Sumarroca presenta ‘Letargia’

Cellers Sumarroca va presenta a la Barcelona Wine Week 2023 Letargia Gran Reserva 2012
Sumarroca aprofita la fira per donar a conèixer un dels seus projectes més esperats.

Després de deu anys fent criança, surt al mercat Letargia, un cupatge de la tríada tradicional (macabeu, xarel·lo i parellada) que busca “més frescor, estructura i complexitat”, en paraules dels seus responsables que es mostren satisfets d’aquest producte que va visionar l’any 2012 l’aleshores i encara enòleg de la casa Òscar Llombart. “10 anys d’envelliment i maduració d’una anyada que veurà al mercat poc més de 4.200 ampolles.

Merce Sumarroca ens realitzo un tast a l’estand amb els Caves Letargia ,Inalterat i el vi brisat 2CV

LETARGIA Es defineix com un cava sobri, elegant i amb caràcter, una aposta que posa en valor els caves de llarga criança. Un cava amb història L’any 2012, amb una pluviometria ben repartida, es caracteritza per una maduració pausada que defineix aquest cava com un cava sobri, elegant i amb caràcter, fruit dels resultats d’una verema òptima i una selecció acurada a les vinyes. El temps de letargia, el període de descans i repòs de la vinya, dóna nom a aquest cava de 10 anys d’envelliment i maduració, que destaca per la intensitat aromàtica, fruita blanca i pedra foguera, acompanyats pels torrats i les subtils notes d’herbes aromàtiques. D’aquesta anyada se n’elaboren 4.299 ampolles. Nota de tast: Cava brillant de color groc amb rivet daurat. Bona intensitat aromàtica on les aromes de fruita blanca i pedra foguera es deixen acompanyar pels torrats i subtils notes d’herba aromàtica. És un cava sobri i elegant però amb caràcter. A la boca apareixen les fruites de pinyol carnoses, resulta saboritzat i llaminer, però amb nervi. Al postgust les notes de pastisseria i torrats reapareixen i li confereixen longevitat.

Vam tenir l’ocasió de tastar el cava “INALTERAT” de la col·lecció 2CV monovarietal xarel·lo 100% sense sulfits afegits orgànic del 2021, excel·lent Cava creat pels Cellers Sumarroca

Per finalitzar el tast el vi brisat 2CV Sumarroca
2CV és l’expressió més pura i sincera de la microzona de Santa Creu de Creixà, un singular terrer de sòls francoargilosos i calcaris treballats sota els principis de l’agricultura ecològica. El 2CV és un vi parcialment brisa de fermentació espontània de xarel·lo vermell que compta amb un disseny ecosostenible. Té un color groc ataronjat procedent de la pell vermella de la varietat. Al nas és intens i refrescant, amb notes de fruit d’os i poma. Presenta certa robustesa i rusticitat aromàtica característica de la varietat del xarel·lo vermell.

A la boca és ampli i afruitat deixant una sensació final llarga i refrescant. Color groc ataronjat procedent de la pell vermella de la varietat. Al nas, és intens i refrescant, amb notes de fruit de llavor i poma. Presenta certa robustesa i rusticitat aromàtica, característiques de la varietat del xarel·lo vermell. A la boca, és ampli i afruitat, i deixa una sensació final llarga i refrescant.

No deixis de tastar aquests grans caves i vins de Bodegues Sumarroca

Bodegues Sumarroca Barrio El Rebato Crta. de Sant Sadurní a Gelida, km. 15, 08739 Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s