Els 100 millors vins del món el 2022 inclouen l’Alta Alella Mirgin OPUS

Wine Enthusiast ha escollit el cava Alta Alella Mirgin OPUS Paratge Qualificat Vallcirera com un dels 100 millors vins del 2022. Per a definir aquesta acurada selecció, s’han tastat a cegues i puntuat fins a 21.000 referències de 17 països diferents. El seu “atractiu i exquisidesa” són, segons la prestigiosa revista dels Estats Units, uns dels valors per a entrar a la llista ‘The Enthusiast 100’.

Wine Enthusiast és un dels mitjans més influents del periodisme especialitzat en la cultura del vi, amb una audiència combinada de més de 4,1 milions en el seu contingut imprès i digital. Per a Mireia Pujol-Busquets, estar entre els 100 millors és “el reconeixement a l’esforç que fem dia rere dia a la vinya i al celler per a elaborar caves de màxima qualitat i posicionar-lo on es mereix, entre els grans vins del món”. A la llista, figuren vins de renom com el Champagne Royale Réserve Non Dosé de Philipponna o el Franciacorta italià Cuvée Annamaria Clementi de Ca’ del Bosco.

Per la seva part, Josep Maria Pujol-Busquets afegeix que “el territori Serra de Mar té unes condicions excepcionals per a elaborar caves d’alta gamma. El nostre desig és produir caves que respectin al màxim el terroir i que, amb cada glop, persones de tot el món puguin assaborir el nostre paisatge”.

Alta Alella Mirgin OPUS Paratge Qualificat Vallcirera

Elaborat a partir de raïm ecològic procedent del Paratge Vallcirera, plantat a 2 km del mar Mediterrani i a 15 km de Barcelona. Juntament amb l’Alta Alella Mirgin Exeo Paratge Qualificat Vallcirera, ambdós vins lideren la màxima categoria de la Denominació d’Origen, constatant la seva qualitat i singularitat. Es tracta, segons el Consell Regulador, de vins “únics, fruit d’un lloc especial i concret, d’una vinya i una finca que per les seves característiques (de localització i terrer) es diferencia de la resta”.

Les vinyes d’Alta Alella creixen sobre Sauló, un sòl amb nivells molt baixos de calç activa que proporciona al raïm una acidesa natural òptima per a un bon envelliment. L’anyada 2018, el raïm es va collir amb una sanitat excepcional per a la base cava, gràcies a una primavera molt plujosa, una vinya sana i lliure de míldiu, i un mes de juliol sec i calorós.

Nota de tast – Wine Enthusiast

En paraules de Mike DeSimone, editor de Wine Enthusiast i expert en vins espanyols, Alta Alella Mirgin Opus és “de color palla intens i amb una suau efervescència, amb aromes de poma vermella Delicious, préssec en conserva i flor d’ametller. Ofereix sabors de pa torrat amb ‘lemon curd’ –crema de llimona–, ratlladura de llima, coco ratllat i un suau toc de moca, seguits per una explosió de cítrics al final”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s