Juvé & Camps brinda pels seus pròxims 100 anys

Juvé & Camps ha rendit tribut als seus orígens amb la presentació de totes les seves novetats i amb el desig de continuar elaborant caves premium. El Teatro Real de Madrid ha estat l’escenari triat per aquesta l’ocasió. Juvé & Camps compta amb una tradició vitivinícola que es remunta a 200 anys enrere, quan Joan Juvé Escaiola va establir les bases del que és avui una casa que ha reinventat l’escumós del Penedès i continua amb energia el repte de preservar el seu llegat i el seu know-how per a les següents generacions. Això és el que avui ha transmès la quarta generació de la família, Meritxell Juvé, durant la celebració que ha tingut lloc en el Teatro Real de Madrid, una trobada amb professionals en la qual ha estat acompanyada dels responsables de viticultura i enologia de Juvé & Camps, Pep Jiménez i Toni Cantos. Els tres han explicat a una audiència formada per prescriptors i altres professionals del sector la forta vinculació de la casa amb el terroir del Penedès, enclavament en el qual Juvé & Camps ha sabut innovar en el món dels escumosos i ha encapçalat l’aposta pel territori com a origen de vins de classe mundial.

En una experiència immersiva en el qual els assistents s’han pogut traslladar fins a l’origen, la finca d’Espiells i els seus voltants, Meritxell Juvé ha introduït la nova col·lecció Milesimé Parcel·laris secundada per Toni Cantos i Pep Jiménez, que han presentat l’ambiciós projecte de recerca del terroir que s’està duent a terme del terroir a Juvé & Camps que i que permetrà connectar de forma encara més directa i pura a cada escumós amb la seva parcel·la originària. Els Milesimé són el primer exemple líquid d’aquesta experiència i mostren de manera directa el vincle entre les varietats i el territori del qual procedeixen, en aquest cas, les parcel·les de L’Olivera, Can Rius i Rieral.

A més, com a colofó de la celebració d’un futur esperançador, la família, en la veu de Joan Juvé, ha presentat el Reserva de la Família Rosé Centenari, un espumós únic i irrepetible que s’ha elaborat en exclusiva per celebrar els primers 100 anys de la casa i reuneix en una ampolla la filosofia Juvé & Camps: territori, innovació i visió pionera. Es tracta d’un rosat gran reserva brut nature elaborat amb Pinot Noir de més de 40 anys, quan la família va apostar per aquesta varietat i per elaborar escumosos d’alt nivell amb un marcat caràcter mediterrani. Toni Cantos explica que, en aquestes latituds, la Pinot Noir, delicada i desafiadora, és una varietat capaç de donar escumosos seductors, expressius i que s’impregnen d’un deliciós matís mediterrani, inimitable i seductor, que marca el caràcter dels vins i els fa únics.

La reunió d’avui en el Teatro Real, que ha conclòs amb una festa on les estrelles han estat els escumosos de la col·lecció Milesimé i el Reserva de Família Rosé Centenari, destapats al ritme de la música del Dj Miguel Carrizo, ha marcat una fita en el que serà el camí als pròxims 100 anys: la casa ha reunit amics, clients, prescriptors i coneixedors del món del vi en una vetllada en la qual s’han donat a conèixer els principis que regiran a la companyia en el futur: grans reserves de llarga guarda i connectats amb el terroir amb un vincle indestructible; innovació com a filosofia per crear escumosos que mostrin una connexió amb la vinya de la qual procedeixen i mostrin aquest calidoscopi sensorial als qui els destapen, i el compromís ferm de mantenir una viticultura respectuosa amb l’entorn, que impliqui la naturalització de la vinya i la convivència en harmonia amb totes les espècies que la poblen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s