GIRÓ RIBOT “A la Recerca del Maridatge Perfecte”

El passat 1 d’octubre vam ser al celler GIRÓ RIBOT, un esplèndid celler situat a Santa Fe del Penedès, amb un paratge que, juntament amb els seus vins i caves, desperten el seu interès. Aquesta vegada, com diu el seu títol, va ser una experiència per trobar el marinatge perfecte entre els fantàstics caves GIRÓ RIBOT amb els magnífics “FORMATGES DE XERIGOTS”.

La finalitat d’aquesta experiència era que, entre els assistents a la mateixa, d’entre els quatre grans caves de llarga criança i els 12 formatges que provem, per majoria, s’escollís el maridatge perfecte de cava i formatge, i aquets properament seràn inclosos a la carta del Wine Bar de GIRÓ RIBOT, que tenen obert els dissabtes i diumenges,i que serà un autèntic plaer provar-los. Aquest esdeveniment es va realitzar a l’espectacular terrassa amb vistes a les vinyes, un bell entorn, on havien preparades, adequadament, unes taules per a cada grup o parella d’assistents, i un cop asseguts ens van lliurar un full, a cadascun de nosaltres, en el que havia indicat cada cava que tastaríem junt amb els tres formatges corresponents i on havíem d’anar anotant el formatge que més ens agradava ia més, triar el millor marinatge del cava tastat amb un d’aquests 3 formatges.

Ens van donar la benvinguda i ens van fer d’amfitrions en tot moment, l’Edu Santfeliu Giró,  la seva germana la Carolina, de Cavas Giró Ribot, juntament amb el seu enòleg el Joan Rovira i el Jordi Bertran el propietari de Formatges Xerigots, que els  donem les gràcies per la  la seva atenció i amabilitat en tot moment, que van fer que la vetllada fos molt grata, acollidora i agradable

Comencem amb el cava UNPLUGGED, Cava Brut Rosé Barrica d’alzina, Pinor Noir i Chardonnay, i tres varietats de formatges, el Blac de Sora, un formatge catatan, gust suau i dolç, Brie de Meaux, formatge francès que el 2019 i 2020 , va guanyar el concurs de París al millor Brie i el Altejó, formatge català de la Cerdanya,

El segon va ser el cava SPUR, Brut Nature Gran Reserva, 50% Xarel.lo, 30% Chardonnay i 20% Parellada i les tres varietats de formatge eren Flor de Neu, formatge català, que es fonia a la boca, Montreix, també català , de pasta tova i amb crosta florida blanca i el Chedaddar Vell Bloc d’Anglaterra.

Vam passar al tercer l’espectacular UMa, cava Brut Gran Reserva, 40% Xarel-lo, 40% Chardonnay i 20% Pinot Noir els formatges eren Ceretani, català de la Cerdanya, tipus Cheddar, Etivaz, de Suïssa, de pasta dura elaborat de maig a Octubre, com a curiositat, dir que aquest formatge es talla amb un raspall de fuster, per la seva duresa i vam tenir el plaer, a més de provar-ho, d’observar com el tallaven, sorprenent i el Marantona Curat, un formatge manxec amb 12 mesos de curació dels que 4 en coves, dues vegades guanyador al millor formatge manxec i que dir, que no ens estranya, és fabulós.

El quatre i últim va ser el cava AVANT, Brut Reserva, 45% Xarel-lo, 45% Chardonnay i 10% Macabeu, i els tres formatges Beaufort DOP, francès, un formatge floral, elaborat amb llet de primavera i curat en coves de les muntanyes de l’Alta Savoia, el Shropshire, d’Anglaterra, peculiar color pasta, i el Carat, també català, del Borredà, el Berguedà, concretament, de coagulació làctica i amb carbó vegetal

Després d’aquesta formidable i saborosa experiència, només ens queda dir que no us podeu perdre anar a tastar, assaborir i gaudir dels marinatges guanyadors, en aquest meravellós celler i el seu entorn.

Els marinatges guanyadors van ser: UNPLUGGED & BRIE DE MEAUX, SPUR, & CHEDADDAR VELL BLOCUMA & ESTIVAZ i l’AVANT & BEAUFORT DOP.

Esperem que visiteu aviat al Wine & Cava bar i pogueu degustar el Pack Maridatge Perfecte.

Dissabtes i diumenges, de 12.30 a 16.00 hores, amb reserva prèvia.

Contacte :

661 575 602  enoturismo@giroribot.es

674 355 53 – events@giroribot.es

Així com a les activitats que realitzem durant l’any.

Foto:Jan Ferriz Redacción :Susana Abadia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s