d’una magnífica visita on pots entendre la passió per la terra i el vi que són les bases de Caves Avinyó, vam poder degustar alguns dels seus extraordinaris Caves a la botiga de Caves Avinyó, que per cert és molt acollidora i amb molt d’estil. una decoració molt particular, on a les seves vitrines els amants de les xapes i de les eines antigues seran el vostre delit

Al final vam fer un genial tast Al final vam fer un genial tast 
de la mà de l’Anna Esteve provem dos caves meravellosos i diferents alhora

La Ticota 2015
Cava brut nature gran reserva
Xarel.lo
Criança de 60 mesos de repòs a la cava, De color net i brillant, amb tons daurats, amb bombolles fines i amb una corona abundant. Al nas desprèn aromes terciàries típiques de la llarga criança. A la boca es presenta complex i amb un postgust llarg i agradable.

Rosé Sublim 2020
Cava brut reserva rosat
Pinot noir
Criança mínima de 18 mesos a la cava
De color cirera, brillant i amb una bona bombolla. Al nas presenta una bona intensitat aromàtica, en què destaquen els gerds i els tons licorosos. A la boca és suau i fresc, i amb pinzellades herbàcies amb un molt bon caràcter varietal.

Se’ls nota que estimen la terra i els apassiona poder expressar-nos-ho a través dels seus excel·lents vins i caves. Si encara no els has tastat, que esperes, et recomanem que vagis i comprovis excel·lència i qualitat

MASIA CAN FONTANALS
08793 Avinyonet del Penedès
BARCELONA – ESPAÑA
Teléfono
+34 93 897 00 55
Correo electrónico
avinyo@avinyo.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s