Alta Alella Mirgin Opus 2018, el primer i únic cava de paratge del territori Serra de Mar

La Família Pujol-Busquets presenta l’Alta Alella Mirgin Opus Paratge Qualificat Vallcirera 2018, cava que destaca per la seva sofisticació, exclusivitat i traçabilitat, sent el primer i únic cava de Paratge Qualificat del territori Serra de Mar amb el segell de garantia Elaborador Integral.

Els caves de la Família Pujol-Busquets són el resultat d’un treball de molts anys per aconseguir vins d’alta qualitat, amb personalitat pròpia i lligats al territori, i l’Alta Alella Mirgin Opus n’és un exemple. Està elaborat amb una selecció dels millors raïms del Paratge Vallcirera, ecològic des del seu origen, situat al cor del Parc Natural de la Serralada de Marina i a menys de 2 quilòmetres del mar Mediterrani. Disposar de la categoria prèmium del Consell Regulador, Cava de Paratge Qualificat, significa complir amb uns estàndards molt exigents de qualitat, tant en la producció com en l’elaboració, als quals pocs caves poden aspirar. Per això, són considerats caves d’excel·lència reconeguda en el mercat, de molt prestigi, i amb unes característiques singulars.

Un cava que neix al Mediterrani

La distinció del territori Serra de Mar per part de la DO Cava ajuda al celler a poder defensar “una identitat molt més específica que descriu a la perfecció el perfil dels nostres caves”, apunta la Mireia Pujol-Busquets. En aquesta regió, a 15 quilòmetres al nord del centre de la ciutat de Barcelona, trobem uns caves amb una personalitat marcada per la frescor i la capacitat d’envelliment, gràcies al sauló (un sòl àcid, amb nivells molt baixos de calç activa, poca matèria orgànica i amb bon drenatge), el clima i la proximitat al mar. Unes condicions singulars que aporten una acidesa natural absolutament excepcional als raïms i vins definits per l’anyada sense necessitat de cap maquillatge (sense licor d’expedició). A més, la diferenciació de les regions elaboradores permet al públic tenir més informació, entendre d’on ve el producte i tastar en cada cava les característiques intrínseques del terroir que el fa únic.

El cava

Opulent, gustós i amb una bombolla fina i persistent, aquest escumós és per a la família “l’evolució del concepte tradicional de gran cava”. Alta Alella Mirgin Opus presenta aromes de fruita blanca madura i flors, marcats per la mineralitat i la salinitat tan pròpies de la zona. En boca és equilibrat i estructurat i seguint el perfil de caves elaborats a Alta Alella, es tracta d’un vi molt gastronòmic per gaudir des de l’aperitiu fins a les postres, sent l’aliat perfecte per als menús nadalencs que s’acosten i deixant a un costat la idea que les bombolles són només per al brindis, elevant el prestigi del cava a gran vi.

Elaborat amb raïms ecològics Pansa Blanca i Chardonnay provinents del Paratge Qualificat, s’extreu el most flor mitjançant un premsat molt lleuger i les varietats fermenten per separat. Les condicions climatològiques durant la verema del 2018 (una primavera molt plujosa, una vinya sana i lliure de míldiu, i un mes de juliol sec i calorós) van provocar un avançament de la collita “amb un raïm de sanitat excepcional per a base cava”, apunta en Josep Maria Pujol-Busquets.

PVP Alta Alella Mirgin Opus Paratge Qualificat Vallcirera: 32 € 750ml, 73,50€ magnum

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s