Albet i Noya treu dos nous vins de parcel·la elaborats amb Xarel·lo

El Corral Cremat és un escumós amb més de 10 anys de criança i El Bosc Negre un xarel·lo brisat envellit en botes de roure

Ja fa uns mesos que va veure la llum el Clàssic Penedès El Corral Cremat 2011 d’Albet i Noya. Un vi escumós de llarga criança elaborat amb xarel·lo d’una vinya molt particular del celler de Subirats i que ha rebut grans elogis de la crítica nacional i internacional. Ara, seguint la mateixa línia, l’equip de Josep Maria Albet ha presentat El Bosc Negre, un vi blanc de xarel·lo brisat, anyada 2019, que també fa honor a la vinya d’on neix, al cor de les muntanyes d’Ordal.

La vinya del Bosc Negre és un paratge de petites terrasses de pedra seca enmig de la muntanya,  ubicada a 400 metres d’altitud i amb ceps de xarel·lo plantats l’any 1962. La vinya té un doble vessant i, en una part, les terrasses estan orientades a l’est, cap al port d’Ordal, i en l’altra, a l’oest, cap a la plana penedesenca. D’aquest xarel·lo se n’ha seleccionat el millor raïm i s’ha fet una lleugera maceració amb les pells i posterior criança en botes de roure francès. El vi ha reposat 2 anys en ampolla abans de sortir el mercat. 

Amb aquest vi, Albet i Noya recupera la tradició de fer xarel·los brisats, una tipologia de vi que Josep Maria Albet ja va iniciar a principis dels anys 90 amb l’aleshores anomenat Xarel·lo Col·lecció

El Corral Cremat i El Bosc Negre se sumen així a la llista de xarel·los del celler. Des del Curiós, xarel·lo jove d’anyada; el vi de criança El Fanio, també d’un paratge particular; o l’Efecte Ancestral, un Clàssic Penedès elaborat amb el mètode ancestral i sense sulfits afegits.

El Corral Cremat té un preu de 59 € i El Bosc Negre 22,90 €.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s